Мога ли и аз да наема правителствения самолет?

Авиоотряд 28 возил "тигрите" на Борисов за мач във Варна
Обновена: 15 авг 2012 16:16 | 15 авг 2012 12:40,
590
Мога ли и аз да наема правителствения самолет?
Бойко Борисов на терена Снимка: архив, Булфото

„Мога ли и аз да наема правителствения самолет?“. Това пита в отворено писмо до медиите и до началника на кабинета на премиера политологът и експерт по масови комуникации Иво Инджов.

Текстът му е провокиран от публикация в днешния брой на в. „Преса“, според която правителственият „Еърбъс“ доставил бистришките тигри на Бойко Борисов за приятелска среща във Варна. Със същия полет пристигнали и съперниците им от „Чавдар Етрополе“, доверили депутати от БСП. Полетът бил платен от клуба от Етрополе.

Информацията е потвърдена пред вестника от депутата от ГЕРБ Емил. Димитров, който е почетен президент на етрополския клуб. По думите му мачът се играл последната събота на юли, „тигрите“ победили, а Борисов през цялото време бил на терена.

Транспортният министър Ивайло Московски коментира тази сутрин пред TV7, че е запознат със случая и сметката е платена, като не са били похарчени държавни пари. "Правителственият самолет многократно е бил използван за хуманитарни нужди и за превоз на най-различни футболни и спортни отбори“, посочи Московски.

В писмото си Инджов пита началника на кабинета на Борисов Румяна Бъчварова дали изнесената от вестника информация е вярна и кой закон, наредба или друг акт позволява на футболен клуб в България, респективно на неговия собственик, който на всичкото отгоре е и депутат, да наема правителствен самолет.

„Бихте ли изнесла в най-скоро време всички данни за подобни акции, в които е въвлечен Авиоотряд 28, превръщащи го в нещо като чартърно дружество на властта“, настоява в писмото си политологът. Той иска и подробна справка колко са били и колко са стрували на данъкоплатците воаяжите с правителствения самолет за Олимпиадата в Лондон и кои лица са летели с него.

„Знае ли министър-председателят, че 600 училища в България нямат физкултурни салони, а още толкова използват за целта пригодени помещения? От замаха, с който Борисов е запретнал ръкави да открива големи спортни зали, използвани ударно за личен и правителствен пиар, и да намира нерядко съмнителни спонсори на футболни клубове (целта е същата, наближават избори), не става ясно как любовта му към спорта съжителства със спортната мизерия в училищата“, пише още Инджов.

„Мога ли аз като човек с гражданска позиция да наема с група съмишленици правителствения самолет, за да стигнем навреме във Варна и подкрепим протестите срещу застрояването на Морската градина и изграждането на „Алея първа”? Претенции за обратен полет няма да имаме, защото отпускарският сезон продължава и самолетът може да е необходим на някой друг министър, който подобно на гмуркача Николай Маденов е повредил мускул или друг орган и трябва да бъде транспортиран по спешност до елитно болнично заведение в София“, завършва писмото си Инджов, който се е подписал като „един от данъкоплатците, които издържат Авиоотряд 28“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


590
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
394
0
 
22
 
! Отговори
Тато Боко преди 11 години
А и искаше Фандъкова т.е. софианци да му ремоттират бистришкият "стадион", за да може да си тичка по ливадката с неговите момчета.
393
0
 
21
 
! Отговори
до Бойко Борисов преди 11 години
догодина синът ми има абитуриетски бал- може ли едно кръгче над София- леле, комшиите ще умрат от завист!
392
6
 
3
 
! Отговори
Ууууууууууу преди 11 години
Друг път не се е случвало бистришките тигри да пътуват със самолет на правителството", заяви министър-председателят и допълни: "Да, пътували са. С писмо от футболния съюз сме си платили, както всички футболни клубове плащат, когато пътуват с него. Не виждам нищо лошо". По фактура отборът от Етрополе е платил около 20 000 лева."За Левски защо не питате? За ЦСКА защо не питате? Какъв по-различен отбор са Бистрица? Те не са ли момчета, какви са?", попита премиерът.
391
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да напомня, че правителственият самолет не е такси, и че ако тия са искали да отидат до Варна, има чартъри, има редовни линии и т.н.Знаете ли, дори това не е страшно, страшно е, че има хора - и във форума - на които това не им се вижда противозаконно, даже напротив...Алооооо, за какво ни беше 1989 година? За нов Тодор Живков ли?Е*ати демокрацията, за нищо не ставаме като народ, за нищо.
390
0
 
16
 
! Отговори
Ким преди 11 години
Махнете го този от снимката. По-добре покажете дупето на Ким Кардашиян!
389
0
 
2
 
! Отговори
до 435 преди 11 години
Кражбата=социални дейности
388
2
 
2
 
! Отговори
Уууууууу преди 11 години
Правителственият самолет е използван от различни футболни отбори над 20 пъти и отборът на Витоша" също има право на това. Този отговор даде премиерът Бойко Борисов във Варна на въпроса защо отборът на "Витоша" (Бистрица) е използвал правителствения самолет.
387
0
 
12
 
! Отговори
до 450 преди 11 години
мен пък ме е яд на касапина, че ако наистина е с достойнство, на такъв дебелашки хуморист трябваше да му зашие един шамар.
386
0
 
19
 
! Отговори
изтънчен вкус преди 11 години
Само завиждате на остроумието на любимия велик вожд и учител на българския народ, другаря Тодор..., пардон, другаря Борисов. С гениалната си реплика "Къде е тоя, якият касапин?", той само отново подчертава възвишения си изтънчен вкус и тънкото си чувство за хумор!
385
0
 
8
 
! Отговори
до 438 преди 11 години
за по-точна информация- прочети грамите на еск посланика- там пише всичко за твоята мутра
384
0
 
16
 
! Отговори
до 438 преди 11 години
ББ ИЗПОЛЗВА БЪЛГАРИЯ КАКТО СИ ИСКА. А ТИ ГО ПОДДЪРЖАШ! СМЯТАМ, ЧЕ И ТИ СИ ВИНОВЕН ЗА ХАЛА В КОЙТО СЕ НАМИРАМЕ. АКО ТЕ ВИДЯ БИХ ТИ ОБЯСНИЛ ПО-НАСТОЙЧИВО ТОВА!
383
0
 
17
 
! Отговори
до 438 преди 11 години
1.Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР 2.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов 3.Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен 4.Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво 5.Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси 6.Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС 7.Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила... още Живкова 8.Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП 9.Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП 10.Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ 11.Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп 12.Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП...
382
0
 
18
 
! Отговори
"Държавата е на преди 11 години
Депутатът от Герб Емил Димитров е най- големият заменкаджия - придобил над 1000 дка от заменки, завладял Етрополския балкан- ловни резиденции, автор на лобистките Закони за горите, лова,за чиито милиони Борисов каза,че са честни.Той заяви на природозащитниците: "Държавата е наша, гората е наша, ЩЕ ПРАВИМ КАКВОТО СИ ИСКАМЕ". Това е Герб - беззаконие и грабеж в огромни мащаби А за самовлюбения ***, по недоразумение премиер, френският в."Монд" писа : "Той се интересува само от футбол и кучета"
381
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дебелокож. Бос. По шорти. Дебеловрат. Нарича се ***, затова се разбира с простите. Т.нар. интелигенция го презира зад гърба му, но разлигавено ухилена, пиарно му мие краката в легена на мерзкото си овчедушие и е готова да изпие и водата, стига Простият да я потупа по ***. Лицемерен народняк, който тръби, че маа филии с мас и пръжки и всички му ръкопляскат, но не питат къде са му милионите. Позьор от треторазряден кастинг за ролята на Кръстника, дълго позирал пред огледалото смелост. Той може да нарече всеки поданик на Държавата СИ матриал, касапин, да те еа, може да прати всеки на село да сади картофи, може и всяка околовръстна да направи министър. Премиерът на България."КЪДЕ Е ТОЯ ЯКИЯ КАСАПИН?"Тези думи, изречени от българския министър председател не са репчене към Маргините, Маджо, Димата Руснака, Бай Миле, Женята, Поли Пантев. Не са, защото по времето на цялата тая златна компания Бойко Борисов се мотаеше далеч от Босовете и пазеше колите, и вратите на именията им. И го шляпаха зад врата.Тези думи българският премиер изрече към български лекар, спасил живота на взривените израелци след атентата на бургаското летище."КЪДЕ Е ТОЯ ЯКИЯ КАСАПИН?"Кой е Касапинът?Лекарят, или Бойко Борисов, който с наказателната бригада на Цветан Цветанов кълца всичко в тази държава, което още мърда, и онзи, който трябва да получи правото си на бизнес минава през двама души Пашата и Котарака. Те са колячите.Лекарят обаче сконфузено си трае.Довечера сигурно на маса, сред свои, ще псува простака премиер, който го нарече касапин, но пред него се свива.Ако живеехме не в джандарска държава, а в територия на свободата на духа, същият този лекар щеше пред камерите и пред всички да изплющи един шамар на министър председателя, който на негов гръб демонстрира народняшкото си ЦИНИЧНО ЧУВСТВО ЗА ХУМОР. Когато става дума за смърт, за взрив и обезобразени хора."
380
12
 
1
 
! Отговори
Новопетровский Интер преди 11 години
Бая смешни сте. С това ли се хванахте? И какво др Минджев, поръчай си го. 19-годишната ученичка, с която движиш, ще се вози на задната седалка става ли???
379
0
 
2
 
! Отговори
до 438 преди 11 години
ти да не си ходил скоро на кандидат-студенстки изпит по литература ? Само там такива фикции минават за високо изкуство
378
1
 
1
 
! Отговори
до иво инджов преди 11 години
може, ама се картотекирай в тигрите. тогава и други работи ще можеш
377
2
 
0
 
! Отговори
Хитлер преди 11 години
Браво, хер Гь,обелс, за дългото мнение по-долу. Само така, хер! Зиг хайл!
376
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Презиндетът на Бистришките тигри е Сергей Ташков-Бейката, един от най-големите апартаментни измамници и бандити в България, който получи от Борисов по случай рождения си ден часовник на стойност 20000 евро, а един от футболистите - Вучката е част от престъпна група за скиминг устройства и запален комарджия, но Б.Б. се застъпва за него в онова прословуто СРС. Към симпатизантите на ГЕРБ - пичовско е не да поддържаш бандити, а да спреш да ги поддържаш, когато видиш истината в очите, но ваша воля..
375
25
 
1
 
! Отговори
Браво Бойко! преди 11 години
Комуносоциалистите станали за една нощ червени капиталисти с парите на народа от злоба, че Борисов ги изгони от държавната софра ореваха орталъка, че уж Борисов бил слаб премиер. Напротив, никога до сега не сме имали толкова силен премиер, истински водач на нацията, който ни защитава интересите еднакво добре както пред Русия, така и пред ЕС и САЩ. За по-малко от 3 години като Премиер на България, Бойко Борисов стана най-добре приемания ни политик в Европа за всички времена! Факт! Вдигна имиджа на България мнооого нагоре, тук се изредиха да идват и да го поздравяват за успешното му управление всички големи шефове на партийни централи, висши комисари на Европейския съюз, шефове на ЦРУ, даже и Путин му дойде на крака, а при комунистическите управления на БСП и техните проекти СДС, НДСВ идваха само емисари от Европейския съюз, от Европол, от ЦРУ за да разследват далавери с пране на пари, наркоканали, печатане на фалшиви долари, измами с карти, чипове, банкови измами, всякакви престъпни действия, ощетяващи западните страни! Накрая ЕС спряха парите по всички еврофондове на правителството на шегаджията от БСП другаря Станишко-страшен шамар по румените бузи на оялите се и самозабравили комунистически политици. И сега след като Борисов нагледно им показа как трябва да се управлява, вместо да се засрамят и да се заврят в миши дупки, червените парламентарни дърдорковци в хор с анонимните драскачи на Кутев се правят на ударени с мокър ***, все едно че 100 милиарда държавни активи, които откраднаха са се изпарили ей така! Най-големите крадци на прехода си съдраха гърлата от грачене, че ГЕРБ били краднели. Ако това беше истина, нямаше сега да имаме изобилие от пари по европрограми, усвояват се милиарди, строят се магистрали, метролинии, метростанции, над тях паркинги, само вчера откриха 3 такива,спортни зали и всичко това по време на тежка световна икономическа криза, когато Гърция е почти фалирала, а Испания, Португали и Италия вече взеха милиарди заеми за да не тръгнат по пътя на Гърция. А тука някакви анонимни никаквци, със смешни никове жално блеят по цял ден и плюят като камили по всичко хубаво, което ежедневно се прави за страната ни от ГЕРБ! Добре, че Борисов навреме изтръгна червените кърлежи, които се бяха забили във властта и смучеха ли смучеха кръвчицата на народа, иначе сега щяхме да сме фалирали, както на практика стана при Лукановата криза и Жан Виденовото управление. Но сега в това тежко време на световната икономическа криза, ако бяха продължили да ни управляват комуносоциалистите от БСП на практика държавата ни щеше да престане да съществува! Така, че плача на червените са музика за ушите на честните и трудови хора на страната ни, на които им омръзна шепа хора да ги крадат по най-наглия и долен начин, а по най-лицемерния начин да ги успокояват, че трябвало още малко да затегнат коланите! Никога повече БСП на власт! НИКОГА! Тия *** даже искаха да затрият напълно страната ни, като на 2 пъти предлагат на СССР да станем тяхна 16-та република. Такива родотстъпници като нашите комуносоциалисти няма другаде по света!