Основната версия – атентаторът в Бургас е камикадзе

Страната ни имала оперативна информация кой стои зад терористичния удар
Обновена: 17 авг 2012 09:53 | 17 авг 2012 09:53,
217
Основната версия – атентаторът в Бургас е камикадзе
МВР шефът Цветан Цветанов. Снимка: БТА

„Към настоящия момент говорим за камикадзе.” Това заяви пред bTV вътрешният министър Цветан Цветанов относно хода на разследването на атентата на летището в Бургас от 18 юли.

Двете лица, за които бяха разпространени фотороботи и за които се смята, че стоят зад удара, са влезли на територията на страната от държава в Шенгенското пространство и са се подвизавали с фалшиви документи, констатира още вицепремиерът.

Друго заключение на разследващите е, че взривът не е бил в багажното отделение на автобуса.

„Атентаторът се е самовзривил,” подчерта Цветанов. Според него възможността да е бил взривен от друг участник в терористичния удар срещу автобуса с израелски туристи в Бургас остава теоретичната.

Вчера МВР публикува фоторобот на предполагаемия съучастник на извършителя. Цветан Цветанов каза, че до момента няма обаждания на граждани с информация за него.

Още по темата
От друга страна, портретът на смятания за атентатор самоубиец е предизвикал повече реакции в обществото. Установено е, че е имал контакти и с други хора, освен първоначално обявените при опита да наеме автомобил.

Цветан Цветанов каза още, че България разполага с оперативни резултати, които дават насока за държава и организация, евентуално стоящи зад терористичната атака в Бургас. Вътрешният министър обаче не пожела да сподели повече подробности.

Относно друга актуална тема за българския кораб „Свети Николай“, който бе задържан край Испания с три тона кокаин, МВР шефът заяви, че собственикът и капитанът нямало как да не знаят за наркотрафика.

„Няма задържан за подобен вид пратка, който да каже, че е виновен.” Така Цветанов коментира вчерашните изказвания на третия задържан, собственикът на „Сийборн трейд”. Бизнесменът Дойчин Дойчев, който беше арестуван в Бургас за 24 часа заяви пред журналисти, че не е уведомен официално за задържането на кораба и екипажа.

Цветанов уточни още, че Дойчев е имал в миналото доста проблеми с други свои кораби и даде за пример потъналия "Ванеса", за който имало подозрения, че е умишлено потопен, за да се прикрие фактът, че на борда му е имало наркотици. Друг от корабите му - "Елена", пък бил задържан с контрабандни цигари.

Евелин Банев-Брендо се е срещал с тримата задържани у нас заради натоварения кораб с кокаин, стана ясно още от думите на Цветанов.

“Не бих казал че Евелин Банев-Брендо има някаква връзка, но в определен момент се е срещал с някои хора, които са задържани в момента”, коментира вътрешният министър.

Тримата задържани в България са набирали екипажа. Те са съпричастни към организирането и транспорта на пратката, каза още Цветанов.

Българските власти правят всичко необходимо по случая, но все още е рано да говорим за невинност и виновност, обясни МВР шефът във връзка с хипотезите, че много от задържаните моряци може да не са знаели какъв товар се превозва на кораба.

При международната спецакция бяха задържани 31 души, като 21 от тях са българи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
9
 
3
 
! Отговори
социалист преди 11 години
До 40/ Преди да пишеш простоти и цинизми, научи се да пишеш правилно на български език. Разбира се, че Цветанов е един от най-успешните досега министри и изборите са го показали. Дъртите комунисти да влязат малко в час с времето, че заради тях сме на това дередже. Времето на бай Тодор и светлото му бъдеще на комунизма-идиотизма отдавна е история.
49
0
 
4
 
! Отговори
До Извънземните преди 11 години
Абе вие хубаво пръскате с антиглупак, ама и себе си напръскайте ;-)Това го правят хора, не извънземни! ПРОСТО СЛЕЗТЕ НА ЗЕМЯТА И ГЛЕДАЙТЕ ДНЕС НЕБЕТО. АКО ТОВА СА ЕСТЕСТВЕНИ СЛЕДИ НА САМОЛЕТИ, КОИТО НЕ ИЗЧЕЗВАТ, А СЕ РАЗСТИЛАТ - АЗ СЪМ СПОКОЕН! НО АКО НИ ПРЪСКАТ С НЕЩО, КАКВОТО И ДА Е, БЕЗ ДА ИМ РАЗРЕШИМ.....?!?!? Не може ли поне да се информираме един друг и да почнем да мислим?
48
1
 
5
 
! Отговори
Попов преди 11 години
Полицаят,най-добрия приятел на Човека !
47
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво ги интересува тия лакеи от ГРОБ, че някой се самоубил от немотия. Важното е плана да се изпълнява - куфари с пари са взимани под масата за това. Геноцида над българите трябва да е в ход. Долна ***.
46
0
 
7
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Президентът ни каза, че до 15. септември ще се изясни случаят с атентата в Бургас. Г-н Цветанов, имайте търпение и Вие да изчакате тази дата или поне съгласувайте изказванията си с останалите, също "запознати" със случая.Стана смешно и досадно да подхвърляте всеки ден някаква мъглива и предполагаема дори от Вас информация, като в повечето случаи сам си противоречите.Да не говоря, че това е Ваше и на службите Ви задължение, а народът в момента е уплашен и притеснен от хвърчащите нагоре цени.
45
0
 
10
 
! Отговори
Титани на мисълта! преди 11 години
Водещ: Кой е Главният?Цветанов: Главният е, които са набирали екипажа и на това, което ще се осъществи!
44
0
 
4
 
! Отговори
до "от Ванкувър преди 11 години
от Момче... Мерси за съвета, имам още време да довърша образованието си и Канада е доста сериозна опция за мен... радвам се, че живеете добре това ме обнадеждава...
43
7
 
3
 
! Отговори
Герб преди 11 години
Ей това червените позитанковци ще се спукат от злоба. 60 години ви нагледахме развития комунизъм идиотизъм и разсипията, която оставяхте-айде скрийте се вече. Ходете си в Северна Корея и си четете трудовете на Маркс. Смешници
42
1
 
15
 
! Отговори
Bace преди 11 години
Цветанов да си подаде оставката ама веднага . Защо толкова откровенно лъже че има някъкво разследване ? Борис Велчев защо не пое лично разследването ? Също да си подава оставката и Калин Георгиев неможе да бъде главен секретар след такова издънка . Да вземат пример от Норвегия . Няма да ни пуснат в шенгенското пространство и винаги ще ни гледат под сурдинка защото 22 г ни управляватоткровенни некадърници без морал и достойнство . А за корупцията и бандитизмът им не ми се пише всички го знаем
41
2
 
23
 
! Отговори
нашта полиция преди 11 години
Стига с този ***,вече млади хора се самоубиват от немотия-Баща на три деца се застреля от отчаяние и беднотия във врачанско село.
40
2
 
9
 
! Отговори
Извънземните до 34 преди 11 години
Ние пръскаме с новия препарат антиглупак!!
39
1
 
3
 
! Отговори
Ben преди 11 години
Какви ли не простоти могат да се прочетат. Камо ли не такъв случай да се разкрие за месеци и дори да бъдат осъдени извършителите. Колко по света има неразкрити такива актове, които преди това са подготвяни навярно с месеци преди да ги осъществят. Ако с врачка всичко ставаше-сигурно по-бързо щяха да бъдат разкрити. Смешници
38
1
 
4
 
! Отговори
до 40 преди 11 години
Ти не си никакъв, ти просто се продаваш за стотинки на мутрите!
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атентатора - камекадзе на СНИМКАТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Върти-сучи...Върти-сучи...Върти-сучи...Върти-сучи...Върти-сучи...Върти-сучи...Върти-сучи...Върти-сучи...Върти-сучи...Върти-сучи...Върти-сучи...Върти-сучи...Върти-сучи...Върти-сучи...Върти-сучи...цвъ цвъ
35
0
 
10
 
! Отговори
Времето днес преди 11 години
Прехвърчат министерски мозъци и пляскат по ламарината на колата
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе много бързо забравихме че ни бяха предопредили за възможни атентати ,много бързо забравихме за глупостите за дюнерите на премиера, а нормални страни за такова нещо валят оставки тука Цветанов всеки ден се появява нагло по телевизията и ни лъже че уж работи нещо. Оставка и съд за национално предателство! Герб са *** на ЦРУ и МОСАД и ни въвлякоха в най гнусната им далавера до сега!
33
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 36/анонимен-Правиш някакви *** заключения. Социалист съм също и не бих казал, че Цветанов се справя зле. Напротив, най-успешният министър в тая област, който досега е направил нещо реално. Това че ако ти си имаш някакви проблеми-си е твой личен въпрос.
32
1
 
14
 
! Отговори
до Баща от Момче преди 11 години
аз не съм Баща, но смятам, че това е най-страшното за родителите ни те ни гледат, а ние сме принудени да заминем за по-добър живот. И аз мисля да си тръгна и моите родители като теб ще останат сами тук, това няма да го простя на България, че ме отделя от тях и от приятелите...А моите родители как ще и протят, че прогонва сина им, че внуците им "ще гледат на снимка" не знам, аз не бих могъл затова заминавам сега, че да не съм аз на тяхно място след 20-30 години
31
2
 
9
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 11 години
То не бяха един фотопортрет на камикадзе, който после не бе камикадзе, сега втори коренно различен портрет на човек, който първо бийл уж подстрекатела а пък сега се говори за камикадзе. Алоу, аланколу, вие знаете ли що е то камикадзе, що е то шахид. МВР-то, *авате се нещо с нас ми се струва.