Тройната коалиция и ГЕРБ били виновни за цената на тока

ДСБ се възмутиха на корупционния модел във ВЕИ сектора
23 авг 2012 21:15,
135
Тройната коалиция и ГЕРБ били виновни за цената на тока
ДСБ обвини правителството в защита на монополите. Снимка: ДСБ

Тройната коалиция е завещала  корупционен и непазарен модел за развитие на енергия от възобновяемите енергийни източници, заявиха от ДСБ.

Според тъмносините предишните управляващи са заложили повишение на цените на електроенергията и неоправдано високи печалби за привилегировани инвеститори.

От партията на Иван Костов обаче не подминаха в критиките си по въпроса за Закона за  енергията от възобновяеми източници и сегашното правителство на ГЕРБ. Според ДСБ кабинетът е осигурил привилегировано присъединяване на огромни мощности при изключително висока цена на близки до властта предприемачи.

Основни производители на енергия от ВЕИ са Валентин Златев, Цветелина Бориславова, наследниците на империята Мултигруп, обясниха тъмносините.

Според тях ГЕРБ насърчават олигарсите, но са започнали същинска война срещу дребните предприемачи в енергийния сектор, който могат да гарантират конкуренция и по-ниски цени на енергията от ВЕИ.

С един удар днешното правителство убива семейния бизнес в сектора и гарантира високи цени на монополистите за сметка на бюджета на всяко българско семейство, заявиха от партията.

След последното поскъпване на тока на първи юли стана ясно, че част от причините,  довели до покачване на цената, е изкупуването на енергия от ВЕИ-тата. Голяма част от опозицията обвини правителството, че дава път на монополи в сектора, което оскъпява електроенергията.

Тъмносините са готови да  предложат промени в Закона за енергията от възобновяеми източници за възстановяване на конкуренцията в сектора.

По този начин те целят да гарантират разумни цени на зелената енергия. Измененията ще предвиждат присъединяване към мрежата на конкурентен принцип, в зависимост от цената и срока на преференциално изкупуване, заяви зам.-председателят на партията Димитър Бъчваров.

Тъмносините искат още гарантиране на равни права за малките и големите предприемачи, както и нови правила за определяне на цената на действащи ВЕИ, свързани с разходите за производство и намаляващите цени на технологичното оборудване.

ДСБ отново подновиха предложението, направено преди време от техни общински съветници, за поставяне на фотоволтаични панели върху плоските покриви на панелните блокове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
3
 
! Отговори
До 112 мариянка преди 11 години
И като смъкнаха цената от 700 на 160 лв с колко ти смъкнаха сметката за ток бе, Мариянке? С колко намалиха цената на тока?! Как да стане тая работа като най-намазалите от ВЕИтата са следните:Валентин Златев - 18 млн.лв годишноИво Прокофиев - 9,4 млн.Цветелина Бориславова - 9,1 млн Май до един сол таша.и на един дето му викат Тиквата, а?!?!
100
1
 
9
 
! Отговори
??? преди 11 години
Ама то отдавна е ясно - на Тиквата все някой му е виновен. И 5 мандата да има, пак ще намери някой "предишен" за виновен. Може и да обвини някой ден Аспарух, че точно тук е създал България.Ай сектир от тиквенските номера - да го изритяме в панделата заедно с Цецо, Цецка, Цветан (Василев), Цветелина и пр. пиявици, дето смучат като вампири народна кръв.
99
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...ТЕЗИ НЕ СЕ ЛИ УДАВИХА ОТ ПЛЮНКИ БЕ...ПЛУВАИ СИ ПЛУВАЙ СИ НЕ Е РИБА...
98
3
 
1
 
! Отговори
ДО 102 преди 11 години
УТОЧНЯВАЙАМЕРИКАНЦИТЕ ОТ ВАРНА С ГЛАВЕ ОФИС ЗАД СТАРИЯ ЦИРК С ТАНЦУВАЩИТЕ КРАДЛИВИ ЧУЧЕЛА ОТПРЕД,ПРЕД ОФИСА.БЪДИ ТОЧЕН ЗА ДА ЗНАЕМ ТОЧНО ЗА КОИ АМЕРИКАНЦИ СТАВА ЧУМА.ПА НАПИШИ И ЗА АМЕРИКАНЦИТЕ,НА КОИТО ПОДАРИ НЕФТОХИМ БУРГАЗ И ПЛЕВЕН...СЪЩИТЕ АМЕРИКАНЦИ ПРИДОБИХА И ЛЕОНИД ИЛИЧ БРЕЖНЕВ,РАЗБРАХТЕ ЛИУВАЖАЕМИ ЧЕРВЕН ЛАЧЕН ***...МАЛКО КОНКРЕТИКА ДА ИМА,А ИНАЧЕ НИЕ СИ ЗНАЕМЧЕ АМЕРИКАНСКИЯ ИМПЕРИАЛИЗЪМ ВИ Е ВИНОВЕН,ЧЕ СТЕ КРАДЛИВИ ЛИЦЕМЕРНИ ИВЪРХОВНО НЕКАДЪРНИ КРЕМАЛСКИ *** ***
97
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХОРА БДЕТЕКОМУНИЗМА ЯКО СТИСКАЗА М'ДЕТЕПОСЛЕ ПАКЩЕ МИ РЕВЕТЕ...НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА ЛИЛИПУТКИТЕ В БЪЛГАРИЯ.
96
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОМИНИСТИ--НЕПРИЗНАВАЩИ СИ,ЕДИН И СЪЩИ ЧЕРВЕН КРЕМЪЛСКИ БЪЛВОЧ,НЯМА ЛИ ДА ВИ РАЗРЕШАТ ОТ ПОЗИТАНОНЕЩО ПО--ТАКА ПОНЕ ЗА ПАРЛАМА ИНАЧЕ НА ВАС НЯМА КОЙ ДА ПОВЯРВАИ БОЙКОВИТЕ И КОСТОВИТЕ И ЧЕРВЕНИТЕ ФЕСОВЕ=НАД 200 ПАРТИИ И ДВИЖЕНИЯЛИЦЕМЕРНИ КРАДЛИВИ КОМУНИСТИ И НИЩО ДРУГО. НО ВИЕ ПАККАТО ТОЗИ КОМУНИСТ НИКОЙ НЕ Е КРАЛ ДЕМЕК НАШИТЕ КОМУНИСТИ ИНАЧЕ КРАДЯХА.КАТО ПРИ ТЕЗИ КОМУНИСТИ НЕ СМЕ БИЛИ ТОЛКОВА ЗЛЕ,А КАК ДОБРЕ СИ БЯХМЕ ПРИДРУГИТЕ КОМУНИСТИ,А ТО ДРУГИ НЯМА ВСИЧКО Е БЕКАПЕ +КРЕМЪЛ...
95
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде, холам! Догодина нова тройна коалиция, че да ни вдигнат малко доходите - то от Боко направо ще изпукаме от глад! Ама тъй се кефя на ДСБ - догодина и последния десен глас ще е за ГЕРБ, а ГЕРБ - в опозиция завинаги! Пък ДСБ - завинаги мъртви! Ха-ха-ха - нещастници такива!
94
3
 
5
 
! Отговори
Мариянка Станева преди 11 години
Вярно е, че през пролета на 2010г. се издадоха най-много разрешителни за ВЕИ. Беше грешка. Но пък компенсираха с това, че цената на електроенергията от фотоволтаиците я намалиха от 700 лв на 160 лв. Независимо кои са са най-големите инвеститори във ВЕИ и на кого са приятели. А тези, които величаят Костов, да погледнат как са били сключвани договорите по негово време. И да замълчат! marystaneva.blog.bg/politika/2012/07/09/koi-sega-e-lyjlivoto-ovcharche.977336
93
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А защо Костов поккрепя безумното решение на Бойко да спре АЕЦ Белене и да строи АЕЦ Козлодуй ??????????
92
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През пролета на 2010г. се издадоха най-много разрешителни за ВЕИ.Това се изнесе по данни на МС.Имаше комисия в парламента която го потвърди.3-та коалиция е виновна за много неща.Най-много,че не успя да вкара в панделата Костов,Божков и компания.И на тях обаче им идва времето.Чустват го и затова се репчят.
91
6
 
8
 
! Отговори
дзвер преди 11 години
десен, въобще не ми пука за Костов.Не ме интересува к'во прави.Той к'вото беше намислил и к'вото му наредиха- направи.Е, над седем милиона българи разбраха, че не чини лула тютюн и му обърнаха гръб.Да кажеш, че е разочаровал 100-200 хиляди...а то милиони.
90
13
 
10
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Единствено от ДСБ излизат разумни , смислени предложения . Колкото и да злобеете , истината е една - Костов е сериозен политик , с визия за бъдещето на България ! Всички други са еднодневки !
89
9
 
10
 
! Отговори
десен преди 11 години
Е, този лош Костов! Хем е "политически труп", хем всички ги е страх от него!
88
3
 
17
 
! Отговори
kukoto преди 11 години
Това правителство убива не само малкия и среден бизнес в сектор енергетика,но и във всички други сектори . То създава условия единствено за олигарсите и монополите ,което е пагубно за България. Жизнено важно е това да се промени ,когато му дойде времето-догодина.
87
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
ВИНОВНИ СА АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ДО ЕДИН КОИТО СА НИ УПРАВЛЯВАЛИ ДО ДЕН ДНЕШЕН!! ВИНОВНИ СА ЗА БЕЗДЕЙСТВИЕТО СИ АКО ЩЕТЕ ..ИЛИ С ПОГРЕШНИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ..ИЗБИРАМЕ ГИ ДА РАБОТЯТ ЗА НАС..А ТЕ ОЩЕ СЯДАЙКИ В МЕКИТЕ КРЕСЛА..ЗАПОЧВАТ ДА РАБОТЯТ..ПРОТИВ НАС..ЗАЩО?????
86
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-важното което разбрах от скандалите около ВЕИ е, че цената на енергията от ветрогенераторите ще е почти същатата както от великатата непостроена АЕЦ Белене.
85
6
 
6
 
! Отговори
fuck off преди 11 години
ДО 101: Само дето при "ония" комунисти - преди 89-та, тока беше 2 ст пък сега наближава 20..Изтърка ви се оправданието с комунистите...И като са такива що ги търпи американския посланик бе? Всички знаем кой управлява България като генерал-губернатор - наште са само изпълнители...Ама кво да обяснявам на човек с една гънка на мозъка - и тя от фуражка...
84
5
 
7
 
! Отговори
дзвер преди 11 години
100, да прочиташ и ето...145 лв/МВт без ДДС за 15 години напред.Това е подписал другаря Костов.За справка-ТЕЦ-(държавния) продава на 64 лв/МВт без ДДС...К'во има да говорим.*** бе, това са.
83
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** от Драгалевци е най-големия благодетел на комунистите. Няма български премиер след 10.11.1989г., който да им е подарил токова много държавни пари - милиарди. Какво да прави - нали спи с партийна секретарка.
82
3
 
10
 
! Отговори
www преди 11 години
45 г. ВСИЧКИ БЯХА КОМУНИСТИ - СЕГА ПАК СА КОМУНИСТИ САМО ЧЕ С РАЗЛИЧНИ ЦВЕТОВЕ ТАКА ЧЕ УПРАВИЯ НЯМА ДА ИМА СКОРО .