На изпроводяк Джеймс Уорлик ще получи орден "Стара планина"

Указът на Росен Плевнелиев е подписан в края на август
Обновена: 4 сеп 2012 12:05 | 4 сеп 2012 12:05,
290
На изпроводяк Джеймс Уорлик ще получи орден "Стара планина"
Снимка: архив, Impact Press Group

Преди окончателното отпътуване на американския посланик Джеймс Уорлик от България президентът Росен Плевнелиев ще връчи на дипломата орден „Стара планина“ за изключително големите му заслуги за развитието на българо-американските отношения.

Указът за награждаването е подписан на 28 август и е обнародван в днешния брой на „Държавен вестник“.

Мандатът на Уорлик изтича на 14 септември, като след завръщането си в САЩ той поема длъжността старши дипломат в офиса на държавния секретар и ще отговаря за Афганистан и Пакистан.

Мястото му в България ще бъде заето от дипломата от кариерата посланик Марси Райс, която има 31-годишен опит в държави в Европа, Карибския басейн и Близкия изток.

Марси Райс е била съветник в посолството на САЩ в Лондон, заместник политически съветник в мисията на САЩ в Европейския съюз в Брюксел, както и в мисиите в Турция и Доминиканската република.

Още новини от България вижте в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
1
 
15
 
! Отговори
Майко мила! преди 11 години
За какво са ни "Комиците", "Господари на ефира" и "Шоуто на Слави", като си имаме такъв велик шоумен като Росенчо Плевнелиев! Ало, Слави, виж как се прави пародия и шоу, и то на гърба на държавата и народа, съвсем официално и без да ти се месят СЕМ, МЕМ и други тем подобни недоносчета! Е, това е професионализъм! А ние се присмиваме на Вучков! В сравнение с него, Вучков е кръгла нула! Такъв цирк като Плевнелиевия няма никъде! Дори и Мистър Бийн не ми се вижда толкова смешен и жалък!
170
1
 
19
 
! Отговори
Да видим! преди 11 години
Сега най-големият страхливец Бойко да се скара на придворния си шут Плевенчо! Защо, ще попитате? Ами Бойко е чувствителна душа и като прочете голямата всенародна любов към неговия лакей, ще обърне ветропоказателя, както той си знае само! И тогава гейтакът Уорлик ще трябва да вземе пример от Марин и да върне ордена! Щеше да е твърде смешно, ако не беше толкова жалко, позорно и унизително! Досега никой не успя да унизи официално народа ни, както го направи мекотелото Р. Плевлениев!
169
1
 
14
 
! Отговори
valya.doncheva.5 преди 11 години
До Мила ЖивковаВярно е, нашите му дават орден, а той им дава наколенки.
168
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
AMI TOI PLEVENLIEV MISLIA CHE E OT GOZE DELCHEV AMI PUMAK
167
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Най=гплямата заслуга на Уорлик,ще бъде ако на тръгване си вземе и протежетата,а колкото до ордена той отдавна е обезценен и нвма стоиност
166
1
 
15
 
! Отговори
уса преди 11 години
И какво е направил толкова за България , за да го награждават пък него.Просто са си едни наколенкаджий- това е .Не знаех че и на тоя фес Доган са му дали орден Стара планина,ако е така направо ме е гнус от тях.
165
1
 
36
 
! Отговори
Как може бе???!!!! преди 11 години
За заслугата, че този искаше да махнем Левски от учебниците на нашите деца ли му дават орден? Леле, леле, до какъв позор доживях!!! Най-жалкият държавен глава в цялата 20 вековна история на България! Какви чучела те управляват, Майко Българийо, какви *** само! Такива, за които великият Левски бе казал "Не ще да ги е раждала българка!" ШАЙКА ПРЕДАТЕЛИ БЕЗРОДНИ! Виж какво мисли народът за тебе, президенте - УУУУУУУ, ОСТАВКА МЕКОТЕЛО ГНИДЯВО! Аз те видях как поздравяваше войниците - като клоун!
164
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подлизуркото дава на Уродлик ордена затова че той ни уреди с преференциални договори на Мариците с които американците ни крадат по един милиард годишно. За това че уреди американците да направят фотоволтаици, с които също ни крадат близо милиард годишно. За това че прецака АЕЦ Белене, който щеше да ни донесе 200 милиарда евро печалба и независима енергетика. В Латинска Америка вече такива ги изпращат с ритник, а мижитурката Плевня с орден.
163
1
 
26
 
! Отговори
Инкасатора преди 11 години
От благодарност, че повиши тока на българите с 13-16% за тази година ли му се дава ордена?
162
1
 
22
 
! Отговори
баба Хакерка преди 11 години
Да вземат да сменят името на ордена ли???... че ме е срам, много ме е срам, като си петним името на гордата ни Стара планина...
161
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този орден е паднал вече толкова ниско в душата и сърцето на българина, че е време да сменят името му. Нито изстрадалият ни народ, нито горда Стара планина, заслужават гаврата с името на Балкана, крил в дебрите си едни от най-достойните ни борци за свобода, да се кичат реверите на този и онзи!
160
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А НА ПРОВОДЯК НА ГЕРБ НА БОЙКО ЩЕ МУ ВРЪЧИМ ЕДИН КОСТЮМ- НА ЕДРИ РАЙЕНЦА И ТИКВЕН МЕДАЛ ЗА ОСОБЕНИ ЗАСЛУГИ В УБИВАНЕТО НА БЪЛГАРИ.
159
1
 
34
 
! Отговори
Мо преди 11 години
Моята баба четиридесет години е образовала българчета и в момента получава 280 лв. "пенсия". Пенсия в кавички, защото това си е чиста проба социална помощ. Ограмотила е стотици деца, а в момента, ако не сме ние да и помагаме, би мизерствала.Тоя зализан *** три години ходи по коктейли, гей паради, концерти, приказва откровени глупости и си гледа кефа....и получава орден Стара планина.Красота!
158
2
 
8
 
! Отговори
ПЕДАЛИ преди 11 години
Баш майсторите са баш тук сега!
157
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЯ ОРДЕН СТАРА ПЛАНИНА СЛЕД КАТО БЕШЕ ДАДЕН НА ТАКИВА ЕКЗЕМПЛЯРИ КАТО ДОГАН И АГЕНТА -ДОНОСНИК ТОДОР БАТКОВ ,ПЪК СЕГА И НА ЛЮБИТЕЛЯ НА ЛЕКАТА ДРОГА И НА ЛАСКИТЕ НА МЛАДИ НАДАРЕНИ ***- УОРЛИК ,ТА ЗА ТОЯ МЕДАЛ МОГА САМО ДА КАЖА , ЗА МЕН ТОЙ НЯМА НИКАКВА СТОЙНОСТ
156
1
 
13
 
! Отговори
Пророк преди 11 години
Очаквайте горещи новини от Афганистан. Дано щатите успеят да опазят посланника си там. Но като знам колко е голяма устата му...
155
1
 
26
 
! Отговори
слав преди 11 години
АЗИС и ЕВГЕНИ МИНЧЕВ ще са патрони на събитието
154
1
 
17
 
! Отговори
Уейлън преди 11 години
arhar, дали знаеш значението на думата "ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО", че я употребяваш с такава охота? Ти ако НАИСТИНА смяташ, че този нахилен инфантил с архаична зализана прическа и с ботокс в джуките те ПРЕВЪЗХОЖДА с нещо, значи имаш сериозни отклонения.Дано преднамерената ти защита на този пародиен и унижаващ България политически акт е плод на някаква ангажирана /платена/ политическа принадлежност, защото ако не е - значи не си в ред.
153
1
 
20
 
! Отговори
qwerty преди 11 години
Някой ден, ако направя нещо добро за България и хората и ми предложат орден "Стара Планина" ще го откажа, защото този орден е толкова дискредитиран.
152
2
 
21
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Предател!