На изпроводяк Джеймс Уорлик ще получи орден "Стара планина"

Указът на Росен Плевнелиев е подписан в края на август
Обновена: 4 сеп 2012 12:05 | 4 сеп 2012 12:05,
290
На изпроводяк Джеймс Уорлик ще получи орден "Стара планина"
Снимка: архив, Impact Press Group

Преди окончателното отпътуване на американския посланик Джеймс Уорлик от България президентът Росен Плевнелиев ще връчи на дипломата орден „Стара планина“ за изключително големите му заслуги за развитието на българо-американските отношения.

Указът за награждаването е подписан на 28 август и е обнародван в днешния брой на „Държавен вестник“.

Мандатът на Уорлик изтича на 14 септември, като след завръщането си в САЩ той поема длъжността старши дипломат в офиса на държавния секретар и ще отговаря за Афганистан и Пакистан.

Мястото му в България ще бъде заето от дипломата от кариерата посланик Марси Райс, която има 31-годишен опит в държави в Европа, Карибския басейн и Близкия изток.

Марси Райс е била съветник в посолството на САЩ в Лондон, заместник политически съветник в мисията на САЩ в Европейския съюз в Брюксел, както и в мисиите в Турция и Доминиканската република.

Още новини от България вижте в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
1
 
12
 
! Отговори
Радо преди 11 години
За какво!!!???
150
3
 
15
 
! Отговори
Вигенин преди 11 години
Имам си една мечта - водачът на прайда Уорлик да ми извърти една...
149
1
 
6
 
! Отговори
До Афганистан преди 11 години
Да - за 3 години много израстна момчето. Кога бе обикновен потребител, а сега ще го направят световен производител... Страхотен скок в кариерата!
148
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какви по-точно са ни добрите отношения със САЩ? Нито един амер. инвеститор няма в БГ, освен ако България не му гарантира сигурни печалби за 20 год. напред. Като американския ТЕЦ, като Уестингхаус и Шеврон. Що не дойде като инвестор ФОРД, а отиде в Румъния. Или Apple, или Микрософт, или някой от хилядите други гиганти в САЩ? И какво направи по-точно Уорлик или САЩ за да се подкрепи и помогне на бълг. икономика? Освен, че активно помогнаха за съсипването на БГ като държава и дори малък фактор.
147
1
 
10
 
! Отговори
Афганистан преди 11 години
"Ежегодният доход на наркомафията от продажбата на афганистански наркотици е около 69 милиарда долара, заяви афганистанският министър за борба с наркотърговията Зарор Ахмад Мукбил, цитиран от Би Би Си" - явно ще правим Уорлик търговец на едро...
146
3
 
10
 
! Отговори
ВИГЕНИН преди 11 години
Моля, моля... - не си даваме хомосексуализма... - СПИН-ът и кокаинът също са наши...
145
1
 
15
 
! Отговори
До arhar преди 11 години
Естествено, че DEA ще открие офис у нас - нали все пак САЩ са изпратили наркоман за посланник и някой трябва да ни пази от него!
144
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Две *** недоразумения, разменящи си безмислени ласки и орденчета. Между другото тази зима ще бъде тежка за повечето българи.
143
1
 
14
 
! Отговори
народната любов преди 11 години
Няма ли някой ,поне един ,да каже нещо "добро" ,за тоя....клепар ,срам за САЩ!
142
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А няма ли кой да го награди със Златен член? Чини ми се, че на него повече ще се зарадва!
141
3
 
15
 
! Отговори
Хомосексуалист преди 11 години
Браво г-н Президент! Най-сетне някой да оцени заслугите на Негово превъзходителство! Вашата безпристрастна оценка ни дава много надежди!
140
1
 
18
 
! Отговори
Баба Куна преди 11 години
Орден Стара Планина да се прекръсти на орден Стар Гей -т.
139
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
споко, в Афганистан ще му връчат орден Тора Бора, още с пристигането
138
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАЙ-ГОЛЯМОТО НАДУПВАНЕ- ГРОБОКОПАЧЪТ НА БЪЛГАРИЯ ПОЛУЧИ ОРДЕН ЗА ОГРОМНИ ЗАСЛУГИ- ПЛЮНКА ВЪРХУ ПЛЕВНЕЛИЕВ ОТ МЕН
137
1
 
17
 
! Отговори
Ядосан преди 11 години
Каква жалка пародия! Има нещо гнило в България и това са нейните "политици"! Всяка една нормална цивилизована нация, каквато претендираме да сме, би обявила това *** Уорлик, за persona non grata! Само ние, защото нашият президент олицетворява единството на нацията, та само ние, вместо да изгоним тоя гнусар, го награждаваме! То не бяха намеси във вътрешните ни работи, то не беше заплахи към български народен представител (какъвто и да е той), то не бяха опити да ни трови, то не бяха клевети!
136
16
 
4
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Не забравяйте, че през мандата на Н. Пр. Дж. Уорлик службата за борба с наркотиците *** откри офис у нас ! Задайте си само въпроса защо *** не откриха офис у нас през 2005 - 2008 г., когато Румен П. беше вътрешен министър и сами стигнете до правилните изводи ?!За съжаление, не чухме Румен П. да похвали Н. Пр. Дж. Уорлик и Цветанов за това, че откриха офис на *** у нас !Мислете логично и обективно и сами ще видите, че американският посланик у нас Н. Пр. Дж. Уорлик е направил много добрини за държавата ни !П.П. Едва ли някой родител иска детето му да консумира дрога ?!
135
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 156 да попитака го суверена някой миналата година на изборите , какво повче искаш , ***
134
1
 
19
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
А някой попита ли суверенът на Българската държава - Българският народ, дали е съгласен отвратителният хомосексуалист уорлик да получи най-високото държавно отличие? С какво го е заслужил той? С това че се намесваше във вътрешните работи на България и се държеше като губернатор? С това че защитаваше *** безобразия, с това че ни навиваше да легализираме дрогата, с това, че участваше в педърски паради?Ние смятаме, че народът на референдум трябва да одобрява връчването на това отличие !!!
133
1
 
9
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Няма нищо лошо посланиците, които им е изтекъл мандата да получават някакво държавно отличие, незавизимо коя страна представляват - САЩ, Русия, Германия,Албания, няма значение. Това е признак на добро отношение и дипломация. Но за целта трябва да се обособи специално отличие, ако няма такова. Не може най-висшият орден да се раздава за щяло и нещяло, както става последните години. Така се умаловажава приноса на негови носители, които наистина го заслужават...
132
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отново ощетявате Негово превъзходителство! Защо му дадохте само един орден? Неблагодарници!!!!