За "старши тарикат" Борисов и "шоу изявите" на опозицията

Пореден спор за правителствения полет на "Бистришките тигри"
Обновена: 14 сеп 2012 16:52 | 14 сеп 2012 14:05,
254
За "старши тарикат" Борисов и "шоу изявите" на опозицията
Доста остър спор се разрази в парламента. Снимка: БТА

Нов скандал заради отбора на “Бистришките тигри“, в който играе и премиерът Бойко Борисов, и полета им за приятелски мач с отбора на “Чавдар“-Етрополе на депутата от ГЕРБ Емил Димитров до Варна с правителствения Авиоотряд 28 се разрази в парламента.

Народният представител от Синята коалиция Иван Иванов се възмути, че председателят на парламента Цецка Цачева е отхвърлила въпроса му за законовите основания за извършване на полета. Иванов обясни, че мотивите на Цачева са били, че авиоотрядът е юридическо лице към Министерския съвет.

В спора се намеси и депутатът от левицата Петър Курумбашев, чийто въпрос също беше отхвърлен със същите мотиви. Социалистът още вчера обвини Цачева, че се опитва да “покрие“ премиера.

Още по темата

Днес Курумбашев беше още по-критичен в изказването си.

Неприятният извод от историята с летящите “Бистришки тигри“ е, че тези, които спазват законите, са балами. Има обаче и тарикати, за които законите не важат. Кои са тарикатите в тази държава определя един – министър-председателят, който е със статут на старши тарикат, обясни иронично Курумбашев.

Освен критики към премиера депутатът не спести и острите си думи към Цачева, която по негови думи утре може да каже, че министрите няма да отговарят на въпроси за държавни дружества, защото те са отделни юридически лица.

„Дълбочинният извод на Цецка Цачева - че авиоотрядът е юридическо лице, което е различно от правителството – може да се приложи за всяко едно държавно дружество”, ядоса се той.

Цачева пък не му остана длъжна и обясни, че никога не може да го настигне в шоу програмите, които изнася. По нейни думи изводът й е аргументиран, независимо дали е дълбочинен или не.

От своя страна заместник-председателят Георги Пирински нападна Цачева и обясни, че случаят демонстрира една безпардонност в поведението на премиера, която е недопустима в която и да е правова държава.

„Въпросът за това как така този правителствен самолет е бил използван по този абсолютно незаконен, абсурден начин вълнува цялата българска общественост”, обясни Пирински.

За финал в спора се намеси премиерът Бойко Борисов, който обвини предишните управляващи за това, че правителственият авиоотряд извършва частни полети.

По негови думи опозицията е купила два еърбъса втора ръка, които е нарекла правителствени.

“И ние се чудим какво да ги правим. И до ден-днешен се чуди“, обясни премиерът. "И затова ги даваме да се вози, който ги поиска, просто за да не стоят на земята, иначе трябва да пратим пилотите да летят с други компании, защото не могат да наберат часове", разясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
26
 
! Отговори
Да последваме подвиг преди 11 години
Да последваме подвига на руските бунтуващи се пунди! Да изпеем в храм-паметника Александър Невски песента "Света Богородице изгони пожарникаря!" А след това, в клип, да изгорим портретите на пожарникаря и на Цецо Лажецо!
89
3
 
48
 
! Отговори
селски тарикат преди 11 години
Пожарникарят: Това, което съм го казал, че аз съм за АЕЦ Белене, аз не съм го казвал. А това, което съм го казвал, че съм против АЕЦ Белене, аз също не съм го казвал. Когато кажа, че аз съм за АЕЦ Белене, означава, че аз същевременно съм против АЕЦ Белене. Всъщност, аз не зная какво мисля, защото още не съм чул това, което съм казал. А това, което съм го казал, аз не съм го казвал...
88
1
 
29
 
! Отговори
до-102 преди 11 години
Не е мафия баце,това са новите активни борци.
87
6
 
41
 
! Отговори
Всички сме зад теб преди 11 години
Не се страхувай от Станишев и от Путин, пожарникарю! Всички сме зад теб на изборите. За да те изритаме!
86
2
 
27
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
И ко ся?Пак Станишев е виновен!Добре, че е Бойко Велики, още Слънцелики, та да могат пилотите да направят летателни часове!Гиди Т-72 на площада, а?
85
2
 
34
 
! Отговори
Това ако не е мафия? преди 11 години
Най ми харесва, че гербавите общинари от кметството сами са раздали на себе си безплатни стикери за паркиране! Това ако не е мафия?
84
1
 
23
 
! Отговори
само избори!!!! преди 11 години
Явно този парламент и това правителство вече са се изчерпали и не сани нужни.Ходят само да отбиват номера че работят,колкото ден да мине друг да дойде!
83
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам да си купя телевизор който като си пусна п*рното да сменя главите на актьорите с наши политици и политички.
82
3
 
23
 
! Отговори
хахахахаха преди 11 години
"Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че се надява, че руският президент Владимир Путин не е в течение на действията на "Атомстройекспорт". Българският премиер обеща, че страната ще се защитава в съда във връзка с иска на "Атомстройекспорт", въпреки "вековната дружба" между България и Русия. Същевременно, говорителят на Владимир Путин, Дмитрий Песков, заяви, че в графика на руския президент не е планирано посещение в България."Източник агенция Фокус
81
2
 
29
 
! Отговори
бистришките тигри преди 11 години
Поради рязкото покачване на цената на бензина, ЕТ герб предлага на малобройните си почитатели, ако нямат пари за връщане от морето, да се връщат пешачката по магистралите. Ако са от Бистрица и са футболисти-тигри, могат да ползват и правителствения Еърбъс!
80
5
 
24
 
! Отговори
Кога преди 11 години
Кога ще дойдат руснаците да ни освободят от мутренско робство
79
2
 
22
 
! Отговори
Така е преди 11 години
Станишев е виновен, предишните са виновни, тройната коалиция са виновни и ако Цуцка забременее, пак няма да са бистришките тигрета, ами тройната коалиция ще е виновна
78
2
 
29
 
! Отговори
Жо преди 11 години
Мъж влиза в баничарница: - Една баничка, моля. -2 лева! - Е, вчера беше левче!?!!?! - Да, ама от днес е 2. Един лев за баничката и един за пътуванията на "Тигрите" на Бойко Борисов. - Ох, добре. Ето два лева. Касиерката връща един лев ресто. - Добре, де. Нали два лева?!??!? - Да, ама нямаме банички.
77
3
 
25
 
! Отговори
да сменя програмата преди 11 години
Искам да си купя телевизор, който автоматично да сменя програмата, когато на екрана се появи образа на любимия вожд Тодор Живков, пардон, бат Бойко!
76
1
 
5
 
! Отговори
на 72 преди 11 години
Пише се "***", тАпанарю!
75
5
 
27
 
! Отговори
с хляб и сол! преди 11 години
Ако руските войски днес навлязат в България, да ни освобождават от престъпния режим на пожарникаря, ще ги посрещам с хляб и сол!
74
2
 
21
 
! Отговори
големи количества преди 11 години
ЕТ "герб" спешно търси големи количества памперси, които ще бъдат раздадени на българските участници в предстоящата среща с Путин.
73
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАМЕРИЛИ ЗА КАКВО ДА СЕ ХВАНАТ КОМУНО-ПИТЕЦИТЕ ...Няма вече БСП драги ...Герб ще управлява още ДВА мандата и после ще провъзгласим Бойко за наследствен Монарх !
72
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв е "аслан" , ама като дойде Путин ще бъде ***!
71
2
 
12
 
! Отговори
на 83 преди 11 години
По едно нреме и аз мислех така.Но зная за какви експерти ще стане дума - калинки, калинки, калинки, добреви, и други калинки.