За "старши тарикат" Борисов и "шоу изявите" на опозицията

Пореден спор за правителствения полет на "Бистришките тигри"
Обновена: 14 сеп 2012 16:52 | 14 сеп 2012 14:05,
254
За "старши тарикат" Борисов и "шоу изявите" на опозицията
Доста остър спор се разрази в парламента. Снимка: БТА

Нов скандал заради отбора на “Бистришките тигри“, в който играе и премиерът Бойко Борисов, и полета им за приятелски мач с отбора на “Чавдар“-Етрополе на депутата от ГЕРБ Емил Димитров до Варна с правителствения Авиоотряд 28 се разрази в парламента.

Народният представител от Синята коалиция Иван Иванов се възмути, че председателят на парламента Цецка Цачева е отхвърлила въпроса му за законовите основания за извършване на полета. Иванов обясни, че мотивите на Цачева са били, че авиоотрядът е юридическо лице към Министерския съвет.

В спора се намеси и депутатът от левицата Петър Курумбашев, чийто въпрос също беше отхвърлен със същите мотиви. Социалистът още вчера обвини Цачева, че се опитва да “покрие“ премиера.

Още по темата

Днес Курумбашев беше още по-критичен в изказването си.

Неприятният извод от историята с летящите “Бистришки тигри“ е, че тези, които спазват законите, са балами. Има обаче и тарикати, за които законите не важат. Кои са тарикатите в тази държава определя един – министър-председателят, който е със статут на старши тарикат, обясни иронично Курумбашев.

Освен критики към премиера депутатът не спести и острите си думи към Цачева, която по негови думи утре може да каже, че министрите няма да отговарят на въпроси за държавни дружества, защото те са отделни юридически лица.

„Дълбочинният извод на Цецка Цачева - че авиоотрядът е юридическо лице, което е различно от правителството – може да се приложи за всяко едно държавно дружество”, ядоса се той.

Цачева пък не му остана длъжна и обясни, че никога не може да го настигне в шоу програмите, които изнася. По нейни думи изводът й е аргументиран, независимо дали е дълбочинен или не.

От своя страна заместник-председателят Георги Пирински нападна Цачева и обясни, че случаят демонстрира една безпардонност в поведението на премиера, която е недопустима в която и да е правова държава.

„Въпросът за това как така този правителствен самолет е бил използван по този абсолютно незаконен, абсурден начин вълнува цялата българска общественост”, обясни Пирински.

За финал в спора се намеси премиерът Бойко Борисов, който обвини предишните управляващи за това, че правителственият авиоотряд извършва частни полети.

По негови думи опозицията е купила два еърбъса втора ръка, които е нарекла правителствени.

“И ние се чудим какво да ги правим. И до ден-днешен се чуди“, обясни премиерът. "И затова ги даваме да се вози, който ги поиска, просто за да не стоят на земята, иначе трябва да пратим пилотите да летят с други компании, защото не могат да наберат часове", разясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАМЕРИЛИ ЗА КАКВО ДА СЕ ХВАНАТ КОМУНО-ПИТЕЦИТЕ ...Няма вече БСП драги ...Герб ще управлява още ДВА мандата и после ще провъзгласим Бойко за наследствен Монарх !
49
0
 
6
 
! Отговори
soni преди 11 години
До Анонимен- ами то прецедент в ЕС и навсякъде по света е мутра да е министър- председател
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
IQ 146,това номера на обувките ти ли е?Най вероятно е така след като виждам какви простотии ръсиш.Дано ти плащат поне че иначе работата е МНОГО ЗЛЕ.
47
1
 
13
 
! Отговори
шишо преди 11 години
Боко е един селски тарикат. Филиите с мас и скъсаните гуменки , символ на аристократичния му произход.
46
0
 
7
 
! Отговори
До 47 преди 11 години
Та за комуниста Б.Борисов ли пишеш.
45
1
 
12
 
! Отговори
56 преди 11 години
Пред в. Капитал в официален отговор Главна дирекция Гражданска въздухоплавателна администрация признава, че авиоотрядът няма лиценз за търговска дейност. Правителственият Авиоотряд 28 няма лиценз, който му позволява да вози футболни отбори, а може да изпълнява само специални полети.Четири летателни средства на правителството имат разрешение за опериране: Airbus А319 има разрешение за въздушни превози полети със специално предназначение, Falcon 2000 разрешение за облитане на радио и светотехнически средства и въздушни превози полети със специално предназначение, а хеликоптерите Mи-8 и Augusta A 109 E имат разрешение за патрулиране и наблюдение, както и за въздушни превози полети със специално предназначение.Така на практика стана ясно, че премиерът отново е погазил законови норми. Скандалът гръмна когато футболистите на Витоша-Бистрица и Чавдар-Етрополе пристигнаха във Варна с еърбуса за да играят мачле, защото депутата от ГЕРБ Емил Димитров, известен като Емо Ротманса се хванал на бас с премиера Бойко Борисов.По-късно Борисов се изцепи пък, че: Аз съм го давал поне 20 пъти да пътуват други отбори и не знам кое е тенденциозното в това, а пък шефката на канцеларията му отиде още по-далеч в безумието като обясни, че всеки, който си искал може да наеме правителствения еърбус.Прокуратурата отново мълчи. Тя, както знаем всички, работи само за подбрани.
44
8
 
1
 
! Отговори
деди преди 11 години
нещастико имам си собствен бизнес и си цъкам за смърта на всички гадни *** виновни за смърта на баща ми и чичовците ми СМЪРТ НА КОМУНИСТИТЕ И ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ
43
9
 
1
 
! Отговори
да отложим Белене преди 11 години
Япония се отказва от ядрената енергетика до 2040 г., а наште комунисти искат в Белене да строят руска атомна централа - от най-опасните...
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалки сте в случая да нападате Пирински.. при положения, че гафа го е сътворил примата Борисов.. това е тайното оръжие на герберите - като направят гаф и се хващат за имената или фамилиите на опозицията.. баща му не знам си какъв бил.. а бащите на ГЕРБАДЖИЙТЕ какви са .. на ясно ли сте.. няма такова стадо като нашето
41
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гоце все едно не ходеше на лов с правителствени самолети и хеликоптери. ТУк поне става въпрос за благотворителна проява, а не пуцане и пиене с колегите от Позитано.
40
1
 
8
 
! Отговори
Батман преди 11 години
И ние се чудим какво да ги правим. И до ден-днешен се чуди, обясни премиерът. "И затова ги даваме да се вози, който ги поиска, просто за да не стоят на земята, иначе трябва да пратим пилотите да летят с други компании, защото не могат да наберат часове", разясни той.Боже господи... няма такъв примитив
39
11
 
2
 
! Отговори
ТАЙСЪН преди 11 години
БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА ИЗБЕРАТ: ИЛИ С БОРИСОВ КЪМ ЗАПАДНА ЕВРОПА И САЩ- ТОВА ЗНАЧИ РЕД, ЗАКОНИ, РАБОТА И БАВЕН РАСТЕЖ ИЛИ С БСП И ДОГАН КЪМ РУСИЯ И ТУРЦИЯ- ТОВА ЗНАЧИ ДАЛАВЕРИ, ЗАБЛУЖДАВАНЕ, ОГРАБВАНЕ И ЛЪЖИ. ИЗБИРАЙТЕ! НЯМА ЛЕСНО!
38
9
 
2
 
! Отговори
крокодилски сълзи... преди 11 години
Комунистите ограбиха България и я оставиха на последно място по доходи в Европа, а сега ронят крокодилски сълзи...
37
6
 
2
 
! Отговори
hagen преди 11 години
Въпросът за това как така този правителствен самолет е бил използван по този абсолютно незаконен, абсурден начин вълнува цялата българска общественост, обясни Пирински.А защо г-н Г.Пирински не казва нищо за воаяжа на г-н Първанов до Австралия и Нова Зеландия струващ на българския данъкоплатец 500 хил лева.Или за него това е смешно малка сума.
36
3
 
0
 
! Отговори
деди до 26 преди 11 години
тая с тия прасци си я викаи да ти копае на картофите, е извиняваи може би за свир---ки
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Платените драскачи сегиз не могат да цъкат +/- и хонорара им намалява - моля ви спасете ги.
34
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пирински е феномен, член на престъпно комунистическо правителство, а днес председател на парламент в държава член на ЕС - няма такъв прецедент в историята на стария континент
33
0
 
9
 
! Отговори
неразбрал преди 11 години
Абе Тиквата да не си е върнал партийната книжка , че говори за *** сякаш не е от тях? Да не би Цецка , Цвъко и останалите да са забравили че са все членове на БКП , а шефа им дори беше личен слуга на др.Живков.Другари гербери , паметта ви изневерява и това са признаци на малоумие.
32
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пирински-зайков дето от от 1982г все е на власт е НЕСМЕНЯЕМ СТАРШИ ТАРИКАТ
31
0
 
8
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
г-н Премиер,не е лошо,когато човек е сгрешил да си признае,даже може би ще сте първия в Историята на България,който го е направил !!!! А,засега Народа само се присмива,моле те се да не дойде денят в който ще Ви поиска сметка......Защо оядените депутати не плащат нищо,като Народа,който ги е избрал от кюфтетата,през парко-местата,до почивките по черноморието....