За "старши тарикат" Борисов и "шоу изявите" на опозицията

Пореден спор за правителствения полет на "Бистришките тигри"
Обновена: 14 сеп 2012 16:52 | 14 сеп 2012 14:05,
254
За "старши тарикат" Борисов и "шоу изявите" на опозицията
Доста остър спор се разрази в парламента. Снимка: БТА

Нов скандал заради отбора на “Бистришките тигри“, в който играе и премиерът Бойко Борисов, и полета им за приятелски мач с отбора на “Чавдар“-Етрополе на депутата от ГЕРБ Емил Димитров до Варна с правителствения Авиоотряд 28 се разрази в парламента.

Народният представител от Синята коалиция Иван Иванов се възмути, че председателят на парламента Цецка Цачева е отхвърлила въпроса му за законовите основания за извършване на полета. Иванов обясни, че мотивите на Цачева са били, че авиоотрядът е юридическо лице към Министерския съвет.

В спора се намеси и депутатът от левицата Петър Курумбашев, чийто въпрос също беше отхвърлен със същите мотиви. Социалистът още вчера обвини Цачева, че се опитва да “покрие“ премиера.

Още по темата

Днес Курумбашев беше още по-критичен в изказването си.

Неприятният извод от историята с летящите “Бистришки тигри“ е, че тези, които спазват законите, са балами. Има обаче и тарикати, за които законите не важат. Кои са тарикатите в тази държава определя един – министър-председателят, който е със статут на старши тарикат, обясни иронично Курумбашев.

Освен критики към премиера депутатът не спести и острите си думи към Цачева, която по негови думи утре може да каже, че министрите няма да отговарят на въпроси за държавни дружества, защото те са отделни юридически лица.

„Дълбочинният извод на Цецка Цачева - че авиоотрядът е юридическо лице, което е различно от правителството – може да се приложи за всяко едно държавно дружество”, ядоса се той.

Цачева пък не му остана длъжна и обясни, че никога не може да го настигне в шоу програмите, които изнася. По нейни думи изводът й е аргументиран, независимо дали е дълбочинен или не.

От своя страна заместник-председателят Георги Пирински нападна Цачева и обясни, че случаят демонстрира една безпардонност в поведението на премиера, която е недопустима в която и да е правова държава.

„Въпросът за това как така този правителствен самолет е бил използван по този абсолютно незаконен, абсурден начин вълнува цялата българска общественост”, обясни Пирински.

За финал в спора се намеси премиерът Бойко Борисов, който обвини предишните управляващи за това, че правителственият авиоотряд извършва частни полети.

По негови думи опозицията е купила два еърбъса втора ръка, които е нарекла правителствени.

“И ние се чудим какво да ги правим. И до ден-днешен се чуди“, обясни премиерът. "И затова ги даваме да се вози, който ги поиска, просто за да не стоят на земята, иначе трябва да пратим пилотите да летят с други компании, защото не могат да наберат часове", разясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
7
 
! Отговори
БОКООО преди 11 години
Летящите Тигри могат да летят и със совалка !! Аз казах
29
5
 
1
 
! Отговори
деди преди 11 години
забравихте кои ходеха да пазарувт в париж и да си наглеждат децата в испански и френски затвори
28
3
 
0
 
! Отговори
Прозрачно преди 11 години
Мда, усеща се, че вече идат избори ! Омаскаряването е в ход !
27
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
георги пирински, по фамилия ЗАЙКОВ се срамува от името си и от баща си който е масов убиец пък тръгнал акъл да дава
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и си оправете плюсовете и минусите, ако не знаете как - кажете аз ще ги оправя.
25
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хей, днес, защо не пишете че Япония се отказва от АЕЦ?
24
1
 
1
 
! Отговори
деди преди 11 години
в понеделник ще сипусна заявка за плзване на правителстиният самолет до Варна и плащам двоино но само при условие на дясната седалка до мен да е емурдерачерто от Днес БГ и да внимава с Ципа ми че заяжда
23
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
зам. финансов министър пирински от фалиралото правителство на диктатора живков което открадна от народа 12 милиарда долара през 1989г е депутат за чудо и приказ, даже замесник председател на НСсрам е, че краедците на прехода са с имунитет и ни преподават морал от трибината на парламента
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам, обаче тая кОрнелия какъв прасец извади... да не ти е в леглото такава женица! макар, че бих се прежалил, ако ми обещае след това да прекрати кариерата си на "политик"
21
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАМЕРИЛИ ЗА КАКВО ДА СЕ ХВАНАТ КОМУНО-ПИТЕЦИТЕ ...Няма вече БСП драги ... Герб ще управлява още ДВА мандата и после ще провъзгласим Бойко за наследствен Монарх !
20
0
 
9
 
! Отговори
Ахахахаха преди 11 години
" За финал в спора се намеси премиерът Бойко Борисов, който обвини предишните управляващи за това, че правителственият авиоотряд извършва частни полети."Предишните са виновни ,че Боко и сие ползват държавна собственност като бащиния... Втора ръка били и явно поради това може да си ги ползва като лична собстевнност. Така де ,как може бащицата с втора ръка самолети да го возите ,че и правителственни да ги наричате ?
19
7
 
1
 
! Отговори
феномен преди 11 години
зам. финансов министър пирински от фалиралото правителство на диктатора живков което открадна от народа 12 милиарда долара през 1989г нарича премиера "старши тарикат"
18
0
 
9
 
! Отговори
неразбрал преди 11 години
ББ днес покарал един пожарен автомобил и си спомнил призванието.Колко ли хубаво ще е , ако си беше останал там?
17
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дайте ги на Станишко двата самолета, да си ги постави на Бузлуджа до чинията, като музейни експонати. Пари е давано за тях, поне за тоалетни може да ги използват бабичките като идат на събора на БСП.
16
7
 
1
 
! Отговори
kulio преди 11 години
в Бйе Сйе Пйе думата социализъм е прикритие на корпуцията и морална деградация на членовете ти. Курумбашев и *** не бяха ли от СДС ?
15
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Япония, Германия и Швейцария се отказват от АЕЦ, а агентите на кгб организират референдум за строеж на втора аец в земетръсен район.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За милиони-няма закони!
13
0
 
0
 
! Отговори
Яко преди 11 години
рас...
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ха ха ха ха някой трие минуси и плюсове ... аллоооо редакцията к'во става нещо ви сбози системата за гласуване ли ? :-)
11
1
 
17
 
! Отговори
73737 преди 11 години
Боко трябва да си ходи , заедно със стругарките , вифаджиите и останалата пасмина от бандата "ГЕРБ".Могат да се омитат заедно с Уорлик и да целуват краката на чичо Сам.