Отличници сме във финансовата дисциплина, хвали се Борисов

Да спрат скандалите в отделните държави, призова премиерът в Братислава
5 окт 2012 19:55,
154
Отличници сме във финансовата дисциплина, хвали се Борисов
Снимка: МС

За спазването на строга фискална и финансова дисциплина призова премиерът Бойко Борисов, който днес участва в  Срещата на високо равнище на групата „Приятели на Кохезията“, която се проведе в словашката столица Братислава. 

„Дебатите по следващата Многогодишна финансова рамка (2014-2020) ще бъдат изключително тежки“, отбеляза премиерът. Той изрази увереност, че предложението на ЕК ще бъде одобрено на предстоящия Европейски съвет и гласувано от Европейския парламент. „Ако това не се случи и се наложат следващи дебати по темата, ще бъде много лош сигнал към всички европейски данъкоплатци, към световните пазар и борси“ допълни Борисов.

„За да не се стига до подобен сценарии и за да се балансират предложенията, трябва да бъдат убедени „страните-донори“ , че инвестираните от тях средства наистина ще отидат по предназначението им . Защото не е честно едни държави само да искат и да получават средства, да харчат, повече, отколкото произвеждат“, допълни  Борисов. Затова по време на форума той е споделил мнението си, че Маахстритските критерии би следвало да станат задължителни.

„България е отличник по тези показатели, благодарение на българския народ, който изстрада своите ограничения, но занапред нашият икономически растеж ще бъде на базата на сигурна основа“, отбеляза още премиерът. Той допълни, че останалите участници са споделили мнението, че трябва  да има стимул за тези, които са привели бюджетите си в съответния норматив.

Пред делегатите на форума Борисов заяви, че България настоява за увеличаване на средствата за Кохезионната политика, но същевременно и за спазване на строга финансова дисциплина. „Трябва да бъдат прекратени и скандалите в отделните държави - политически, финансови, дългови,  и така да обърнем повече внимание на развитието на нашия регион“, допълни премиерът.

Председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу е потвърдил пред Борисов постигнатите  и отчетени резултати за България при усвояването на средствата от еврофондовете, които към момента са 25% усвоени и 81% подписани договори. „Това е защото нашето правителство успя да създаде по-добър административен капацитет и в момента нямаме нито една спряна европейска програма, докато при предишния кабинет размерът на усвоените средства беше под 1%“ , допълни Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Mnogo si tap s GRAMADNATA KRATUNA KTADLIVA da dava6 akal na EVROPA mutro
125
0
 
4
 
! Отговори
Скръндза преди 11 години
Естествено, че сме отличници.Борисов и лев не иска да даде на бедният българин.Виж на Гергов за цифровизираща реклама дава 10 млн.лв.
124
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
boiko da ci xodi
123
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ДиктатораВсеки *** може да направи страната си "отличник" по финансова дисциплина и номерът е много ***: Замразяваш заплати и пенсии.Спираш плащането между фирми,възсановяване на задължения от страна на държавата,вдигаш данъците,изплюскваш държавния резерв,теглиш заеми,източваш средства от здравни,социални,пенсионни и др.финасови фондове,обикаляш всеки ден по няколко медии и си показваш простотията на всякъде,караш се сърдито на тези,които не ти вярват и нещата са готови !
122
0
 
9
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Икономията е майка на мизерията. А ние явно сме отличници по икономия.
121
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разсипан резерв, направени заеми, които се отчитат като... резерв! България стана разграден двор, искаме Шенген, а границите ни без елементарен кльон...Изпълняваме безпрекословно всички искания на големия брат, затъваме до гуша в мътни води на предстояща военна експанзия. Във външната и вътрешната политика - пълен хаос и разруха.
120
3
 
21
 
! Отговори
ГЕРБ ФАЛИРА БЪЛГАРИЯ преди 11 години
ОТЛИЦНИЦИ СМЕ ВЪВ ФИНАНСОВИТЕ ПРОСТОТИЙ НА ДЯНКОВ. ВЧЕРА БОЙКО СЕ БЛЪСНАЛ С ДЪРЖАВЕН АВТОМОБИЛ ЗАЩОТО ТОЙ КАРАЛ-ИМА ШОФЬОР НА ЗАПЛАТА ЗАЩО Е КАРАЛ ТОЙ? ДА ПЛАТИ РЕМОНТА ОТ 6000 ХИЛЯДНАТА СИ ЗАПЛАТА. СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ДА СЕ БУТУРДЯСАТ С ХИЛИКОПТЕРИТЕ-ЕДИН ВЪЗ ДРУГ НА 6000 М ВИСОЧИНА! КАКВАТО МУ Е ДИСЦИПЛИНАТА ПО ПЪТИЩАТА ТАКАВА Е И ФИНАНСОВАТА. ГОЛА ВОДА СА В ГЕРБ НО ИМА ЕДНО НО ТАКА СЕ ПОЛУЧАВА В БАНАНОВА РЕПУБЛИКА ЯВНО СМЕ СТАНАЛИ ТАКАВА И НА БОЙКО МУ ХАРЕСВА!ТАКА ЩЕ БЪДЕ ТИКВО КАТО В ГЕРБ СТЕ НАРЕДЕНИ *** ДО ***-ДЯНКОВ -РАЗЛИЧНА СТАВКА НА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА, ЗА БЕДНИТЕ ПО-НИСКА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ЗА БОГАТИТЕ ПО-ВИСОКА?.ТОВА Е ДАКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ В МС СТЕ *** ДО *** НАЧЕЛО С ТИКВАТА.ЕЖЕДНЕВНО ГО ДОКАЗВАТЕ-ДАНЪК ВЪРХУ ПЕНСИЙТЕ?, ЗЕЛЕНИ И СИНИ ЗОНИ РЕКЕТ ПАРКИРАНЕ НА ЖИВУЩИТЕ ТАМ? АКО ОПИША ВСИЧКИ ПРОСТОТИЙ НА ГЕРБ ЦЯЛ ВЕСТНИК ЩЕ ИЗЛЕЗЕ. ПОСЛЕ НА БОЙКО БОРИСОВ ДРУГИТЕ МУ БИЛИ ВИНОВНИ-ОТГОВОРА Е ФАЛИРАХТЕ БЪЛГАРИЯ. ДРУГ НЯМА! "По тази логика аз веднага бих поискал по-ниска цена на тока, на лекарствата, на хранителните стоки, щом получавам по-малко", коментира Иван Нейков, бивш министър на труда, сега председател на Балканския институт по труда и социалната политика. Той добави, че би трябвало да се диференцират и социалните плащания, пенсиите и т.н. Според Нейков подобно решение ще доведе до още по-голямо обедняване на изоставащите региони и по-активна миграция на работна сила към градове с по-добро заплащане. Това пък ще създаде проблеми на бизнеса за намиране на качествени служители. В същото време бедните райони няма как да привлекат фирми заради липса на кадри и лоша инфраструктура, смята Нейков. Той припомни, че дори специалното постановление "Странджа Сакар" по време на комунизма, което предвиждаше да се плаща допълнително на заселниците в този район, не е дало кой знае какъв резултат. Синдикатите изцяло отричат идеята. Експертът от КТ "Подкрепа" Николай Николов припомни, че България не е създадена от щати и законодателството е едно за всички. "Държавата трябва да определя минималната ставка, а нищо не пречи по региони на браншово ниво чрез колективни договори да се определят различни величини над нея", казва Николов. Същата теза защитават и от КНСБ.
119
1
 
8
 
! Отговори
7 преди 11 години
Aбе тои неговото си го направи още като глажен секретар в МВР. Ипон тогава запо4на да охранява петроло провода на лукоил.Взема охраната от полициата.А сега мизерниат ни народ да оцелява както си ще.
118
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За пореден път народа да спазва дисциплина, а те да си веят задниците където и когато им скимне! Но са горди, че заплатите ги държат ниски...
117
0
 
19
 
! Отговори
кънчо преди 11 години
и аз моето магаре го научих да не яде, ама и то умря
116
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
борисов горд с икономическия геноцид който наложи над хората. че се и хвали с това
115
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Както сме отличници във финансовата дисциплина,така да бяхме и с доходите.Но Дянков великият "финансов" гений,веднага ще отсече,че едното и другото не могат заедно да съществуват.
114
0
 
22
 
! Отговори
136 преди 11 години
Свърши се хубавото лято на премиера, в което той обикаляше страната с ножица в ръка и джобове, пълни с трикольорни лентички от откриването на малки и големи магистрални участъци, четвъртокласни пътища и инфраструктура от регионално значение. Дано му се е насладил до насита, защото с първите студени повеи на есента и увеличените сметки за ток и парно, ще забоботи и оня глух ропот на недоволството, от който се бои всеки държавник.
113
0
 
14
 
! Отговори
дънов преди 11 години
Отлицници сме, но от тези под дъното на бедноста!
112
0
 
18
 
! Отговори
Деси преди 11 години
Бойко Бойкоооо откога не си си сменял гащите бе, станали са лепкаво кафяви бива ли така
111
0
 
17
 
! Отговори
hades преди 11 години
Докато всички си траят така ще е даже и по зле ще стане
110
1
 
22
 
! Отговори
ТОТО преди 11 години
БОКО МУТРАТА ***
109
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
i sme nai golemite klo6ari i edvali 6te stanem dr osven o6te po zle ,da si darji *** tuka ostanalite bqgat
108
5
 
4
 
! Отговори
dan преди 11 години
Браво бе отличник!
107
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо нашият премиер е толкова ***.На море ли е бил или все навън е стоял/нали докато реже ленти го напича все пак/Другите са много бледи.Сигурно не излизат от кабинетите,а и не са почивали.