Не беше мор, не беше чума, беше и е Борисов!

ГЕРБ опря до „белите пари за черни дни” на хората, ревна БСП
Обновена: 12 окт 2012 19:08 | 12 окт 2012 19:08,
710
Не беше мор, не беше чума, беше и е Борисов!
Петър Димитров се разгневи от името на БСП. Снимка: Impact Press Group

За пръв път в страната има непозната досега ситуация - всички са срещу ГЕРБ заради новия  данък върху лихвите по депозитите, констатира в декларация от парламентарната трибуна БСП. Съобразете се с хората, откажете се от тази авантюра, призова Петър Димитров.

Той цитира международно изследване, според което България е на първо място в света по намаляване на населението.

„Веднага след нас е африканска държава, в която почти цялото възрастно население е болно от СПИН. Както казва поетът - „не беше мор, не беше чума”! Беше и е управлението на Бойко Борисов и на партия ГЕРБ!“, изрази се поетично Димитров.

БСП обвини правителството, че в резултат от управлението на ГЕРБ животът на българите вместо „европейско развитие“, се превърна в борба за оцеляване“.

Още по темата
„Ние не ви обвиняваме за това, че нямате ясна политика, че всичките ви решения са от ден до пладне, че направихте управлението хазартна игра от типа на „тука има - тука нема”, а официалната ви политика е „шменти-капели”. Ние ви обвиняваме за резултатите от това управление“, отсече Димитров.

Той определи като своеобразен „връх в управлението” на ГЕРБ новият 10% данък върху лихвите по депозитите.

„В своето „победоносно” управление правителството на ГЕРБ опря до „белите пари за черни дни” на милиони българи. Очевидно при управлението на Бойко Борисов тези черни дни вече са настъпили. Но парите няма да се ползват от спестителите, а от правителството“, заяви още червеният депутат.

„Тук искам да припомня една стара еврейска притча. Старият евреин съветвал сина си: „Запомни, сине, винаги, когато взимаш от някого пари, те са чужди. Но когато трябва ги връщаш – винаги връщаш свои пари”! Така е и в България: когато правителството взима пари от българите, то взима чужди пари. Но когато ги раздава, за разлика от всички други държави в Европа, то, видите ли, раздава от парите на Бойко Борисов! Както би казал поетът: „Но не своите пари братя, а парите на народа”“, въодушеви се още Петър Димитров.

От БСП са категорични, че цялото увеличение на пенсиите и заплатите ще се събере от джобовете на
хората - от предвидените приходи догодина от 1,5 млрд.лв. От ДДС, 300 млн. лв. като данък върху доходите на физическите лица и от новия десятък върху спестяванията.

Средната инфлация за миналата година е 4,2 процента, лихвеният процент - 4 на сто - какво
облагате, попита управляващите Петър Димитров.

През четвъртата година от управлението на ГЕРБ икономиката е в пъти по-изостанала от управлението на тройната коалиция, отчитат социалистите. 

Петър Димитров посочи, че разликата в доходите между България и Румъния е над 22 процента в полза на северната ни съседка.

Не ви ли смущава, че прогнозата за догодина в световен мащаб е за ръст на икономиката от 3,5 процента, а в България 1,2 на сто, попита депутатът. Практически всички отрасли са под предкризисното си ниво, с изключение на туризма и търговията,  за което Борисов нямал заслуга, констатират от левицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


710
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
459
8
 
14
 
! Отговори
Олбън Филипс преди 11 години
България никога не е имала по-некадърен министър на икономиката от този *** на снимката.
458
4
 
11
 
! Отговори
до 608 преди 11 години
А ББ е избран от благодарност, че разтриваше ушите на Тошо и подаваше презервативи на Симеон, докато ни оправяше.
457
4
 
15
 
! Отговори
Случаен преди 11 години
До ДаолаСъгласен съм с теб, колега. По принцип лихвата по депозит е печалба и затова трябва да се обложи с данък. НО - при средна лихва от 4% и толкова процента инфлация това за печалбата явно не важи. В този случай тази лихва не е печалба и затова облагането й с данък е посегателство направо върху депозита.
456
3
 
7
 
! Отговори
кондио преди 11 години
ае ко ви пука праите буркани лутеница кисели крастаиици и сварете ракиа нацепете дарвата за зимата и са стагаите до пе4ката свинско и винско има ли зна4и сме добре на насия народ тва му е достата4но боико нека си крадееее у гроба няма си ги занесе после хахахах ..балгари орентираите се и напускаите теа сибана страна тук хората са зомбита няма такава даржава с такива политици гладни,боико ахмед сергеи иван румен яне вси4ките са един октопод пред нас уж се караат а като са на саме делят парата
455
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЪСЕЛЪТ Е ИЗБРАН В ПЕС ОТ БЛАГОДАРНОСТ, ЧЕ ЗАГУБИ ДВА ПЪТИ ИЗБОРИ И ЛИКВИДИРВА С БЪРЗИ ТЕМПОВЕ БКП-ТО. ЕТО ЧЕ ЕЛЕКТОРАТЪТ МУ ЗА БРОЕНИ МЕСЕЦИ НАМАЛЯ С 2-3%. ДО ИЗБОРИТЕ Я ИМАТ, Я НЯМАТ 10-12% ЧЕРВЕНИТЕ КРАТУНИ. ПО ДЕГРАДИВЕН ВОЖАК ОТ СЪСЕЛА, БКП-ТО НЕ Е ИМАЛО В НАЙ НОВАТА СИ ИСТОРИЯ. САМО ПО *** - ЖАН ВИДЕНОВ!
454
12
 
9
 
! Отговори
жоро преди 11 години
Най-силните години за България от 1934г. до 1944г. - една от водещите икономики в Европа , но тогава *** са извън закона.
453
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Потърпете още малко "твърди" герберастчета, като Ви посегнат и на последната коричка хляб, Вие ще сте първите, които ще хвърлят камък по Бойко Борисов. Ние останалите ще издържим, защото Бойко Борисовци много в нашата татковина, живяли сме с тях и ще живеем с тях и за в бъдеще, но не се надяваме на тях, за да забогатеем. Ей това е принципната разлика между обикновения българин и пристрастения гербераст!
452
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП Е ЕДИНСТВЕНТА ПАРТИЯ С ТВЪР ЕЛЕКТОРАТ, КОЯТО МОЖЕ ДА ИЗМЕТЕ ГЕРБ ОТ ВЛАСТТА ! ЗАВИНАГИ !
451
11
 
28
 
! Отговори
ДО 603 преди 11 години
ВСИЧКО, КОЕТО КОСТОВ И СИЕ, БОЙКО И СИЕ ГРАБЯТ 23 ГОДИНИ, Е ОСТАВЕНО ОТ ЛОШИЯ СОЦИАЛИЗЪМ.
450
12
 
5
 
! Отговори
до 598 преди 11 години
Пример ли искаш?Ето-Жан Виденовия мандат.Или и той беше от ГЕРБ или пък от СДС!Ай сиктир,*** тъпия пенсионер си!Ега ти не вдигнат пенсията,***!
449
9
 
28
 
! Отговори
До Комунизма е зло преди 11 години
Как не ви е срам?Цинични и подли люде са се навъдили еййййй.Хората живееха щастливо и спокойно. Бяха сигурни за бъдещето на децата си.А сега: Убийства, грабежи, измамничество, безнаказаност за гамените и мафиотите, подлостта и наглостта са ПОЛОЖИТЕЛНИ черти.Хората се възпитаваха в честност и любов към родината си.Сега така ли е?Разбира се, че не е!Колкото си по-голям мошеник, толкова ще си по-богат. Знаещите, образованите са под ботуша на ***.Това е истината.
448
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
крадлива комуноидна пасмина - кои ли са това айде познайте от три пъти
447
7
 
8
 
! Отговори
ДО 596 преди 11 години
Я МИ НАПИШИ ЕДИН ПРИМЕР ЗА ПОРАЖЕНИЕ НА БСП ?
446
4
 
15
 
! Отговори
ДО 594 преди 11 години
ТИ АКЪЛ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ НЕ ДАВАЙ- НЕ НЕ СА КАТО ВАС- ХОРАТА ПРОУЧВАТ И НЕ СТЪПВАТ НА ГНИЛА ДЪСКА, ПАРДОН- МАФИОТСКА.
445
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП по-добре да се скрие и мълчи. Пораженията, които нанасят са толкова дългосрочни, че и столетие няма да ни стигне да ги изчистим!
444
4
 
21
 
! Отговори
ДО 592 преди 11 години
ПО-ГОЛЯМА ГЛУПОСТ НЕ СЪМ ЧЕЛ СКОРО- ТИ НАДМИНА И БОЙКО ПО ГЛУПОСТТА СИ ! Е ТАКИВА СТЕ ВИЕ ОТ ГЕБР- РОСТ, ПО-***, НАЙ- ***, БОЙКО.
443
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БорисOFF към електорату:Аз съм *** и вие сте прости и за това се харесваме.
442
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Избрахте Боко и сега гладувайте.Идват избори и ИЗБОРЪТ е ваш.Каквото гласуваш това и ще ядеш.Всичко останало са празни приказки.
441
3
 
24
 
! Отговори
ДО 589 преди 11 години
НЕ МИ ОБЯСНЯВАЙ КАТО НА БАБА СИ- ТОЧНО ТЕЗИ ЕВРОПЕЙСКИ СОЦИАЛИСТИ ИЗБРАХА СТАНИШЕВ ЗА ТЕХЕН ШЕФ- ЗНАМ, ЧЕ ВИ Е ЯД, ЧЕ ВАШИЯ БОКО, ОСВЕН ЗА ПРИСМЕХ, ЗА ДРУГО НЕ ГО ИЗПОЛЗВАТ В ЕВРОПА, АМА КВО ДА ПРАВИШ- ПРОСТИТЕ ХОРА ХАРЕСВАТ ПРОСТАКА БОЙКО- ТОЙ САМ СЕ ФУКА С ТОВА.
440
8
 
7
 
! Отговори
ДО 583 преди 11 години
СОЦИАЛИСТИТЕ В ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ, НЯМАТ НИЩО ОБЩО С НАШИТЕ ЧЕРВЕНИ РАЗБОЙНИЦИ. ТЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ НАШИТЕ НАБЕДЕНИ ЦОЦАЛИСТИ-АГЕНТИ, НЕ СА ПРЕДАТЕЛИ И МАРОДЕРИ И УВАЖАВАТ И РАБОТЯТ ЗА ДЪРЖАВИТЕ СИ!