БСП: Българите да гласуват с нагласата за "Белене"

"ГЕРБ показаха, че се страхуват от инициативата на българските граждани"
Обновена: 4 ное 2012 15:08 | 4 ное 2012 12:29, Елка Василева
282
БСП: Българите да гласуват с нагласата за "Белене"
Ангел Найденов призова българските граждани да гласуват на референдума за ядрената енергетика. Снимка: архив, Булфото

Определящо за участието на българските граждани в референдума за развитието на ядрената енергетика ще бъде промяната на въпроса, който ще бъде зададен на допитването. Това каза за БНР говорителят на Националния съвет на БСП и заместник-председател на парламентарната група на "Коалиция за България" Ангел Найденов.

Той призова българските граждани все пак да участват в референдума, с нагласата, че гласуват "за" развитие на ядрената енергетика чрез изграждане на АЕЦ "Белене".

Още по темата

„Инициативата тръгна с подписите на повече от 770 хиляди български граждани. Тази инициатива беше смачкана с подписите на 76 народни представители, които стартираха друга процедура. На практика това беше друг референдум и всъщност така се стигна до подмяната на въпроса на българските граждани“, каза Найденов.

„ГЕРБ показаха, че се страхуват от инициативата на българските граждани, защото ако беше допуснат въпросът "Белене" и ако този референдум беше успешен, очевидно, че ГЕРБ щяха да получат един още по-звучен шамар. Защото щеше да бъде ясна разликата между тяхното решение да спрат проекта "Белене" и съответно нагласите на българските граждани да се изгражда проекта "Белене", заяви заместник-председател на парламентарната група на КБ.

Датата 27 януари е последната възможна дата за насрочването на референдума и от тази гледна точка президентът Росен Плевнелиев е изпълнил своите конституционни задължения, каза още Ангел Найденов. Той посочи, че тази дата дава възможност за една по-продължителна информационна кампания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
2
 
5
 
! Отговори
RCI преди 11 години
Румене,хитруваш.Ето ти безспорната `сметка`: Слънце-грее от милиони години-безплатно!Вятър-духа си,пак от толково години-безплатно.Твоите сметки изобщо нямат място тук.Ама сега струвало толкова,а утре колко ще струва,а левчето колко ще струва,а желязото колко ще струва,а жицата колко ще струва....?Има и друга сметка-за да се стигне до АЕЦ колко,пари са изхарчени-за наука,за експериментални реактори,за образование на физици и инжинери,за строителство,за електроника,за помпи,за защити....
171
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
добре че са от БСП да ме подсетят да гласувам - мале що са сладкодумни две думи казаха и ме навиха - Разбира се че ще гласувам първо - против малоумният атомен далавераджийски проект Беленевторо с бюлетината на ГЕРБКазах
170
5
 
1
 
! Отговори
Гьонсурати тепегьози преди 11 години
в ГЕРБ са се събрали
169
4
 
4
 
! Отговори
Софиянец преди 11 години
Ало премиера, Още чакаме завода за *** от Банкя
168
5
 
4
 
! Отговори
Е каква наглост преди 11 години
имат тия гарберасти. Докараха хората до просия и все някой друг им е виновен
167
4
 
3
 
! Отговори
Най-добрите преди 11 години
Тихите крадци - Тиквата, Цецо Крадецо, Цеца Карагъзова, Андрей Иванов, Дебелата Мунтафонка, ИзоГлавчев, Издънков, Лъчо Мозъка - цяла плеяда баш бандити заедно с варненския ***
166
3
 
6
 
! Отговори
АЙДЕ ,БЕ... преди 11 години
..."ЛУКОЙЛ" ,като е руски .....ЗАЩО НЕ ПРОДАВА БЕНЗИНА И ГАЗТА ...ПО-ЕВТИНО ???!!!ЯВНО , ПАК ИСКАТ ДА НИ ИЗПЪРЖАТ....!НИКАКВО ГЛАСУВАНЕ !!!!Пълен пас!
165
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ни трябва второ АЕЦ ,това си е на гол г-з чан сакъс.
164
2
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хааааа... преди 11 години
ТЕЦ ,ВЕЦ ,АЕЦ.....А ,БЪЛГАРИТЕ ВИНАГИ С ГОЛ Г*ЗЕЦ!ТАКА Е БИЛО ВИНАГИ ПРИ ***---ТАКА И...... ЩЕ БЪДЕ!Какво ми дреме за "печалбата" .....СЛЕД КАТО НЯМА ДА ВЛЕЗЕ В МОЯ ДЖОБ???!НЕ ГЛАСУВАМ , ЗА "експроприатори"!!
163
3
 
2
 
! Отговори
до бай Иван от 213 преди 11 години
Ееее, с такъв отговор не мога да не се съглася. Добре звучи, но е трудно за изпълнение. В такива кратки срокове, както времето живот, оставащ за козлодуйските реактори. Като помислиш, дори е много добро твоето предложение. Фабриката си прави генератор и се самозадоволява. Обаче токът ще и излезе много скъп. Това ще се калкулира на цената на стоката и ще направи фирмата неконкурентно способна. Дано да не съм прав. Дано ти да си на прав път.За референдума си идвам в БГ. Ще гласувам.
162
2
 
5
 
! Отговори
Р.ОВЧ преди 11 години
не ми требва аец а само комисионнката
161
3
 
3
 
! Отговори
до RCI преди 11 години
Защо с натиск отвън, когато може с референдум? Или си от тия за които обикновеният човек е ***, която за нищо не бива да се пита. ДА ЖИВЕЕ РЕФЕРЕНДУМА !!!!И не вярвайте на оня шарлатанин, че тия пари щял да ги даде за пенсии. Дрън, дрън. Три години само пенсиите вдига, популиста мръсен. Щеше да ги даде да си кара отбора със държавният самолет.
160
1
 
0
 
! Отговори
до RCI преди 11 години
Отивай в чужбина и направи всичко, което изискваш от другите. Явно знаеш как. Очаквам резултати.
159
3
 
1
 
! Отговори
RCI преди 11 години
Мнение(207),не ти искам мнението!Искам да изпратиш петиция подписана от Българите в Америка,че Русия монтира атомна бомба;искам да затрупаш Държавния департамент с декларации,че в България още управлява Москва и техните комунисти;искам всеки ден да крещиш пред медиите,че Българите продължават да се управляват от комунисти.... Размърдаите се малко!Без натиск от вън в страната ни нищо не се променя!!
158
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В БГ сега стига тока, защото нямаме промишленост. Но знайте едно - нямаме ли достатъчно електропроизводство, даже и добри години да дойдат, ние няма да мръднем от дъното. Ако мислим за децата и внуците си, трябва да я построим тая централа. Помислете само. Колко години живот имат още реакторите в АЕЦ Козлодуй? А след това?
157
1
 
0
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
До RCI. Именно за това казвам ,че тези въпроси трябва да се решават от компетентни хора , а не от псевдокомпетентни ! Всички тези въпроси ,които си ги поставил трябва да бедат решени от РАЗБИРАЩИ И СПЕЦИАЛИСТИ !!!
156
3
 
4
 
! Отговори
до бай Иван преди 11 години
Бай Иване, какво предпочиташ: АЕЦ или парафин с конец?Защото и до там ще ни докарат. Броени години остават до затваряне на козлодуйските реактори, а после? Ясно, нали - внос. А, може би точно това е целта на някои. Всичко унищожиха, всичко. Смятам, че трябва да се строи.
155
2
 
1
 
! Отговори
RCI преди 11 години
гурбетчия(205),има противостоене м/у висока материя и последствия които засягат ВСИЧКИ ни!Всички нас плюс деца ,внуци и следващи.Трябва да имаш позиция.Разграфи си едно листче-`за`и`против`.Като атомна физика-бомба ли е?;като политика-ще бъдем ли зависими?;като финансиране-имаме ли парите;като енергия-трябва ли ни толкова?;като переспектива-ще има ли редукция на нерентабилните свръхмощности?;населението ни ще расте ли;ще навлизат ли енергоспестяващи мощности;като екология.... Сам си отговори.
154
7
 
5
 
! Отговори
до ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Хубаво, но като толкова години все експертизи правят и до хората нищо не достига. Дълго време се говореше, че щяла да бъде губеща. Сега пък излезе на яве, че всички оценки сочели, че ще е печеливша. Значи, през цялото време са ни лъгали. Едни казват, че е рискова, а други твърдят, че е най-модерна и обезопасена. Едните доказват, че нямало пазар, а другите, че два реактора са твърде малко. За всичко лъжат, а държавният, разбирай народният, интерес - кучета го яли.Аз съм категорично ЗА АЕЦ Белене
153
7
 
6
 
! Отговори
акуд преди 11 години
на този смешен референдум за който ще трябва да се ХАРЧАТ И ИЗЛИШНИ ПАРИ заради бсп, вместо да се дадат на пенсионерите като добавки или на младите Български майки , явно е ще гласуват само твърдите членове на бсп и дпс