БСП: Българите да гласуват с нагласата за "Белене"

"ГЕРБ показаха, че се страхуват от инициативата на българските граждани"
Обновена: 4 ное 2012 15:08 | 4 ное 2012 12:29, Елка Василева
282
БСП: Българите да гласуват с нагласата за "Белене"
Ангел Найденов призова българските граждани да гласуват на референдума за ядрената енергетика. Снимка: архив, Булфото

Определящо за участието на българските граждани в референдума за развитието на ядрената енергетика ще бъде промяната на въпроса, който ще бъде зададен на допитването. Това каза за БНР говорителят на Националния съвет на БСП и заместник-председател на парламентарната група на "Коалиция за България" Ангел Найденов.

Той призова българските граждани все пак да участват в референдума, с нагласата, че гласуват "за" развитие на ядрената енергетика чрез изграждане на АЕЦ "Белене".

Още по темата

„Инициативата тръгна с подписите на повече от 770 хиляди български граждани. Тази инициатива беше смачкана с подписите на 76 народни представители, които стартираха друга процедура. На практика това беше друг референдум и всъщност така се стигна до подмяната на въпроса на българските граждани“, каза Найденов.

„ГЕРБ показаха, че се страхуват от инициативата на българските граждани, защото ако беше допуснат въпросът "Белене" и ако този референдум беше успешен, очевидно, че ГЕРБ щяха да получат един още по-звучен шамар. Защото щеше да бъде ясна разликата между тяхното решение да спрат проекта "Белене" и съответно нагласите на българските граждани да се изгражда проекта "Белене", заяви заместник-председател на парламентарната група на КБ.

Датата 27 януари е последната възможна дата за насрочването на референдума и от тази гледна точка президентът Росен Плевнелиев е изпълнил своите конституционни задължения, каза още Ангел Найденов. Той посочи, че тази дата дава възможност за една по-продължителна информационна кампания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
5
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 11 години
Не разрешавайте да ви ограбят отново чрез тази АЕЦ Построявнето и само ще направи по-богати агентите от ДС и по-бедни всички останали! Срдечни поздрави отUSA Дано да успеете!
151
1
 
3
 
! Отговори
до дядо от Чехия преди 11 години
Браво, дядо. Точно така е, но не разбирам част от българите. Глупави ли са, заблудени ли са, не знам. И да не бъдел АЕЦ-а руски. А бре, джаном, ти бъди първо БЪЛГАРОФИЛ, а после русофоб, русофил и какъвто ти дойде на ума.
150
4
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Много са ми интересни тези от властта ,как ще си позволят да доверят толкова важен въпрос в ръцете на обикновените граждани ?! То на приказки българинът "разбира от всичко" , но хайди да спрем с илюзиите ,че един обикновен човек е дотолкова НА ТИ с ядрената енергетика ,та чак е в състояние да прецени плюсовете и минусите от АЕЦ ! НЕКА ТОВА ДА СЕ РЕШИ ОТ СПЕЦИАЛИСТИ ,КОИТО СА УЧИЛИ СПЕЦИАЛНО ЗА ТЕЗИ НЕЩА ,ЯДРЕНИ ФИЗИЦИ ,КОИТО ДА ОПРЕДЕЛЯТ ПЛЮСОВЕТЕ И ЕКОЛОЗИ ,КОИТО ДА КАЖАТ ЗА МИНУСИТЕ !
149
2
 
3
 
! Отговори
дядо преди 11 години
едно време пробутваха на *** лафа койт не скача е червенсега ще намерят друга формулакато намате пари защо плащате зелена енергия а тока от АЕЦА отива за износи после не били *** аеца бил скъп - ще го платите няколко пъти със зелената енергия и няма да го имате
148
2
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 11 години
Русия не може да си позволи да изостави своите протежета в България(които одавна са купени), така, че няма да се очудя, ако частна фирма започне да строи в Белене, която в последствие ще продаде всичко на руска държавна фирма(или на подставена) и така Русия ще запази влияние в България, респ. в ЕС. Друг път няма. Да не се забравя, че ние сме 100% зависими от Русия сега (ядрено гориво,газ, петрол, ядрени отпадъци, оборудване),докато ЕС получава само 20% гориво от Русия.При всички случай печели.
147
9
 
6
 
! Отговори
НН преди 11 години
За която партия искате за нея гласувайте-все България ги е родила,но за АЕЦ Белене трябва да се гласува за доброто на България.
146
11
 
14
 
! Отговори
Малоумен преди 11 години
Против Белене съм,защото нямам пари да си купя кило сирене а вие другари и другарки ще ме карате атомна централа да строя.Щом искат другарите да си я построят с пари от техния джоб.Защо да страда целия български народ а Станишеф и Офчароф да богатеят.Те и без това са достатъчно богати- такива като тях трябва да са в Белене на прасетата...
145
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички започват като десни ,а накрая ги избива лявата резба.
144
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
който гласува на референдума - значи е *** и се ***. със станишоф
143
4
 
4
 
! Отговори
ДО БЪЛГАРИН преди 11 години
А ти знаеш ли кои фирми наливаха гьола досега и колко получаваха работниците и ,,ПРИБЛИЖЕНИТЕ,,фирми ,защо никой не дава справка кои фирми досега са строили на централата???Още с първата копка започна грабежа ,а докато стане ще останем като Адам и *** за група олигарси и престъпници,използвайки народа като магистрални ***.
142
11
 
14
 
! Отговори
Българин преди 11 години
АЕЦ означава работа за хиляди строители и подизпълнители, ниска цена на тока и ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ. В Европа работят 192 ядрени реактора и нито един не е губещ. Враговете на България искат да ни върнат обратно в средновековието, да живеем в селски колиби без ток, бедни прости и болни. ДА ЖИВЕЕ НОВИЯТ БЪЛГАРСКИ АЕЦ !!!
141
10
 
11
 
! Отговори
НН преди 11 години
Послушайте бабите и дядовците. Те са тия, които са живели в по-добро време за България . Очевидци са и свидетелстват за това. Не забравяйте, че те са и тия които обичат децата и внуците си и им желаят доброто. Доверете се на опита. Гласувайте за АЕЦ Белене, за да върви България напред, а не да затъва все повече и повече. Бог да пази България.
140
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лакумо *** уран с.ре !
139
10
 
10
 
! Отговори
Никой преди 11 години
Най-добре да се специализираме като теляци на американците. Може и на турците както е тръгнало. Слушай ГЕРБ и си готви свещи за времето без ток
138
6
 
5
 
! Отговори
Време е преди 11 години
за вадене на Тикви и Кратуни
137
5
 
5
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСТ преди 11 години
ТОВА ЗВУЧИ ГОРДО
136
10
 
2
 
! Отговори
И аз искам преди 11 години
от далаверата на Тиквата с женка му. Поне едно поле фотоволтаици. Или поне ТЕЦ Марица 2
135
6
 
4
 
! Отговори
Герберсти преди 11 години
*** и всякакви ...-сти, много здраве на цялата ви фамилия
134
3
 
5
 
! Отговори
Най-умните преди 11 години
от умните - *** на Костов дето призовават другите да не гласуват хич не ги интересува България- Пъпката е най-пресен пример с вилите на Лазурния бряг. Костов е обвързан с американските ТЕЦ Марицца 1 и 3. Борисов с Карагьозова са си взели банки и полета с фотоволтаици. Останалите балъци да плащат доживот скъпия ток на тия тарикати. Продаваш тока от фотоволтаици-700 лв/МВт , купуваш си от държавата по 120 лв/МВт. Е няма друга такава далавера. По-добре от анфетамини. Законно от държавата
133
4
 
1
 
! Отговори
RCI преди 11 години
Хайде да го погледнем и от този ъгъл: когато разговоряш с мен,очакваш някакво ниво на обща култура,на общо възпитание и образование-иначе на различни езици ще говорим и до различни изводи ще стигнем.И това се приема за нормално.Когато говорим за атомна бомба обаче,пропускаме че тази страна(СССР-точно същата е в този случай!),доказано за 95 години клечка за зъби не може да произведе,пропускаме това така важно `общо`ниво!Някой от тези които са `про`може ли смислено да ми го обясни?!