Критериите ни за съдии – по-добри от британските

Борисов за пореден път по казуса "Марковска"
14 ное 2012 14:47,
94
Критериите ни за съдии – по-добри от британските
Борисов и Алън в Министерския съвет. Снимка: БТА

Критериите ни за избор на магистрати са по-добри дори от тези във Великобритания, заяви премиерът Бойко Борисов днес в Министерския съвет. Той обясни, че това мнение му е било споделено от английския посланик у нас Джонатан Алън.

Двамата днес присъстваха на представянето на информационен сайт към Агенцията по вписвания.

Коментарът на Борисов дойде на фона на все още неясния казус с избраната за конституционен съдия Венета Марковска. Името й беше забъркано в скандал с анонимни сигнали за търговия с влияние и предизвика и отзвук в Брюксел. Преди дни премиерът я призова да се оттегли, защото е предизвикала “много шум“.

Още по темата

Днес той заяви, че все още не е ясно какво решение е взела, защото това си е неин личен избор. Борисов заяви, че вече трети път говори по темата и всеки път трябва да повтаря все едно и също.

По думите му грешката на Марковска е била, че е дала разнопосочна информация и е объркала всички. Той отказа да коментира професионалните качества на съдийката, като обясни, че за тази цел си има Висш съдебен съвет и инспекторат към него.

Премиерът не коментира и думите на вътрешния министър Цветан Цветанов отпреди дни, че Марковска ще е много по-вредна като зам.-председател на ВАС, отколкото като член на КС.

Борисов припомни, че е посъветвал съдийката да не полага клетва, защото това е правилният избор и ако сега влезе в КС, говоренето срещу нея няма да спре.

Министър-председателят беше категоричен, че не трябва само заради Венета Марковска да се слага петно върху целия избор на членове на ВСС и КС. Нашият кандидат е Анастас Анастасов, вие много добре го познавате, носим отговорност само за него, заяви Борисов и допълни, че Венета Марковска е била подкрепена от представители на всички политически сили.

От своя стана, посланик Джонатан Алън не повтори думите си от вчера, когато заяви, че “е срам, че след толкова добра прозрачност при избора на членовете на ВСС се стигна до сериозни проблеми при избора на конституционни съдии “.

Днес той обясни, че не познава в детайли случая с Марковска и просто смята, че сигналите срещу нея трябва да се разследват.

Той отново повтори и тезата си, че прозрачният избор на членове на ВСС е подобрил имиджа на страната ни и е вдъхнал доверие на българските граждани в съдебната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
3
 
! Отговори
Що бре чадо? преди 11 години
Що бре чадо, що ми слагаш минус?Да не искаш да кажеш, че не е комунист?
55
12
 
2
 
! Отговори
ха преди 11 години
И за кого ще гласувате ? За ДПС,СДС,БСП ?!? Луди ли сте,малумни ?!Ако не са тези които ругаете в момента,щяхме да бъдем кой знае в какво полужение....Вземете да се интересувате малко,кой какво е направил ;)
54
1
 
3
 
! Отговори
ИИИИ чи зурла !! преди 11 години
Не----------------------------КОМУНИСТ!!!!!
53
1
 
10
 
! Отговори
123 преди 11 години
Въпрос с повишена трудност: след като критерийте ни за съдии са толкова дорби, защот самите съдии не са по-добри от британските?!?!
52
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 31 много си прав не знам защо ти пишат минуси авно младешкото БСП
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голяма каша-качамак сътвориха нобелистите Борисов,Цветанов и НС.Вече знаем ,че нещата около нея не са според Конститтуцията и ЗКС ,но да полага клетва и да си носи сръста.За девет години ще се докаже и поправи.И това ще преживеем.се накаси ще се поправи.Това е изхода, гадостите да си ги носят Борисов,Цветанов, НС!
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
---РЕКЛАМА---Поради липса на финанси ,ОПОЗИЦИЯТА и И.Костов---ПУСКА НА ЖЕНСКИЯ/***,ТЕХЕН/ПАЗАР ---ЦИГАРИ БЕЗ БАНДЕРОЛ ----
49
2
 
14
 
! Отговори
торбата с лъжите преди 11 години
Пожарникарят отново отвори торбата с лъжите: Критериите ни за съдии били по-добри и от британските!
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-важният критерий за съдия е да верен и на ГЕРБ и на Костов както Екатерина Михайлова, която отпадна, защото не е верна на ГЕРБ, а само на СДС и ДСБ.
47
0
 
7
 
! Отговори
шиши преди 11 години
Всичко останало- вклучая и управлявящите е по-лошо от англиските
46
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
56Колко пъти ще ви бие ?Къде сте тръгнали вие с тези КУЦИ КОНЕ .....,ПОГЛЕДНИ СЕ В ОГЛЕДАЛОТО /АКО ИМАШ ТАКОВА/!
45
1
 
10
 
! Отговори
ТИКВУНЯ СМЕШЕН преди 11 години
НЕМА, НЕМА КАК И ДА ИМА ПО-НАГЛО, ЛИЦЕМЕРНО, ДЕБЕЛОКОЖО И ОТВРАТИТЕЛНО СЪЩЕСТВО ОТ ТИКВУНЯ, ПРОСТАТА ОЯЛА СЕ МУТРА !
44
9
 
3
 
! Отговори
до Бойко преди 11 години
Бойко,не се съгласявай на 2-ри мандат ,.....това ще е наказание !Остави ги ,искат си *** !
43
0
 
7
 
! Отговори
до 49 преди 11 години
Алооо,кои назначиха персоните в Съд. система ?За 20г.,какво се направи ,има ли осъден ---политик ,управник ,престъпник ....?
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този вече е бита карта- куц кон, а куците коне отиват в екарисажа- въпросът е сега ли ще го пратим натав и ли е нужно да чакаме чак до изборите
41
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
До Анонимен 51 предполагам имаш предвид ония на снимката дето гледа като бик готов да нападне ако някой му се възпротиви и не му играе по свирката
40
2
 
6
 
! Отговори
До 46 преди 11 години
Я кажи че организаторът на атентатът в Бургас е влезнал в БГ по правителствн нарко канал . Цветанов много добре го знае както знае и Борисов но времето лекува и смятат че следващите избори са пак в парламента с голяма защита . Сега като сложат и техен човек в прокуратурата ще са бетон от всякъде . Борис Велчев за какви заслуги го правят конституционен съдия ? Май защото нищо не прави ,син и внук на активни борци или за това че е бил юрист на ЛАФ ЧОИЗ ИНТ. ПИРАМИДАТА СЕТИ СЕ КОЙ СА НА ВЛАС?
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЦЕ,ГОЦЕ ,ДОГАН И ТРАКТОРА ЩО НАРОД ИЗБИХА ,ТИЯ ОТ ЕК ЗА МАРКОВСКА СЕ ХВАНАХА,МАРКОВСКА МОЖЕ ДА Е ВСЯКАКВА НО КАКВИ СА ТЕ ЧЕ ДА СЕ БЪРКАТ
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бг---***!Само един в Бг ---РАБОТИ ,.......а всички останали му ПРЕЧИМ !Заслужава и 2-ри мандат!
37
2
 
14
 
! Отговори
Май ме лъже някой! преди 11 години
Съдиите ни по-честни от британските, икономиката ни по-силна от немската, Дянков и Боко - най-добрите и най-честните. И в същото време, доходите ни ... по-ниски от Гърция. Как стават тези неща ?????