Сигналите срещу Марковска трябва да се разследват!

И британският посланик у нас взе отношение по казуса
13 ное 2012 15:35,
55
Сигналите срещу Марковска трябва да се разследват!
Снимка: БТА

Нужно е разследване на сигналите срещу избраната за конституционен съдия Венета Марковска. Това каза в Пловдив посланикът на Великобритания у нас Джонатан Алън.

Според него е „срам, че след толкова добра прозрачност при избора на членовете на ВСС се стигна до сериозни проблеми при избора на конституционни съдии".

По думите му раследването е необходимо не само заради чужденците, но и за българските граждани, които трябва да имат доверие в собствената си съдебна система.

Не искам да коментирам, нито зная дали е виновна, или не, коментира Алън.

Той допълни, че проблеми в съдебната система у нас все още има, но вече се върви по правилния път и има напредък. По думите му трябва да се увеличи скоростта, с която се върви по пътя на този напредък.

Още по темата
В Пловдив Алън присъства на възпоменателна церемония за загинали за родината британски граждани по време на Първата световна война.

Припомняме, че скандалът тръгна след избирането на Венета Марковска за конституционен съдия въпреки постъпилия сигнал срещу нея за търговия с влияние и конфликт на интереси. Независимо от това тя беше подкрепена от всички партии в парламента без „Синята коалиция“.

След като ЕК заплаши с междинен мониторингов доклад, Марковска сама поиска за бъде изслушана в правната комисия и опита да изчисти имиджа си, като отхвърли всички твърдения в „доноса“.

Новите конституционни съдии трябва да положат клетва в четвъртък, но стана ясно, че Марковска е решила да отложи клетвата си и е сезирала прокуратурата, за да бъдат проверени сигналите за търговия с влияние и конфликт на интереси срещу нея.

Преди два дни премиерът Бойко Борисов помоли Марковска да се оттегли, тъй като по случая се е създал "огромен шум".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Пожелавам на Посланника,Великобритания да назначи за Вътрешен Министър Ц.Цветанов,Халал да Им е
44
4
 
5
 
! Отговори
какво ще каже Джонат преди 11 години
А какво ще каже Джонатан Алън за педофилията в ВВС?
43
3
 
6
 
! Отговори
герберист преди 11 години
Марковска се държи като партизанин на разпит. Железна е.Браво, г-жо съдия, само така! Никакво отстъпление,ако ще и целият свят да се изправи срещу вас и ни пратят в десета глуха.
42
0
 
15
 
! Отговори
оставка преди 11 години
Госпожа Марковска трябва да се пенсионира. Само за едни и същи има работа. Ако всичко е вярно тя няма място в съдебната система.
41
17
 
0
 
! Отговори
ГЕРБ преди 11 години
Венета не се предавай. Бойко и народа на Бг е зад теб!!!!!!
40
1
 
1
 
! Отговори
Азис преди 11 години
Ох, Жони - ела да те гепна!
39
0
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 11 години
Остава да публикуват и изказването на бившия съдия Гочев. Вече престарял човек, над 80-годишен, М.Цветков го беше извикал по повод скандала Марковска. Та и той я защити, обявявайки,че никой нищо не може да й направи и тя е в правото си да прави каквото си иска... Ами да викнат тогава този, който "направи нещо" на съдия Марков; белким се съгласи срещу солидно заплащане да оправи грешката на над 150 депутати... Съответно НС да го разпуснат като вредно за държавата. Защо не и някои състави от висшите съдилища ?!
38
1
 
11
 
! Отговори
Вениту преди 11 години
Цецо, да се намери доносника жив или мъртъв!
37
3
 
4
 
! Отговори
Джеймс Уорлик преди 11 години
Аз поне вдигнах паметник на храбрите американски летци, загинали докато бомбардират долните балкански субекти в България по време на втората световна война. Този Алън какво направи? Защо си позволява да ме имитира и да Ви се разпорежда какво да правите? Имитатори много, но всеки знае, че оригиналът е един!!!
36
0
 
11
 
! Отговори
Мери преди 11 години
Във връзка с коментар # 29 по-долу си спомням един случай с лека му пръст, бившия председател на НС Ст.Савов. Човекът се запъна и не ще да напусне поста си, независимо че мнозинството от НС не го искаше. Накрая една депутатка, ако не се лъжа от някаква християнска партия на българските жени, вече изпуснала нервите си , скочи и заяви пред всички депутати: "Вие ще напусне ли или ще дойда да ви извъртя два шамара!" И.. Ст.Савов напусна. Дали ситуацията с висшата съдийка Марковска не е на такова ниво: премиерът я посъветва ако дори малко злепоставящо има, да се откаже от поста, ама М. не ще, сетне президентът й предложи индиректно да не става конст.съдия, Марковска пак не ще, мин.Ковачева също я помоли: плевенчанката се запънала като магаре на мост и все още се чуди какво да прави. На кого ли най-сетне няма да издържат нервите?
35
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
типично английско изказване...четете: 'съмненията, че марковска е корумпирана, трябва да се разследват'...а нашите четат: 'да разследваме този, който пусна сигнала, не и самата марковска'..
34
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
..възпоменателна церемония за загинали за родината британски граждани по време на Първата световна война...да *** дано!!!!! гадни, гнусни англичани..каква родина ви гони на Балканите, в България..Дойдохте тук като окупатори и се опитахте да ни унищожите..
33
0
 
13
 
! Отговори
Батман преди 11 години
Да само,че тук не сме нормална държава и не се разследват самите сигнали, а се търси подателят им.. всички знаем защо, най -малкото за да бъде дисциплинарно уволнен.. И после Цецко надава глас до небесата колко корумпирана била съдебната ни система.. е кой я корумпира аз ли?? Нали точно тези нещастници я корумпират намиесвайки се в работата й и дирижирайки знакови дела.. Много прости управници и 2 пъти по *** народ
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Джеймс Уорлик=Мила Живкова?
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мда..., човек трябва да знае кога да спре. Ако си беше стояла във ВАС да си врътка тихо и кротко далаверите - пей сърце. А сега май и оттам ще изгори.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До анонимен OT KADE I SA IMOTITE KOLITE KOITO KARA SINA I ABE PROSHLQK OT RABOTA LI SHTE DA SA ???????A DA SE MAHA DOSTATA4NO E BILA NA HRANILKATA
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИИИИИИИИИ,МАСОООООН
28
16
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Не разбирам този истеричен апел ПРЕСТАНЕТЕ!!!Г-жа Марковска има пълното право да изиска проверка на сигнала.Всъщност , тя да не се оказва "изкуствената патица"???Тя няма нещо общо с ГЕРБ , но май беше избрана едновремено и с друг съдия в КС от групата на ГЕРБ ????
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NEQ TRABVA DA RAZSLEDVAT SUPER PODLA JENA ,nqkoi shte e popitali tazi s kakvo sie kupil neiniq sin lamborghini S KAKVI PARI MOJE BI ZAPLATI NA MAIKA MU ???//NEQ TRQBVA DA RAZSLEDVAT NE NQKOI DRUG A NEQ .NQMA EDIN 4ITAV OT TQH VSI4KI SA NA HRANILKATA I GRABQT OT BG NARODA
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, тоя Джонатан Алън да не е Уорлик под прикритие?