Петър Стоянов ще мисли 3 дни дали да става конституционен съдия

"СДС предлага най-достойния си член", гордеят се сините
Обновена: 20 ное 2012 14:27 | 20 ное 2012 13:10, Веселина Йорданова
370
Петър Стоянов ще мисли 3 дни дали да става конституционен съдия
Петър Стоянов Снимка: БТА

Предложеният от СДС за конституционен съдия Петър Стоянов поиска поне три дни, за да премисли предложението и последиците от него. Той каза това на пресконференция в централата на СДС.

Председателят на СДС Емил Кабаиванов заяви, че Стоянов е личност с безспорен авторитет и морал и изрази убеденост, че с качествата си той ще бъде и естественият председател на Конституционния съд.

Според СДС това е човекът, който трябва да внесе спокойствие и да помогне за изчистване на имиджа на България след скандала около името на Венета Марковска. Кабаиванов изтъкна, че  СДС предлага най-достойния си член за конституционен съдия.

Петър Стоянов от своя страна посочи, че в последните години е ангажиран със сериозна международна активност и членува в множество международни организации, напускането на които би създало проблеми. Стоянов благодари на СДС за това, че подхожда към номинацията му „не като търсене на работа на един бивш президент, а отдавайки високо значение на отговорността на поста конституционен съдия“.

Петър Стоянов подчерта още, че това е отговорна и престижна работа. Президентът от 1997 г. до 2002 г. не отговори на журналистически въпроси и напусна залата след краткото си изявление. Емил Кабаиванов обясни, че Стоянов е разбрал вчера за номинацията на СДС и категорично отрече да има предизборни или следизборни договорки с ГЕРБ. Той подчерта, че синята партия ще се яви самостоятелно на изборите.

Още по темата
По думите му премиерът Бойко Борисов научава днес кое е името на човека, предложен от СДС. Също днес за това научава и лидерът на ДСБ Иван Костов. Не е обсъждана резервна кандидатура, ако Петър Стоянов откаже да бъде номиниран.

Кандидатурата на Екатерина Михайлова не е разглеждана повторно, защото тя вече веднъж не е била одобрена от парламента, каза Кабаиванов. Според него с  кандидатурата на Петър Стоянов СДС завива не към ГЕРБ, а към истинското СДС, а след решението на Венета Марковска да излезе в пенсия пътят за номинацията за Стоянов е открит. Синият лидер отрече номинацията на Петър Стоянов да има някаква връзка с решението на брат му Емил Стоянов да се оттегли като евродепутат.

Според Кабаиванов в този момент трябва да се мисли единствено за това, че има опасност да ни бъдат спрени европейските фондове от лобита в Европейския парламент, които искат орязване на парите, и че трябва да излезем с достойнство от тази криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
14
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
Нека Боко назначи Стоичков за конституционен съдия и да се приключва с целия цирк
128
1
 
6
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....БАААС ЗАБИТЕ ЗАПОЧВАТ ОТ УШИТЕ...!
127
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има ужасен кучешки зъб:)
126
0
 
9
 
! Отговори
Ruja преди 11 години
До слепите и глухи герберасти: ей, мюмюни, сега разбрахте ли как се реди не кое и да е, а Конституционния съд и чия номинация беше Марковска. Циркът е тотален, грандиозен, а казвам цирк, защото това, което се случва е повече от страшно, тъй като никой до сега не си е позволявал такава наглост до дупка, тъй като колкото повече Бойко продължава да шава като политик, толкова повече ни се смеят из целия свят!Кой си ти, недоразумение на тези, които те поставиха на това място, да претендираш да си Бог
125
0
 
10
 
! Отговори
ivo преди 11 години
един неуспял демократ от сдс долна *** на4ело с костов
124
1
 
9
 
! Отговори
КНК преди 11 години
ПОЛУЧАВА СИ "СРЕБЪРНИЦИТЕ" ЗА ПРЕДАТЕЛСТВОТО КЪМ КОСТОВ И ОДС !!! ГЕРБ СЕ РАЗПЛАЩА С ПРЕДАТЕЛИТЕ ... ПРЕКАЛЕНО МНОГО ПРЕДАТЕЛИ ЗА ТАКАВА МАЛКА ДЪРЖАВА КАТО БЪЛГАРИЯ. С ТАКИВА КАТО НЕГО "ДЕМОКРАТИ" НИ ПРЕДСТОЯТ ОЩЕ 60 ГОДИНИ ПРЕХОД И ДЕМОКРАТИЗИРАНЕ. ТЕЗИ,ДЕТО СЕГА СА ПО-МЛАДИ /ДО 40 / ДА ПОДГОТВЯТ ДЕЦАТА СИ ЗА СЛЕДВАЩАТА ВЪЛНА НА ЕМИГРАНТИ !!! ЩЕ ОСТАНАТ САМО ПРЕДАТЕЛИТЕ,*** И ТУРЦИТЕ . ДОБРА КОМПАНИЯ !!! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ !!!
123
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В дясно остава единствено ДСБ. Бандата на рапона не е и никога няма да бъде дясна партия
122
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Марковска беше уволнена заради корупция, тя трябва да бъде съдена и лишена най-малко от тлъста пенсия, а Борисов трябва да бъде разследван от комисията на Яне Янев за корупция в парламента. Иначе всичко е пореден цирк на ГЕРБ и СДС и го замазват с Петър Стоянов.
121
0
 
8
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
ПРОДАЖНИ ***..ГОЛЯМ ТРИК НА БАТ БОИКО,НО НЕЗНАМ ДАЛИ ЩЕ ПОМОГНЕ ЗА ИЗБОРИТЕ.
120
0
 
7
 
! Отговори
достойни кандидатури преди 11 години
Александър Джеров,Христо Тепавичаров,проф.д-р Александър Янков
119
0
 
5
 
! Отговори
чарли преди 11 години
Дерзай др.Стоянов !
118
1
 
17
 
! Отговори
Седесар преди 11 години
Голям СРАМ.
117
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧШ, КВО СЕ ПРАВИШ НА МИСЛИТЕЛ. ГЕРБ ВКАРВА КЛОУН ОТ ЗАПАСА, ЗА ДА ПРИБЕРЕ ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА ДЕСНИЦАТА, КОЯТО ИЗЧЕЗНА. ХОРАТА ЩЕ Я ПРИПОЗНИЯТ В ПЕШО, КОЙТО МИНАВА КЪМ ГЕРБАВИТЕ. А, И УМЕЕ ДА ЛИЗНЕ ТУК И ТАМ, ОПРАВЕН Е.
116
1
 
7
 
! Отговори
ГЕП не са комондьета преди 11 години
какво е СДС? най-уместният въпрос към този момент. Притурка на ГЕРБ или саДС?
115
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП и ДПС ще атакуват избора на ГЕРБ в конституционния съд и може да искат отмяна на избора на Стоянов и връщане на Марковска.
114
1
 
6
 
! Отговори
Бате Серги преди 11 години
ДАВАЙ ПЕШО, ДАВАЙ БРАТЧЕ!!!
113
3
 
5
 
! Отговори
още биография преди 11 години
Съветник на италианския мафиот Паоло Динучи
112
4
 
4
 
! Отговори
дама преди 11 години
Аз съм отчаяна и тотално съкрушена. Ще си остана стара мома.Според БСП, щом техния вожд СърГей е ***.ал, значи всички мъже в България са такива. Не съм чула да е заразно, ама щом БСП казват, може и да е станало.
111
3
 
11
 
! Отговори
ПОМНЕЩ преди 11 години
КАНДИДАТУРАТА НА АГЕНТ "ВИКТОР" НЕ Е НА СДС, ТЯ Е НА БОКО ТИКВАТА. СПОМНЕТЕ СИ КАК ДВАМЦАТА ЯДОХА КАЙСИИ В БИСТРИЦА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ 2006 г.
110
1
 
7
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 11 години
Мау ..му стара съвсем се увълчих.То, не стига КРИЗАТА ами и баТ Петьо.По-голям серсемлък не бях очаквал.Кого представлява?СДС - само десет станахме.Е ,едно време имаше кръга АГНЕШШКИ ГЛАВИЧКИ и той им беше пастир.Ама бе слаб и като адвокат ,не можа да защити нито едно агне.Кръга КОТАРАЦИТЕ ги изядоха.Сиреч разведоха се.Сега е никой./ или дупка на родопски дудук//Всъщност може би става за рекламно лице на някоя ФАРМА за паста за зъби.