Петър Стоянов ще мисли 3 дни дали да става конституционен съдия

"СДС предлага най-достойния си член", гордеят се сините
Обновена: 20 ное 2012 14:27 | 20 ное 2012 13:10, Веселина Йорданова
370
Петър Стоянов ще мисли 3 дни дали да става конституционен съдия
Петър Стоянов Снимка: БТА

Предложеният от СДС за конституционен съдия Петър Стоянов поиска поне три дни, за да премисли предложението и последиците от него. Той каза това на пресконференция в централата на СДС.

Председателят на СДС Емил Кабаиванов заяви, че Стоянов е личност с безспорен авторитет и морал и изрази убеденост, че с качествата си той ще бъде и естественият председател на Конституционния съд.

Според СДС това е човекът, който трябва да внесе спокойствие и да помогне за изчистване на имиджа на България след скандала около името на Венета Марковска. Кабаиванов изтъкна, че  СДС предлага най-достойния си член за конституционен съдия.

Петър Стоянов от своя страна посочи, че в последните години е ангажиран със сериозна международна активност и членува в множество международни организации, напускането на които би създало проблеми. Стоянов благодари на СДС за това, че подхожда към номинацията му „не като търсене на работа на един бивш президент, а отдавайки високо значение на отговорността на поста конституционен съдия“.

Петър Стоянов подчерта още, че това е отговорна и престижна работа. Президентът от 1997 г. до 2002 г. не отговори на журналистически въпроси и напусна залата след краткото си изявление. Емил Кабаиванов обясни, че Стоянов е разбрал вчера за номинацията на СДС и категорично отрече да има предизборни или следизборни договорки с ГЕРБ. Той подчерта, че синята партия ще се яви самостоятелно на изборите.

Още по темата
По думите му премиерът Бойко Борисов научава днес кое е името на човека, предложен от СДС. Също днес за това научава и лидерът на ДСБ Иван Костов. Не е обсъждана резервна кандидатура, ако Петър Стоянов откаже да бъде номиниран.

Кандидатурата на Екатерина Михайлова не е разглеждана повторно, защото тя вече веднъж не е била одобрена от парламента, каза Кабаиванов. Според него с  кандидатурата на Петър Стоянов СДС завива не към ГЕРБ, а към истинското СДС, а след решението на Венета Марковска да излезе в пенсия пътят за номинацията за Стоянов е открит. Синият лидер отрече номинацията на Петър Стоянов да има някаква връзка с решението на брат му Емил Стоянов да се оттегли като евродепутат.

Според Кабаиванов в този момент трябва да се мисли единствено за това, че има опасност да ни бъдат спрени европейските фондове от лобита в Европейския парламент, които искат орязване на парите, и че трябва да излезем с достойнство от тази криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз ще му помогна - да не става! Ами да си тегли въжето по най-бързия начин.
148
0
 
8
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
До ВВВ 242"И днес имаме Калинка". Някой брои ли ги? Изпитвам желание да видя пълния им списък. И дали някой някога е понесъл действително наказание.
147
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kak da glasyvash za prostaci,toia symati porazii napravi kato bptrezident samo pliampashe i nishto ne varsheshe edni i sashti 23 godini dokoga paplash takava shte vi tarpim.
146
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще приеме, тоя не отказва, ако беше мадама, нямаше да може да си вдигне гащите.
145
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
PRILICHA NA KON !
144
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никога не сме имали дясна партия.Самозванците узурпирали "десните политически идеи"са най-обикновени космополити ,крадци и българофоби. Българската национална буржоазия изчезва още през 1929 г. в резултат на световна икономическа депресия .
143
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо направо Бойко не стане конституционен съдия? Що да не съвместява премиерството и съдийството? Че нали го избраха и за най-добрият футболист на България, а и като държавник е най-успешният за последните 10 века, така че - що не?
142
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се хабете, другари! Това е положението.Няма да е наш човек - цоциалист, и това е.
141
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стоянов е по-корумпиран от Марковска.
140
2
 
16
 
! Отговори
dc преди 11 години
Коня ще мисли три дни дали да слезне от кон на магаре.
139
1
 
23
 
! Отговори
АНТИ преди 11 години
СТИГА НИ ЗАНИМАВАХТЕ С ТРЕТОРАЗРЕДНИ БРАКОРАЗВОДНИ АДВОКАТЧЕТА! КОНСТИТУЦИОНЕН СЪДИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ КРИСТАЛНО ЧИСТ ЧОВЕК И ОТЛИЧЕН МАГИСТРАТ.
138
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЯКОЙ ДА ЗНАЕ КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ КОМУНИСТИТЕ ОТ НАД 200/ТЕПАРТИИ И ДВИЖЕНИЯ ЗА ЗАПАСВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКОТО СТАТУКВО И РОБСКО СЛУЖЕНЕ НА РУСИЯ !?...АКО МОЖЕ ПО БОЙКОБОРИСОВСКИ ДА МИ Я КАЖЕТЕ,А НЕ ПО СЕРЕГЕЙЧОСПИНИШЕФСКИ......МОЖЕ СЪЩО И СЪС СВОЙ ДУМИ,НО БЕЗ РЪЦЕ...
137
0
 
14
 
! Отговори
ВВВ преди 11 години
И ДНЕС ИМАМЕ КАЛИНКАИзточването на сумата от 371 000 лева в БАН е станало от средата на 2010 г. до 2012 г. От одитиния доклад става ясно, че има нарушаване на вътрешните правила на Института по експериментална морфология и антропология, правилата за формиране за заплатите и подправяне на счетоводството на института, казва Евгени Николов. Хора от администрацията са получавали колкото главния асистент. По време на одита е открито още, че главната счетоводителка на института има фалшива диплома от УНСС.
136
14
 
3
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
На времето,Костоф беше причината да не се...избере Петър Стоянов за втори президентски мандат и това...докара,червения номенклатурчик Параванов,на който 10-сет години му ядохме...попарата.Сега,номинацията и сигурното избиране на г-н Стоянов в тази висша държавна институция,е една малка компенсация за този честен син политик на...прехода(един от малкото,да не...кажа,единствен).Не съм сигурен дали ще...приеме,но ако това се случи,ще бъде един голям плюс за цялата ни държавност и съдебна...система.
135
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
232 и аз съм бил комсомолски секретар в казарнмата , караха ме да конспектирам тезисите на Тодар , но какво от това , нали се сещаш за песничката ' Бил съм чавдарче бил съм и пионерче но не си мислете че съм вашето другарче . *** в една плюнка мога да удавя и знам много добре как беше тогавяа.
134
3
 
11
 
! Отговори
КНК преди 11 години
ТОЗИ СЕ ПРОВАЛИ КАТО ПРЕЗИДЕНТ !!! ПРОВАЛИ И СДС !!! ТОЙ И БРАТ МУ ПРОДАДОХА СДС НА ГЕРБ !!! ВСИЧКИ ТЕ ЗАЕДНО С БКП/БСП,ДПС,РЗС,АТАКА СЕ ПРОДАДОХА НА РУСНАЦИТЕ !!! ПОДГОТВЯТ ИЗГОНВОНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕС !!! ПАК ЩЕ СЕ РЕДИМ ПО ГИШЕТАТА НА ПОСОЛСТВАТА НА НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ ЗА ДА ПОЛУЧИМ ВИЗИ ЗА ПЪТУВАНЕ !!! ПАК МУТРИТЕ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ЗАСТРАХОВАТ !!! АМАН ОТ ПРЕДАТЕЛИ !!! ХОРА ,СЪБУДЕТЕ СЕ !!! НЕ ОСТАВЯЙТЕ ПРЕДАТЕЛИТЕ ДА ОПРЕДЕЛЯТ ЖИВОТА И СЪДБАТА НИ !!!
133
0
 
5
 
! Отговори
Ruja преди 11 години
До Гогата, е неправо ме уби! Много ти е готино предложението! Чакам само онзи *** Странджата да се изкаже по въпроса!
132
1
 
8
 
! Отговори
някой преди 11 години
Аз мисля, че Петър Стоянов няма да приеме. Първо, за какво му е да си разваля рахатлъка? Второ, сам знае, че не става за тази работа. Как може човек, който никога не е бил магистрат, да бъде конституционен съдия?
131
0
 
2
 
! Отговори
адио мио преди 11 години
Като дойде "демокрацията" тези дето първи ги съкратиха, трябваше волю- неволю да се захванат с някакво препитание и станаха първите частници, като много от тях създадоха средната класа. По същата схема, в следващите години, тези които нямаха алтернатива или не "поверваха" хващаха самолета. Оказва се, че колкото по-рано толкова по-добре.С тези политически цикли и 10 човека в политическото пространство България се трансформира в Мангалия 2040 с политика на апъртеид...
130
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На негово място не бих се усмихвал изобщо - някой ще вземе да повърне...