Попова отказала да подпише "сълзливо" без основание за Опиц

Тя коментира отхвърлената молба за помилване на иконописеца
Обновена: 6 яну 2013 16:58 | 6 яну 2013 16:56, Елка Василева
164
Попова отказала да подпише "сълзливо" без основание за Опиц
Маргарита Попова. Снимка: архив, БТА

„Нито ще раздавам политически индулгенции, нито сълзливо ще подписвам без основание и без правила укази заради неясни причини и в противоречие с конституцията и със закона”. С тези думи вицепрезидентът Маргарита Попова коментира пред журналисти отказа за помилване на Йордан Опиц.

Преди дни стана известно, че призивът на ВМРО президентската институция да се намеси в случая с иконописеца е бил отхвърлен.

Още по темата

„Искането за помилване на Йордан Опиц беше отказано с мотивите на Комисията по помилванията, която единодушно реши, че това е един от многото случаи, които не отговарят на изискванията на Института за помилване”, обясни Попова.

Тя допълни, че няма нито едно основание, на което да се облегне, и нито един повод, заради който да не уважи единодушното решение на Комисията, че не следва да има помилване за извършено престъпление, за което съдебната система е постановила наказание.

„Българският президент и президентската институция не са съдебна инстанция и съблюдават правилата. Аз, като бивш магистрат, съм още по-привързана към правилата, така че за нищо на света не мога да си позволя да ги наруша с помилването”, каза Попова.

Вицепрезидентът коментира и отказите за издаване на българско гражданство: “Не работя с казуси без име. Подписвам укази за гражданство, само когато са налице условията, залегнали в Закона за българското гражданство”.

Тя каза още, че е нужно хората, които искат да станат български граждани, да докажат своята съпричастност към народа -„едва след това ще последва указ и признание от страна на българската държава”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Противно същество от женски пол
115
6
 
40
 
! Отговори
Шунда Мангалкова преди 11 години
Тая кога ще даде обяснение за воаяжите си по седмица и повече по Кипър , Ватикана и къде ли още не ? Защо с нашите пари обикаля по спа центрове и жигола в Африка и съседна Турция ? Тази жена барабар с Росен Момата да си обират крушите и да се стягат за съд защото народното недоволство ще ги помете и то барабар с роднините им .
114
1
 
2
 
! Отговори
Eeex, ex преди 11 години
E i kakvo ?Rezhete , nqma da izmenite nishto.Goes around- co*mes around.
113
1
 
4
 
! Отговори
Eeex, ex преди 11 години
Ne mi rezhete dumata- es around.Mechkata igrae u susedite, idva i u vas.
112
1
 
5
 
! Отговори
Eeex,ex преди 11 години
Goes around, es around.
111
1
 
4
 
! Отговори
Eeex,ex преди 11 години
Kakto se kazva- goes around, es around...Nikoy ne e zastrahovan , a *** sa navsqkude.
110
2
 
52
 
! Отговори
До 108 преди 11 години
Да, за съжаление този тип *** все още не са обявени за вреден дивеч!На *** се гледа със снизхождение когато краде, защото бил беден и с много деца,та нямало какво да ядат. Това ги оправдава,когато трепят старци,за да им вземат последните 10 лв и храната от хладилника.Оправдава ги,когато унищожават декари гора, садена от нас и от дядовците ни.Оправдава ги, когато пребиват някого за развлечение, защото били простички - не са ходили на училище.Драйфа ми се от тази милост за вредния дивеч!
109
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Автор: eltimir Категория: Политика Прочетен: 329 Коментари: 3 Гласове:4Последна промяна: 14:26Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bgДа, точно така, никакви така наречени закони не ме интересуват и нямам никакво намерение да ги спазвам. В тая така наречена държава законите са само на книга и самите власти арогантно и нагло отказват да ги спазват. Е, аз само следвам примера на властите и отказвам да спазвам законите. Аз не признавам никакви закони в тая така наречена Република България. Първо, защото не е република. И второ, защото още по-малко е България. Десетилетия наред властта отказва да спазва и да прилага законите към мен, уж гражданин на Република България. Следователно аз също имам правото да отговоря със същото. Не ме интересуват никакви закони, не искам и да знам за тях. Ще върша каквото си искам и каквото преценя, че е правилно. Пък да става каквото ще. Животът ми и без друго изтича, краят му го виждам и от нищо не ме е страх. *** Бойко Борисов, *** еврейска, нещо да ми кажеш, нищожество, такова?Аууу, щели да ме арестуват! Ами да заповядат. Няма да бягам. Аз вече и до тоалетната трудно стигам, какво остава да бягам. Но няма да се преклоня пред *** боклучави, няма да им се подчиня. И ако след някой ден все пак се привдигна, ще си намеря адвокат и ще тръгна да раздавам правосъдие. Но фамилията на моя адвокат ще бъде Калашников. Или поне Макаров. Други не признавам, както не признавам и така нареченото правосъдие.Така, написах го и го пускам. След тези думи по закон така наречената власт би трябвало да прати свои представители да ме арестуват. Майтап. Тая няма да стане. Защо?Ами отговорете си вие, които още вярвате в демокрацията.
108
5
 
26
 
! Отговори
il_cho преди 11 години
До АнонименВерно и колко такива простреляни успяват да тичат, не да ходят с фатална рана, от която да издъхат до час? А защо не се предаде, и не му помогнаха или само е бил на посещение във входа, за да разгледа цветята между етажите. Четох какво беше написала милата му мама и как се жалва... да си беше възпитала по-добре детето, а не да краде за поредната доза!Ясно е, че Опиц го е зашеметил с газовия си пистолет и после някой друг го е убил, а разбира се в България процесът винаги е цирк!
107
3
 
20
 
! Отговори
До 120 преди 11 години
Не,те не могат да си представят подобна мъка.Те не са от сой, нямат родова памет на няколко века.От поколение на поколение в техните фамилии са предавани само един особен вид знания - относно псувни, начини на оригане и храчене, търсене на начини за преживяване без труд. Такива бяха онези, които ползваха бодигардове през социализма, такива са с бодигардове и днес.До Бачкатор 107Не приемам определението "бедни и нещастни".Тъкмо на тези роми законът дава 10 дка земя за обработване,ама те не щат
106
27
 
14
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 11 години
Опиц,е престъпник,и аз се подведох в началото!Няма милост за пияни самозабравили се дядки!
105
0
 
10
 
! Отговори
Хектор преди 11 години
До девето коляно,до девето ..............
104
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам тези с бодигардовете дали си представят мъката на една възрастна жена на която *** е откраднал бакърената посуда предавана по наследство в рода. А да за тях живота на едно куче струва повече
103
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дърта чанта!
102
5
 
22
 
! Отговори
до бсп преди 11 години
оставете маргарита попова да говори и фидоската да разказва за армандо и хич не ви трябва предизборна агитация и да не искате ще спечелите изорите,а той бокич сам си реже клона ,него не го мислете ,бокич,как беше на яхтата ,оная осмата по големина в света
101
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПО ПРОТИВНА от тази горе ,за всичките 23год. демокрация, във властта не съм виждал ...изключително ОТВРАТИТЕЛНА и като визия и поведение ДОРИ ЗА НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ ПОНЯТИЯ ЗА ПОЛИТИК ,,,като министър ОСВЕН ДА СИ вози *** на мерцедеса за наша сметка,да взима тлъстата запла ,друго не направи- естествено ОТ РЕФОРМА И ПОМЕН НЯМА ,ама се ДОКОПА ДО ВИЦЕПРЕЗИДЕТНСКОТО МЯСТО ....БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ такива ,като нея ,ЯВНО НИЕ -НАРОДА САМИ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ОПАЗИМ и САМО ГОСПОД МОЖЕ ДА НИ ПОМОГНЕ ...!
100
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
na taz durta koshtramba pojelavam decata i da izpadnat v sushtata situacia katoe na opic i togava da ia pitam kakvo shte reshi. tazi KKZ - koja, kokali i zloba e promenila tihomulkom Nk i sega GERB moje da si zadurjat hora s reshenie na vseki 6 meseca. znachi, koito ne im haresva v aresta i taka do bezkrai,koministite zadurtjaha 6 + 3 i ako ne dokajesh izlizash. videhte li ia dnes na kakvo e zaprilichala?? i tova shte predstv;liava BG ako plevniata go niama.
99
1
 
17
 
! Отговори
пак преди 11 години
пак изберете злобара тоя път направо за президент на вселената,ах боко ,боко защо мразиш толкова българския народ ,а боко да те питам днес вари ли сьомга на армандо
98
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЯМА ОПЦИИ ЗА ОПИЦ !!
97
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЖЕРТВА НА СИСТЕМАТА Е ОПИЦ! ЗА МЕН ТОЙ НЕ Е ПРЕСТЪПНИК ! ЩОМ ПОЛИЦИЯТА СПИ ЗА КАКВО ДА СИ ГОВОРИМ! А ЦВЕТАНОВ САМО СЕ ИЗХВЪРЛЯ , ЧЕ ИМАЛО УСПЕХИ !ГОЛА-ВОДА Е ТОЙ ,КАКТО И ЦЯЛОТО СКАПАНО ПРАВИТЕЛСТВО !