Попова отказала да подпише "сълзливо" без основание за Опиц

Тя коментира отхвърлената молба за помилване на иконописеца
Обновена: 6 яну 2013 16:58 | 6 яну 2013 16:56, Елка Василева
164
Попова отказала да подпише "сълзливо" без основание за Опиц
Маргарита Попова. Снимка: архив, БТА

„Нито ще раздавам политически индулгенции, нито сълзливо ще подписвам без основание и без правила укази заради неясни причини и в противоречие с конституцията и със закона”. С тези думи вицепрезидентът Маргарита Попова коментира пред журналисти отказа за помилване на Йордан Опиц.

Преди дни стана известно, че призивът на ВМРО президентската институция да се намеси в случая с иконописеца е бил отхвърлен.

Още по темата

„Искането за помилване на Йордан Опиц беше отказано с мотивите на Комисията по помилванията, която единодушно реши, че това е един от многото случаи, които не отговарят на изискванията на Института за помилване”, обясни Попова.

Тя допълни, че няма нито едно основание, на което да се облегне, и нито един повод, заради който да не уважи единодушното решение на Комисията, че не следва да има помилване за извършено престъпление, за което съдебната система е постановила наказание.

„Българският президент и президентската институция не са съдебна инстанция и съблюдават правилата. Аз, като бивш магистрат, съм още по-привързана към правилата, така че за нищо на света не мога да си позволя да ги наруша с помилването”, каза Попова.

Вицепрезидентът коментира и отказите за издаване на българско гражданство: “Не работя с казуси без име. Подписвам укази за гражданство, само когато са налице условията, залегнали в Закона за българското гражданство”.

Тя каза още, че е нужно хората, които искат да станат български граждани, да докажат своята съпричастност към народа -„едва след това ще последва указ и признание от страна на българската държава”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
HI4 преди 11 години
PEROV HVARLIAI REJI I HVARLIAI To malko *** sme hvarlili v Parlamento ta i ti 6te zamarsiava6 okolnata sreda
95
3
 
22
 
! Отговори
777 преди 11 години
Това е най отвратителната жена която с цената на всичко стигна до вице презедент без да има и най малка положителна дейнос като съдия а после и като министър.Нейното министерство е най не работещо а тя дъртата *** ще става вице президнт.СРАМОТА.
94
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Попова отказала да подпише "сълзливо" без основание за Опиц ! Заглавието е абсолютно безсмислено!
93
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До il_cho Някои простреляни умират и след седмица в мъки. Явно и ти си нямаш понятие от право - няма как да има самоотбрана, отбрана или каквото и да е подобно когато простреляния е с гръб към стрелящия. Отделно че Опиц стреля през прозореца със преправен в домашни условия пищов като за капак е полу-сляп - цяло чудо е че е улучил ***, а не някои друг (които можеше да и твои роднина и приятел). За съжаление отрепките и *** все още не са вреден дивеч.
92
2
 
13
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
До стоян петров Опиц е стрелял по този който му е обрал жилището . "Най-големия ***" го е засегнал пряко, а мутрите дето продават дрога трябва да са обект на великия ни Цветан Цветанов. Имен не притесняват братя Галеви примерно щото вилата ми три пъти е разбивана и обирана не от тях а от нещастни и бедни роми.
91
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дано на тази шматка и се наложи да иска помилване...
90
1
 
23
 
! Отговори
А бе, 89, преди 11 години
Не си ли спомняш поне няколко предавания за села, тероризирани от *** семейства, които безнаказано ограбват останалите там старци и дори не се крият, защото нито полицията ги арестува, нито старците могат да се защитят. В отделните случаи, при които някой по-сербез дядо се опита да им се опълчи, те просто го пребиват до смърт или вадят нож и го подгонват да го заколят. Аз имам предвид точно този тип случаи: Заварваш бандит у дома си, посочваш му вратата, а той ти вади нож и тръгва към теб.
89
0
 
4
 
! Отговори
Do Balgarin преди 11 години
Abe Balgarino za kakvi zakoni mi govori6 be 4ovek Kakvi zakoni 6a obslujvat taia Darjava kat niama NARODONASELENIE Narodonaselenieto li 6te obslujva zakonite ili zakonite 6te obslujvat NARODONASELENIETO Toia film ve4e sme go gledali Glavniat dramaturg mai be6e ot PRAVEC ili ot MOSKVA Ne znam Moje bi e cionis
88
17
 
8
 
! Отговори
стоян петров преди 11 години
Ами щом опиц е мъж що не отите да стряля мутрите дето продават дрога, ами стряля най-големия *** в София. Или с наркоманчетата ви е по-лесничко, а на дилърчета се усмихвате, за да не гризните дръвцето. Типична славянска черта - жестоки със слабите, раболепни със силните. Ако знаех коя е славянската част от тялото ми щях да я отрежа и хвърля на кучетата.
87
4
 
24
 
! Отговори
да преди 11 години
Българският съд е съд на бъгарската МАФИЯ. Има ли някой на друго мнение?
86
2
 
21
 
! Отговори
il_cho преди 11 години
От прочетените коментари, мога да кажа само едно... изобщо не сте наясно със случая и още по-малко сте наясно какво е това наказателно право! Ама на великия български ум му дай тема да коментира. Въпросното наркомане наистина е простреляно, но той не умира след изстрела, а час след това някъде далеч от блока. Е как може да те осъдят, че си убил човек, който е избягал пред очите ти... така ли правят мъртъвците? Осъдиха, иконописец, докато мутрите си пият уискито и празнуват в Sin City за 93 000лв
85
17
 
5
 
! Отговори
стоян петров преди 11 години
Да вярно е, че съм наркоман с баща турски тираджия и майка *** ***. Само, че господ ми е дал да мога да умножа 365*738 наум без да ползвам техники. Ако искаш да застанем от едната страна аз, а от другата целия ти род, за да се премерим. За твое съжалени аз съм един от малкото български арийци. И в случая съзалявайки най-много за убитото момче, не мога да не изразя отвращението си от това гнусно същество опиц опитващ се да избегне минималното възмездие, което съдът му отреди.
84
2
 
16
 
! Отговори
BG преди 11 години
BULGARSKIA SUD OPRAVDA MARIO NIKOLOV-NO OSUDI OPIC....???.....DA NO EDINIA E MILIONER-A DRUGIAT E EDIN OT NAS....
83
11
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
ВМРО са вредни като ДПС. И двете партии трябва да бъдат закрити и разпуснати. Вярно е, че ДПС повече го заслужават, но и тези мърльовци правят всичко възможно да не паднат по-долу.
82
18
 
9
 
! Отговори
Пенко преди 11 години
до 89 - първо, оръжието на Опиц е върло незаконно, после никой не го е нападал - некъв мушморок е отишъл да краде, опитал се да бега и е отнесъл оловото в гръб! Има разлика от това, което пишеш, нали?Ако всеки започне да стреля по някого, защото му прилича на крадец и защото скача от стълбищен прозорец, доста невинни жертви може да паднат сред децата, при които често няма никаква логика в постъпките!
81
17
 
12
 
! Отговори
стоян петров преди 11 години
Най-вероятно опиц е ***. Един обикновен кръвопиец. Убива невъоръжен човек който скача от прозорец за да избяга. На всекиго може да се случи да съгреши, и ако е така той с достойнство си понася наказанието. Не хленчи, не моли, не ангажира роднините си във ВМРО. опиц е и по-голям крадец от убития. След като го осъждат, с милиционерски приоми прехвърля имотите си на името на сина си за да не плаща кръвнина. ВМРО ДА МИ ОБЯСНИ КОЙ В СЛУЧАЯ Е КРАДЕЦА. ЗА УБИЕЦА ЗНАЕМ.
80
0
 
5
 
! Отговори
Унгарец преди 11 години
До Спрете с глупоститеЧе кой й е виновен, че се е хванала с ***?!
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KOITO IMA PARI ZA RUSHVET E NA SVOBODA.KOITO NIAMA-V ZATVORA . BRAVO BALGARIA !!!
78
0
 
7
 
! Отговори
Унгарец преди 11 години
Освен, че си ***, си и неграмотен. дума Удобрение в българския език няма. има Одобрение.
77
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Опиц-опинци-***,те такива хора го защитават...