Да изгоним монополистите, зове Сидеров

Партиите да кажат дали са „за“ прекратяване на договорите с ЕРП-та
11 фев 2013 16:35,
264
Да изгоним монополистите, зове Сидеров
Волен Сидеров. Снимка: архив, БТА

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова шефовете на партиите да заявят ясно дали са за прекратяване договорите с трите ЕРП-та.

Всички, включително премиерът Бойко Борисов, икономическият и финансовият министри, трябва да заявят ясно дали искат връщането на енергото в държавни ръце и регулиране на цените на тока, така че да бъдат близки до производствените и да са съобразени с покупателната способност на българина, заяви Сидеров на пресконференция днес.

Той каза, че по време на срещата си с президента в сряда ще поиска и неговата позиция по този въпрос.

Монополистите трябва да бъдат изгонени от България, посочи лидерът на "Атака". Той каза, че договорите са сключени по време на правителството на Симеон Сакскобугготски и затова е шокиран от изявленията на представители на партията на Меглена Кунева, които се солидализират с протестиращите, след като самата Кунева е била министър в кабинета "Сакскобургготски".

Още по темата
Сидеров коментира и позицията на БСП и каза, че правителството на Сергей Станишев не е направило нищо за прекратяването на тези договори. БСП се "атакизира" и копира тези на "Атака", заяви Сидеров и припомни, че социалистите искат и премахване на плоския данък, въведен именно при тройната коалиция.

Не може лидерите на партии да се правят, че светът започва от вчера, отбеляза Волен Сидеров и настоя, ако те осъзнават грешките, допуснати по време на техните управления, да се научат да се извиняват.

По думите му "Атака" е била последователна в позицията си и многократно е настоявала за прекратяване на договорите с ЕРП-та. Ако народът даде властта в ръцете на "Атака", прекратяването на тези договори ще е едно от първите неща, които ще направим, обеща той.

Сидеров съобщи още, че "Атака" ще започне поредица от колективни искове срещу ЕРП-та.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още по темата: Волен Сидеровмонополи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Възродителен процес е много добра идея, но жалко,че никога не е имало.Да започнем с ДПС - на съд или без съд и масова екзекуция на тях и техните семейства за безбройните им престъпления срещу човечеството и тероризъм.
221
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма как да се одържави или национализира нищо.Не и по тази схема, която си представяте-да отидеш да ги изгониш и да им вземеш фирмата. Такова нещо се нарича кражба в международен мащаб и се наказва така, както ако един човек отиде и открадне кола например.
220
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой има ли представа какво ще се случи ако махнат плоският данък?
219
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да започнем с Възродителен Процес , на съд в Хага и вскички Партизани участвали в Проекта в затвора
218
0
 
1
 
! Отговори
Крис Слав преди 11 години
Г-н Сидеров е ерудиран човек, но дава еднозначно и опростено решение на проблема. Де юре /по принцип/ можем да изгоним Тези Монополисти, но дефакто ще дойдат други такива, избрани от някое друго правителство и няма никаква гаранция, че те ще са по-добри!Не е луд, който яде баницата, а който му я дава!Единственото решение е след изгонването на Тези монополисти, Държавата да си влезе във Функциите и да осигури строг контрол върху всички действия или бездействия на Монополистите, които и да са те!Като казвам Държавата, имам в предвид че това е отговорност и на целия ни политически елит,
217
0
 
0
 
! Отговори
God преди 11 години
Наистина ли някой тук вярва, че като започнат да му взимат по-високи данъци, той ще заживее по-добре? Ако си разгледате сметката за ток ще видите, че всъщност НЕК прибира лъвския пай. Цените за пренос, които ни взимат ЕРП-та са определени от ДЪРЖАВАТА, а не от тях. Знаейки колко пари се крадат сега от НЕК, си представете мащаба на кражбите ако всичко е държавно. По-евтин ток? Надали. Ако има реален контрол над ЕРП-та няма да има такива издънки със сметките като сега. Пак опираме до държавата.
216
0
 
0
 
! Отговори
експерт преди 11 години
В ситуация като сегашната се извършват преврати, но у нас това не може да се случи,защото няма армия.Полицията ще смаже всеки бунт,те и затова никои не ги обича.Единствения изход е емиграция докато е възможно.Защото,когато останат само пенсионери и политици и гладни полицаи и гн Сидеров не може да им помогне нали.Първият закон трябва да е за цената на труда в България.Другото е вятър и мъгла.Другият вариянт е неизбежен фалит на държавата,като 1996г.
215
0
 
0
 
! Отговори
perekly преди 11 години
До до 33 от славянин-"Четете и мислете.Аз проблема съм го формулирал-ЕРП-та, дори да не са сегашните под някакъв вид ще има,печалбите ще напускат страната докато има корупция.Всичко това е част от верига в която партиите са на хранилка.Волен просто иска да има място в копанката.Дори да се одържавят предприятията,при тези условия и политици ще стане като в Сопот.Хората трябва да протестират и да избират личности с реални,приложими идеи,а не лаладжии.Мисленето не е забранено,ама е по възможности.
214
1
 
4
 
! Отговори
АНТИЦИОНИСТ преди 11 години
А ЗАЩО ДА КАЖАТ ПАРТИИТЕ ДАЛИ ДА ИЗГОНИМЕ КРАДЛИВИТЕ ЕВРЕИ ???КОКВО ЩЕ ИМ КАЖЕ ШИМОН ДЯНКОВ КАТО СА МУ СЪНАРОДНИЦИКАКВО ЩЕ КАЖЕ ЯКОВ СТАНИШЕВ КАТО СА МУ СЪНАРОДНИЦИКАКВО ЩЕ КАЖЕ КУНЕВА-ПРЪМОВА КАТО СА И СЪНАРОДНИЦИТРЯБВА ДА КАЖЕ НАРОДА КОЙТО ИМ ТЪРПИ ИЗВРАЩЕНИЯТАВЯРНО, ЧЕ СМЕ ГОИ ГОСПОДА, НО ТУК ВСЕ ПАК НЕ Е ИЗРАИЛ И НИЕ НЕ СМЕ ПАЛЕСТИНЦИДАЛИ НЯМА ДА СЕ ЗАПИШЕМ В ХИЗБУЛА ЩЕ ВИДИМЕ - ЯВНО ТОВА Е ЕДИНСТВЕННИЯ НАЧИН ДА ВИ СЕ ПРОТИВОСТОИКОМУНИСТИ,ЦИОНИСТИ,ФАШИСТИ ......................
213
5
 
1
 
! Отговори
pufo85 преди 11 години
ГЕРБ цял мандат слугува на монопола и това е поредното доказателство.Волен се чуди вече на кого да се хареса за да продължи да стои в парламента депутатска заплата.
212
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може да си много умен по физика,биология,философия....и т.н. и т.н.Но можеш ли да оцелееш в България?До там опряха нещата,върнали сме на първобитното...оцеляване,оцеляване и пак оцеляване.
211
4
 
1
 
! Отговори
Veselin преди 11 години
А сидеров ако намали малко гнева си към партиите въпреки, че на докараха до това полужение и на ограбват, ще е по добре ,все пак и те са хора, крали каквото крали, да гледаме напред и да оправим нещата, ако се съгрешили има кой да ги съди .
210
0
 
11
 
! Отговори
Veselin преди 11 години
Мисля че ако продължаваме да гласуваме за БСП,СДС,ГЕРБ,НДСВ,ДПС,ДСБ,Кунева и РЗС тотално ще се превърнем на *** държава, те пък *** се оказаха по адаптивни на мизерията пък и по умни явно щом от край време не си плащат тока :)
209
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не допускаме депутати и политици в протеста браво на Благоевград
208
0
 
13
 
! Отговори
един преди 11 години
Проблемите се разводняват !Високите непосилни цени на ток ,парно ,вода и всичко останало НЕ СЕ ПОНАСЯ! ЯВНО ЧАШАТА НА БЪЛГАРСКОТО ОВЧЕДУШИЕ ПОПРЕЛЯ!
207
4
 
3
 
! Отговори
roki преди 11 години
ne blagodarq nali ataka bqha i v tova pravitestvo i kato volen vze da se pazari za miloni mu udariha 6uta v gaza aman izmekari toi taka 6te se pazari i za skedva6tiq parlament!aman ot psihopati
206
5
 
28
 
! Отговори
Бяла гордост преди 11 години
Гласуваш за АТАКА,спасяваш България!Да живей България!
205
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Волен-президент,Хр.Комарницки-вице.Вижте карикатурата на първа страница на в.Сега.По-хубаво никой не може да го каже.
204
9
 
2
 
! Отговори
roki преди 11 години
volen e edno mekera nali be6e v sega6noto upravlenie i katone mu platiha vze da pee druga pesen sega 6te vidi koi 6te spe4eli izborite i 6te se prislqm4i kam nego zabravihte li kak se be6e vzel na seriozno i prave6 izpal;neniq v lufthanza
203
0
 
15
 
! Отговори
Един гет преди 11 години
Нека заедно да изгоним от България енергийната и депутатска мафия !!!Не забравяйте кой допусна тези безобразия в нашата родина!!!Нека кажем всички заедно НЕ на всички политически партий и слуги на чуждите държави!!!След смъртта на цар Борис никой не е служил на народа на България!!!Къде е райската градина която Ви обещаха партия ГРОБ?!?Всички партий се подиграха и опозориха народа на България!!!СЪБУДЕТЕ СЕ БЪЛГАРИ!