Да изгоним монополистите, зове Сидеров

Партиите да кажат дали са „за“ прекратяване на договорите с ЕРП-та
11 фев 2013 16:35,
264
Да изгоним монополистите, зове Сидеров
Волен Сидеров. Снимка: архив, БТА

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова шефовете на партиите да заявят ясно дали са за прекратяване договорите с трите ЕРП-та.

Всички, включително премиерът Бойко Борисов, икономическият и финансовият министри, трябва да заявят ясно дали искат връщането на енергото в държавни ръце и регулиране на цените на тока, така че да бъдат близки до производствените и да са съобразени с покупателната способност на българина, заяви Сидеров на пресконференция днес.

Той каза, че по време на срещата си с президента в сряда ще поиска и неговата позиция по този въпрос.

Монополистите трябва да бъдат изгонени от България, посочи лидерът на "Атака". Той каза, че договорите са сключени по време на правителството на Симеон Сакскобугготски и затова е шокиран от изявленията на представители на партията на Меглена Кунева, които се солидализират с протестиращите, след като самата Кунева е била министър в кабинета "Сакскобургготски".

Още по темата
Сидеров коментира и позицията на БСП и каза, че правителството на Сергей Станишев не е направило нищо за прекратяването на тези договори. БСП се "атакизира" и копира тези на "Атака", заяви Сидеров и припомни, че социалистите искат и премахване на плоския данък, въведен именно при тройната коалиция.

Не може лидерите на партии да се правят, че светът започва от вчера, отбеляза Волен Сидеров и настоя, ако те осъзнават грешките, допуснати по време на техните управления, да се научат да се извиняват.

По думите му "Атака" е била последователна в позицията си и многократно е настоявала за прекратяване на договорите с ЕРП-та. Ако народът даде властта в ръцете на "Атака", прекратяването на тези договори ще е едно от първите неща, които ще направим, обеща той.

Сидеров съобщи още, че "Атака" ще започне поредица от колективни искове срещу ЕРП-та.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още по темата: Волен Сидеровмонополи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
11
 
0
 
! Отговори
Hajmanata преди 11 години
Чета в коментарите думи като "Революция" и "Народен съд" в коментарите, чета изказването на Волен за национализация (като през комунизЪма), чета като цяло какво е казал человека като цяло и се чудя, аз ли не разбирам или тия хора са за лудница...
161
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този път съм съгласна със Сидеров.
160
0
 
14
 
! Отговори
bezpartien преди 11 години
Именно Кунева беше тази, която продаде енерго дружествата и сега същите тези дружества си правят каквото си поискат. Тъпо е да се солидализира по този начин с протестите, при положение, че преди това е продала тези дружества на тия, които увеличават цените в момента.
159
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аман от онан*сти като другаря Сидеров. Вместо да мисли какво да направи за подобряването на живота на българина, той гледа да възседне популисткия кон.
158
1
 
9
 
! Отговори
kasno преди 11 години
TAKA I SI MISLEH CHE VOLEN E CHOVEKA ZA TOZI NAROD...AMA KASNO ... KATO PITAH PRIQTELI ZA KOI GLASUVAHTE - GERB GERB TE VI SA GERB neshastni du6ici
157
2
 
19
 
! Отговори
bayazit преди 11 години
TUR4IN SAM ;TOZI PAZ GLASUVAM ZA ATAKA ;A MEJDU DRUGOTO ;NIKOGA NE SAM GLASUVAL ZA dps
156
4
 
20
 
! Отговори
българка преди 11 години
От 2005г. Сидеров говори за тези ЕРП-та, но никое правителство, не направи нищо по въпроса. А ние българите, като послушни овце сме се подложили да ни "стрижат". Стига !!!! Все повече започвам да вярвам, че всичко за което говори Сидеров е истина.
155
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вън посредниците изедници. Вижте им колите и дворците - купувани са с ваши пари.
154
0
 
8
 
! Отговори
173 преди 11 години
Едно е ясно - това Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Държавна комисия за енергийно и водно регулиране, Български енергиен холдинг и тези "инвеститори" не работят като формула.
153
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Решението е прекратяване на лицензиите на рояка компании, произлезли от ЧЕЗ, ЕО.н, ЕВН и Енерго - Про, за това си има съвсем реални правни основания и ДКЕВР ги знаят, развалянето на приватизационните сделки също все още не означава национализация на ЕРП - тата. Това значи, че някой друг, който има съответните лицензии ще ползва активите на ЧЕЗ, ЕВН и Енерго - Про. А никъде в така цитираните европейски директиви няма забрана електроразпределителните дружества да са държавни. Пътища много ...
152
4
 
21
 
! Отговори
Роси преди 11 години
Браво Волене! За монополите и грабежа на българското злато, никой освен теб не смее да говори, и да настоява собствеността да се върне на държавата. Сега мисля,че хората най-сетне проумяха за какво става въпрос.
151
3
 
17
 
! Отговори
Маке преди 11 години
БРАТЯ Българи ние от Пиринска Македония Сме Гтови!!!!Вие тотови ли сте!!!!!
150
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
da izgonim monopolite zaedno s vas drygarite cherveni kxmeri ,sini pembeni xameleoni.
149
4
 
23
 
! Отговори
aibol преди 11 години
Волен,народа е с теб!!!!
148
1
 
9
 
! Отговори
специалист преди 11 години
Зелената енергия не е 50 пъти по-скъпа от Козлодуй, напротив! Проблемът е, че зелените производители са ЗАДЪЛЖЕНИ да продават на НЕК; договорите и разрешителните им са ВРЕМЕННИ, а не както с Марица Изток и статутът на земята им е НЕСИГУРЕН - всеки корумпиран политик или чиновник може да се обърне срещу тях! В Швеция 60% от ел. енергията е зелена (другите 40% са ядрена) и пак е по-евтино от България!
147
0
 
12
 
! Отговори
Veselin преди 11 години
Такава жертва изисква нужното уважение и доверие, досега всички лъже политици обещаваха с пълни шепи от торбата с лъжите и правеха точно обратното без да им се търси отговорност, а това вече е мисля нещо истинско, но да видим глас народен глас Божи.
146
5
 
23
 
! Отговори
А ТАКА преди 11 години
Волен Сидеров премиер!!!!!!!!!!Волен Сидеров премиер!!!!!!!!!!Волен Сидеров премиер!!!!!!!!!!Волен Сидеров премиер!!!!!!!!!!
145
1
 
19
 
! Отговори
Veselin преди 11 години
По принцип съм на мнение вече, че всички партии са една обща партия поне политиката им е една и съща, но Волен направи голямо изказване по телевизията, заложи си живота ако не направи минималната заплата 1000 лв, знам че е възможно, но са на убеди да вярваме, че не ги заслужаваме .
144
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Волене къде беше навремето когато ги продаваха ?!?Същата шушумига си като Буда.Къде беше каро продадоха БТК и после с 10% от акциите се изплатиха на държавата.Къде беше като разипваха БДЖ или Кремиковци или Българсия Флот, Корабостроителниците.Къде беше като разипаха здравеопазването ?Училищата ??Къде беше ?Мишка ама вкара сина депутатин в евро парламента нали ?!
143
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Полиция във Варна има, защото на последните 6 протеста, организирани от вмро, хората нахълтваха в сградата, счупиха вратата, хвърляха яйца и домати, бяха блокирали пътя и гориха чучелото на немския управител, който се оплака на посланика си. Там обаче е и единственият регион в България, където ЕОН на секундата се отказаха от тримесечното отчитане, особено като видяха и подписано предложение да плащат нае затова, че слагат електромерите си във входовете на блоковете ни!