"Частните монополи завземат всеки един сектор"

Левицата за скандалите в МЗХ, ЕРП-тата и КС
Обновена: 12 фев 2013 21:05 | 12 фев 2013 20:00,
205
"Частните монополи завземат всеки един сектор"
Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото

По-лошо от държавния монопол е единствено частният монопол, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Той коментира протестите срещу високите сметки за ток и ситуацията с енергоразпределителните дружества.

Социалистът обясни, че БСП са се обявили против приватизацията им още при управлението на НДСВ.

Проблемът е дълбок, той се натрупва и при това управление излезе извън контрол, обясни още Станишев виждането си за проблемите с ЕРП-тата и високите цени на тока.

Левицата ще настоява за сформиране на парламентарна анкетна комисия, която да провери цялата дейност на енергоразпределителните дружества – приватизационни договори, финансови потоци, ценообразуване и т.н.

Според Станишев протестите показват, че хората не вярват на държавата и отговорността за това е на сегашното правителство. Лидерът на БСП обясни още, че ДКЕВР е показала неспособността си да се справи при подобни ситуации и допълни, че левицата отдавна настоява председателят на комисията да се избира от парламента и Народното събрание да има контрол на комисията.

Станишев припомни още, че през 2011 година са били приватизирани остатъчните дялове от енергоразпределителните дружества, което окончателно е лишило държавата от роля в енергийния сектор.

Държавата е била ощетена с 180 милиона лева от тази приватизация, защото акциите са били продавани на цена от 1632 лева за акция при 4600 лева за акция през 2004 година.

Станишев се обяви за възстановяване на икономическата роля на държавата и връщането на активната роля на държавата в инвестиционния процес.

Частните монополи завземат всеки един сектор, допълни още Станишев.

ОЛАФ за първи път проверява действащ български министър, коментира евродепутатът от БСП Илияна Йотова разразилия се днес скандал с министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Вестник “Сега“ днес излезе с материал, че Европейската служба за борба с измамите проверява Найденов заради  възлагане на обществена поръчка на стойност 48 000 лева за изработване и поддържане на страница на Програмата за развитие на селските райони във Facebook и Twitter. Въпросната поръчка беше спечелена от бившите пиарки на земеделското министерство и още тогава се разрази медиен скандал.

Йотова обясни, че си позволява да заяви нещо толкова категорично заради самите реакции на Найденов, който по нейни думи днес обърнал становището са на 180 градуса.

По думите на евродепутата сутринта Найденов “истерично отрекъл“ информацията, на обяд обяснил, че има проверка, но тя не е срещу него, а от разпространено от МВР съобщение стана ясно, че наистина има проверка за въпросната обществена поръчка.

Йотова заяви, че вече е поискала среща със Соня Клисарска, директор на АФКОС-МВР /национална контактна точка с ОЛАФ/.

Тя обясни, че левицата ще изиска и становището на прокуратурата по случая, както и ще отнесе въпроса до НС. По нейни думи червените ще поискат изслушване на Найденов и Цветан Цветанов. Оставката на Найденов отдавна стои на дневен ред, заяви още Йотова.

От левицата бяха категорични още, че няма да подкрепят номинацията на ГЕРБ за член на Конституционния съд. Вчера мнозинството депозира кандидатурата на зам.-председателя на Върховния касационен съд (ВКС) и председател на наказателната колегия на ВКС Гроздан Илиев. Станишев коментира, че процедурата е била абсолютно опорочена и ГЕРБ са разрушили авторитета на една институция, която се е ползвала с високо доверие.

Той пропомни неуспешните кандидатури на Венета Марковска и Галя Гугушева.

Каквито и да са качествата на кандидата, не можем политически да подкрепим кандидатурата, заяви лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сергейчо пусна монополите прие закони за тях а сега им се нацупи!
92
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПЪЛЕН БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ. ВСИЧКИ ДА ПУСНАТ БЮЛЕТИНА СЪС НАРИСУВАН Х.Й СЪС КОТЕШКА ГЛАВА. ДА ИМ ПОКАЖЕМ ЧЕ НЕ СМЕ ОВЦЕ ЗА ДОЕНЕ Е.АНЕ И СТРИЖЕНЕ. ОТ 90 та ГОДИНА ГЛАСУВАМ СЪС ГОЛЕм Х.Й С КОТЕШКА ГЛАВА. ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ БЮЛЕТИНАТА Е НЕВАЛИДНА И НЕМОЖЕ ДА СЕ БРОИ ЗА ГЛАС.
91
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОС МУШМШРОК ЩО НЕ ИЗЛЕЗЕ ВЕДНЪЖ НА МИТИНГИТЕ И ДА КАЖЕ НЕЩО НА ХОРАТА , А СТОИ В МИЖАВАТА СИ ДУПЧИЦА И СИ ЧЕШЕ ЕЗИКА ! МИШОК ! ДА ПОВЕДЕ ХОРАТА ДЕ ! АМА СТРАХ , СТРАААХ !
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДКЕВРД-даК-крадеЕ-евроВ-валутаР-рубли
89
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОЙ ПОДПИСА ДОГОВОРА ПРЕЗ 2006 ГОДИНА СЪС МОНОПОЛИТЕ БЕ ***.АСЧЕ? СИГУРНО АЗ ГО ПОДПИСАХ. НАЛИ? ***.ЕТОТИ ПЕДЕЛВАЙСКО. МАХНЕТЕ ТАЗИ ЗАЛИЗАНА ПЕДЕЛВАЙСКА МУЦУНА ДА НЕ СЕ ЯДОСВА НАРОДА.
88
6
 
2
 
! Отговори
Виртуален Палячо преди 11 години
Българи! напишете в Гугъл: "БСП създава мрежа от млади и образовани хора за пропаганда по форумите"Това не важи само за БСП! ПРОСТО ТЕ СЕ "ИЗПУСНАХА"! ВСИЧКИ партии наемат. Не се подвеждайте под платените предатели на България!! Те използват заучени схеми за разсейване, като лични нападки и/или обвинения към тяхната опозиция. Използват думички като Герберасти, Комунисти и прочее!! Не се оставяйте да ви подлъжат!!! ВСИЧКИ ПАРТИИ (ДС) ОТ 23 ГОДИШНИЯ ПРЕХОД РАБОТЯТ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ!!
87
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 11 години
TAIA FIZIONOMIA NE MI SE GLEDA KAMOLI KOMENTIRA.....................
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
''Станишев припомни още, че през 2011 година са били приватизирани остатъчните дялове от енергоразпределителните дружества, което окончателно е лишило държавата от роля в енергийния сектор.''Такаааа!И защо по дяволите тогава ние плащаме заплати на ДКЕВР?Какво тогава регулира тя?Енергийно явно неможе!Водно, най-вероятно казва на водата във водопада да пада?Каква работа свърши ?
85
1
 
6
 
! Отговори
бъл преди 11 години
ЗАЩО ПОСТОЯННО САМО СНИМКИ НА ГН СТАНИШЕВ ИЛИ БОЙКО БВ? ЗАЩО? ТАЯ Държава няма ли другои мнения? само от този ли ще четеме цял живот мнения?ЖУРНАЛИСТИТЕ СА ЗА ПАНДИЗА НЕ КОМУНИСТИТЕ!
84
5
 
3
 
! Отговори
до 111 преди 11 години
Хладилника ме Пълен с каквото ми трябва Климатика ми работи топло ли ми има дрехи на гърба
83
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 80 ОТ ВАРНА...... АМИ ЩЕ ВИ БИЯТ ЖАНДАРИТЕ ВЪВ ВАРНА НАЛИ ГИ РАНИТЕ ПОИТЕ ГОЛЕМИ ЗАПЛАТКИ ИМ ДАВАТЕ УГОЯВАТЕ ГИ ДА ИМАТ СИЛИ ДА ВИ ПРАВЯТ НА КАЙМА. ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ГИ ХРАНИТЕ ЖАНДАРИТЕ И ТЕ ЩЕ ВИ Е.АТ МАМАТА. НЕ СА ЛИ ИСКАРАЛИ НОВИТЕ ВОДОСТРУЙКИ ДА ВИ ПОИСКЪПЯТ? ЗА ТЯХ ХВЪРЛИХА НЯКОЛКО МИЛИОНЧЕТА А ЗА МАЙКИТЕ И ПЕНСИОНЕРИ ....
82
3
 
4
 
! Отговори
DO 101 преди 11 години
OGLEDAI SE KADE JIVEE6..OTVORI SI HLADYLNIKA I MI NAPI6I KAKVO IMA6..300 LV LI TI E ZAPLATATA..SIGURNO STOI6 NA STUDENO ZA DA SPESTI6 TOK ..TI SI ZABLUDEN 4OVE4EC NO NE SI SAMO TI ..JALKA RABOTA E TRQBVA KORENNA PROMQNA
81
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** на доган се обади
80
4
 
4
 
! Отговори
Мосад преди 11 години
как да разбереш да ли е платен Коментатор Социалист платените са Анонимни неплатените имат Именапример всеки Анонимен пиши против герб
79
0
 
9
 
! Отговори
стефко преди 11 години
а ти какво направи срещу частните монополи бе, сополче мазно? какво седиш и ми констатираш отстрани, все едно не си бил 4 години министър председател???
78
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ВСИЧКИ КРАДЦИ НА ПРЕХОДА ЯХНАХА НАРОДНОТО НЕДОВОЛСТВО!
77
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишеев и ти да мълчиш заедно с Кунева,защото сте най-виновни.
76
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Волен Сидеров беше в комисията по енергетика в Народното Събрание от 2006 до 2009год. Точно тогава министър Р. Овч. продаде 20% държавния дял на монополистите . Вие спомняте ли си тогава как е гласувал В.Сидеров в комисията?.
75
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 98Викаш за да съм идеален трябва да ходя да гласувам. И то единствено и само за ГЕРБ. Нали ?
74
0
 
0
 
! Отговори
до 100 преди 11 години
Като си *** аз не съм