"Частните монополи завземат всеки един сектор"

Левицата за скандалите в МЗХ, ЕРП-тата и КС
Обновена: 12 фев 2013 21:05 | 12 фев 2013 20:00,
205
"Частните монополи завземат всеки един сектор"
Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото

По-лошо от държавния монопол е единствено частният монопол, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Той коментира протестите срещу високите сметки за ток и ситуацията с енергоразпределителните дружества.

Социалистът обясни, че БСП са се обявили против приватизацията им още при управлението на НДСВ.

Проблемът е дълбок, той се натрупва и при това управление излезе извън контрол, обясни още Станишев виждането си за проблемите с ЕРП-тата и високите цени на тока.

Левицата ще настоява за сформиране на парламентарна анкетна комисия, която да провери цялата дейност на енергоразпределителните дружества – приватизационни договори, финансови потоци, ценообразуване и т.н.

Според Станишев протестите показват, че хората не вярват на държавата и отговорността за това е на сегашното правителство. Лидерът на БСП обясни още, че ДКЕВР е показала неспособността си да се справи при подобни ситуации и допълни, че левицата отдавна настоява председателят на комисията да се избира от парламента и Народното събрание да има контрол на комисията.

Станишев припомни още, че през 2011 година са били приватизирани остатъчните дялове от енергоразпределителните дружества, което окончателно е лишило държавата от роля в енергийния сектор.

Държавата е била ощетена с 180 милиона лева от тази приватизация, защото акциите са били продавани на цена от 1632 лева за акция при 4600 лева за акция през 2004 година.

Станишев се обяви за възстановяване на икономическата роля на държавата и връщането на активната роля на държавата в инвестиционния процес.

Частните монополи завземат всеки един сектор, допълни още Станишев.

ОЛАФ за първи път проверява действащ български министър, коментира евродепутатът от БСП Илияна Йотова разразилия се днес скандал с министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Вестник “Сега“ днес излезе с материал, че Европейската служба за борба с измамите проверява Найденов заради  възлагане на обществена поръчка на стойност 48 000 лева за изработване и поддържане на страница на Програмата за развитие на селските райони във Facebook и Twitter. Въпросната поръчка беше спечелена от бившите пиарки на земеделското министерство и още тогава се разрази медиен скандал.

Йотова обясни, че си позволява да заяви нещо толкова категорично заради самите реакции на Найденов, който по нейни думи днес обърнал становището са на 180 градуса.

По думите на евродепутата сутринта Найденов “истерично отрекъл“ информацията, на обяд обяснил, че има проверка, но тя не е срещу него, а от разпространено от МВР съобщение стана ясно, че наистина има проверка за въпросната обществена поръчка.

Йотова заяви, че вече е поискала среща със Соня Клисарска, директор на АФКОС-МВР /национална контактна точка с ОЛАФ/.

Тя обясни, че левицата ще изиска и становището на прокуратурата по случая, както и ще отнесе въпроса до НС. По нейни думи червените ще поискат изслушване на Найденов и Цветан Цветанов. Оставката на Найденов отдавна стои на дневен ред, заяви още Йотова.

От левицата бяха категорични още, че няма да подкрепят номинацията на ГЕРБ за член на Конституционния съд. Вчера мнозинството депозира кандидатурата на зам.-председателя на Върховния касационен съд (ВКС) и председател на наказателната колегия на ВКС Гроздан Илиев. Станишев коментира, че процедурата е била абсолютно опорочена и ГЕРБ са разрушили авторитета на една институция, която се е ползвала с високо доверие.

Той пропомни неуспешните кандидатури на Венета Марковска и Галя Гугушева.

Каквито и да са качествата на кандидата, не можем политически да подкрепим кандидатурата, заяви лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
3
 
! Отговори
GANIOVSKA RABOTA преди 11 години
MI6OCI/STANI6EV?...TIKVI/BOKATA/..6U6UMIGI/PLEVMQTA/..AL BYNDI/CVETANOV/,,,TENORA.DQNKOV/...NE MOGA DA GI GLEDAM VE4E....ZA6TO SME TOLKOVA PROSTA NACIQ OTGOVORETE MI?
72
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПЪЛЕН БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ. ВСИЧКИ ДА ПУСНАТ БЮЛЕТИНА СЪС НАРИСУВАН Х.Й СЪС КОТЕШКА ГЛАВА. ДА ИМ ПОКАЖЕМ ЧЕ НЕ СМЕ ОВЦЕ ЗА ДОЕНЕ Е.АНЕ И СТРИЖЕНЕ. ОТ 90 та ГОДИНА ГЛАСУВАМ СЪС ГОЛЕм Х.Й С КОТЕШКА ГЛАВА. ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ БЮЛЕТИНАТА Е НЕВАЛИДНА И НЕМОЖЕ ДА СЕ БРОИ ЗА ГЛАС.
71
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя пък сякаш не е бил управник! Те ЕРП-тата ги има от гербово време все едно.
70
4
 
9
 
! Отговори
8 годишен преди 11 години
Серго...,голем *** си брато.Голем зор видях дорде мама вдене,ама успях...
69
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колеги разбрахте ли, че сме плащали в сметките за ток и затова , че ТЕЦ марица имала ток и чакала някой да го потребява??? А представяте ли си ако Сергей построи Белене , какво плащане ще пада затова че няма кой да му купи тока-ужас !!!
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не с карабинката ,а с бюлетинката - господа мандраджии.
67
6
 
18
 
! Отговори
умерен преди 11 години
Монополите са тук създадени от този на снимката и такива тюфлеци като баща му.....кажете му ,че няма да купуваме газ само от любимата му матушка и ще завие на умряло
66
3
 
17
 
! Отговори
един преди 11 години
А кой ги докара бе съсел до сега не се обаждаше и сега хоп монополи ***
65
2
 
14
 
! Отговори
Затвор за Станишев преди 11 години
Има ли един,само един договор,който този *** е подписал и от това народа да е спечелил.
64
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОТ ВЧЕРАЛИ СА МОНОПОЛИТЕ В ТИКВОЛАНДИЯ БЕ? ЗНАЕШЛИ ОТКОГА НИ ВЗИМАТ ЗА ПРЕНОЗ И ПРЕВОЗ НА ЕЛ.ЕНЕРГИЯТА АМА СТАДОТО БЛЕЕШЕ И НЕ СИ ЧЕТЕШЕ ФАКТУРИТЕ? КАКВО СЕ ПРАВИШ НА Е.АН ***.АС? ПРЕДИЗБОРНИТЕ ТИ НОМЕРА НЯМА ДА МИНАТ. НАЛИ ЗАТОВА НАРОДА ТИ БИ ДУЗПАТА НА МИНАЛИТЕ ИЗБОРИ ЗАЩОТО ВСИЧКИСТЕ ПЕДЕЛВАЙСИ. И УЖ ИЗБРАХА ТИКВАТА ДА ИЗГОНИ МОНОПОЛИТЕ И ЕРЕПЕТАТА АМА ***.АСИТЕ ОТ ЕСС МУ СКРЪЦНАХА СЪС ЗЪБИ И НАШАТА ТИКВА КАРАТИСТКА НАПЪЛНИ ГАЩИТЕ. ВЛАСТ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН ЗА ТЕЗИ КОИТО 23 ГОДИНИ НИ Е.ЪТ.
63
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този сценарий с високите сметки е на стратезите в БСП , да се заглуши напълно скандалите с енергийната мафия.
62
5
 
11
 
! Отговори
Иван преди 11 години
*** се пукат от яд - властта отново им се изплъзва и следващите 4-ри години.Съвсем ще огладнеят мишоците.Като управляваха сгъваха седенките а сега много знаят какво трябва да се направи.
61
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сергейката иска да гепи пак властта с брачедите от ДПС за да почнат да цицкат от народната пара.Сега само ГЕРБ цицкат.А това не е справедливо за народа.
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За тази наглост бог ще наказва дъщеря ти.
59
3
 
5
 
! Отговори
До 80 преди 11 години
Аз мислех, че е протест. Да не би да сте тръгнале да трошите нещо ? Ако е така разбира се че ще ядете палките. Пък и щом му викаш бунт, то не трябва да се оплакваш. При бунт обикновено жандармерията има за задача да претрепе бунтуващите се.
58
7
 
11
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
Хаиде стига сте скачали,червени пубери и поклонници на ел Коменданте.Защо не питате,кучето безродно Станишев,като си идат монополите,колко ще спечели жената на Сашо Кадиев,като търговец на ток.И тои е от червените шебеци.
57
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за да се оправи държавата , ГЕРБ трябва да се направят на комунисти за една седмица и да разстрелят всички крадци и олигарси от БСП , ДПС , ДСБ.
56
5
 
9
 
! Отговори
От Варна преди 11 години
Във Варна стана страшно: Жандармерия с щитове и палки усмирява бунта срещу енергото2000 души са на улицата и скандират Мафия и "Полицията е с нас"
55
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 72Ако си ненормален ше гласуваш за БокуАко си ненормален ще гласуваш за СергейкоВъобще ако си нормален няма да гласуваш да никой от самопредлагащите се да те управляват.Но явно все пак, че си ненормален.
54
6
 
8
 
! Отговори
456 преди 11 години
До енергетикОнези се ***! Ама тези какво направиха бе пиле шарено?? *** си като Вожда си!!