Най-големият ПР коз на Борисов – магистралите, пред провал

БСП алармира за нарушения по строителството на "Тракия"
Обновена: 27 фев 2013 15:04 | 27 фев 2013 13:49,
235
Най-големият ПР коз на Борисов – магистралите, пред провал
Снимка: архив, Булфото

Най-големият пиар коз на Бойко Борисов - магистралите и в частност магистрала "Тракия", е пред пълен провал, заяви в парламента депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски.

Той поясни, че в началото на мандата премиерът Борисов е заявил, че до края на мандата ще бъдат завършени три автомагистрали в целите им участъци - "Люлин", "Тракия" и "Марица".

Очевидно е, че извън завършената магистрала "Люлин" до края на мандата дори и в редовния му вариант няма да бъде завършена нито една от останалите две магистрали, коментира червеният депутат.

Михалевски каза, че към 25 февруари при общ физически напредък на изпълнението на АМ "Тракия" - Лот 4, от Ямбол до Бургас, от 59 процента са разплатени 78 процента от средствата. Имаме почти 20 процента предварително плащане за несвършена работа, коментира социалистът.

Той поясни, че ситуацията трябва да е точно обратната - физическият обем на изпълнение трябва да
изпреварва реалното изплащане с между 5 и 7 процента. Михалевски даде за пример пътния възел Карнобат.

Той обвини фирмата изпълнител, че отклонява средства за свои лични нужди.

„Под покровителството на ГЕРБ главният изпълнител на ЛОТ 4 на АМ „Тракия” не изплаща парите за работата на близо 50 малки български фирми. Един път този изпълнител е придобил от държавата 32 млн. лева за несвършена работа и втори път те са се подготвили да откраднат още между 15 и 20 млн. от малките фирми, работили по изграждането на ЛОТ-а”, заяви червеният депутат.

По думите му само по работата на този ЛОТ е изгубен ресурс от около 50 млн. лева, който ще затрудни работата на следващото правителство.

Михалевски обясни, че тъй като по договор изпълнителят на ЛОТ 4 на магистрала „Тракия” няма възможност да наема подизпълнители, те са маскирали близо 50 малки български фирми като „наемодатели на строителна техника”.

„Всъщност това са реалните изпълнители на ЛОТ 4 на АМ „Тракия”, които няма да получат парите си, защото те не са страна по договора с АПИ. Това не е просто една добре обмислена кражба, това е реализирана престъпна схема, която е покровителствена от цялото правителство и лично от Бойко Борисов, защото няма друг в цялото правителство, който да разпореди на Агенция „Пътна инфраструктура” да се разплаща по този начин. При никой от другите ЛОТ-ове, при никоя от другите магистрали това не се е случило”, категоричен бе депутатът.

Към днешна дата това правителство е успяло да пусне в експлоатация едва 111 км магистрали. Предното правителство пусна 133 км автомагистрални участъци”, изчисли още Михалевски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аре стига глупости! Бедните са такива, защото са прости, озлобени и мързеливи! То неможе цял живот да се оплакваш и да завиждаш, а после да се чудиш откъде ти е дошло и що неможеш да прокопсаш? Като сте толкова гладни, защо вместо да изливате поомия по форумите не си потърсите 2ра работа? Ама не, трябва да потърсита 1ва май? Бедни сте, защото сте злобно племе! Все гледате не как вие нещо да направите, а ако може някой да бутнете! Затова цял живот ще ви го набутват!
150
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всъщност това са реалните изпълнители на ЛОТ 4 на АМ Тракия, които няма да получат парите си, защото те не са страна по договора с АПИ. Това не е просто една добре обмислена кражба, това е реализирана престъпна схема, която е покровителствена от цялото правителство и лично от Бойко Борисов, защото няма друг в цялото правителство, който да разпореди на Агенция Пътна инфраструктура да се разплаща по този начин. При никой от другите ЛОТ-ове, при никоя от другите магистрали това не се е случило
149
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кои са по-комунисти? В БСП хората с различно мнение ги избират на зам. председатилско място а в тн демократични десни който е против вожда е гонен, преследван и смачкан. Там важи комунистическото който не е с нас е против нас. Всеки с различно мнение е враг на партията и е комунист. Ето и платените им драскачи всики с различно мнение наричат комунист...кои са по-комунисти?
148
1
 
8
 
! Отговори
Ани преди 11 години
До Анонимен "Това е велико постижение за човек с интелектуален потенциял на тинейджър. " Не обиждай тийнейджърите. Знаеш ли колко много млади, умни и способни тийнейджъри има?
147
2
 
5
 
! Отговори
до 172 преди 11 години
да прав си сегашните от филиал - фракция гроб го доказаха!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!След девети септември са назначавани на шефски места напълно неграмотни и сега калинките достойни внучки и внуци на онези партизани. Лили внучка партизанска и тн....
146
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой е крал повече? При предишните общи държавни бюджети за 4 години 67 милиарда. При сегашните ....84 милиарда. Прехвалените магистрали са един милиард. Къде се открадоха останалите милиарди, че хората нищо не усетиха освен обедняване?
145
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма по-голям провал за България от управление на комунисти.Доказано, а не предположение!
144
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много ми е кеф че мутрофирмите строещи на държавна софрица тия съмнителни магистралки се сринаха на борсата. Акциите на тия пирамиди рухнаха. Това показва ща за бизнес са въртяли при антипазарнототалитарни принципи. Партията щерка ГЕРБ надмина БСП :-)
143
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От ЕС не са сляпи, ако се крадеше щяха да спрат фондовете, както по управлението на Партията майка Бкп! Или вие сте по-наясно? Повтаряте ла*ната на Станишка, сляпо като истински Другари!
142
14
 
8
 
! Отговори
София преди 11 години
Ако всички предишни бяха направили поне половината, което направи г-н Борисов! ДА, АМА НЕ! И никой следващ няма да направи!Бъдете сигурни!
141
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При лошите от тройната 6,4 % безработица, сега 12,8% при скъсен срок на плащоне на обезщетение, тоест ако е същия срок ще отиде на 16% ... некадърното управление си е некадърно и се усеща по платената агитация и по празните джобове. Магистралите и там е зле пък и не ме интересуват. За магистралите трябват също доходи и евтин бензин.
140
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да не забравяме че сме в ЕС едва от 2007г. тоест в края на мандата им. Нормално е в началото да се спре и някоя програма временно. А гроб е с целия си мандат в ЕС и пак нищо не направи. Сега са им отворили над десет наказетелни процедури за стотици милиони но мълчат като плъхове.
139
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От ЕС не са сляпи, ако се крадеше щяха да спрат фондовете, както по управлението на Партията майка Бкп!
138
5
 
11
 
! Отговори
-10 преди 11 години
Бкп- то ги е яд, че неуспяха да крадат от магистралите, ама то за да има от кво да се краде трябва и нещо да се построй! Наакахте се от яд и злоба! С акито ще си останете:D-------133 към 111, нещо не ти се връзва коментарът с тези цифри!
137
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
утре като ви пусне информационната упойка ще ви е срам че сте били от гроб...както ви е срам че сте гласували за царя...защото сте едни и същи лапнишаранчета.единия чешмички другия магистралки. Оставам с впечатление че е построил 300 магестрали а не няколко отсечки със спорно качество.
136
4
 
16
 
! Отговори
-10 преди 11 години
Гадни комунисти а те какво направиха за техните мандатираздадоха си хонорари от по 1000000 че и повече --------И накрая се оказва, че пак са направили повече от ГЕРБ като инфраструктура. Айде кажете как става това? Не ви ли се говореше още от 3 години насам, че мутро-милиционерската партия са пълни некадърници?!
135
4
 
15
 
! Отговори
идея преди 11 години
Далаверата с магистралите свърши. За какво са му сега ?
134
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бкп- то ги е яд, че неуспяха да крадат от магистралите, ама то за да има от кво да се краде трябва и нещо да се построй! Наакахте се от яд и злоба! С акито ще си останете:D
133
6
 
16
 
! Отговори
-10 преди 11 години
Леле колко сте прости!? Скрити ***, когато имате доказателства, че е крадено от магистралите тогава ще изскачате от дупките! Мн ясно, че ...-------133 км срещу 111 км - това коментирай и кажи как става това, след като ГЕРБ са върха на усвояването на евросредства, пък на предишните им били спрени???
132
3
 
5
 
! Отговори
111 преди 11 години
"Те са маскирали близо 50 малки български фирми като наемодатели на строителна техника - в договорът за обществена поръчка изпълнителят е декларирал, че няма до ползва услугите на подизпълнител. Това обаче, не му забранява да наема строителна техника с оператор и да я контролира със собствен технически ръководител. Така, че в случая нищо не е замаскирано. В случая малките фирми не са подизпълнители и не носят солидарна отговорност за изпълнението на обекта, каквато носи изпълнителят.