Съветът към служебния кабинет да не става говорилня!

Ще имаме служебно правителство до 2 седмици, каза президентът
1 мар 2013 16:51,
103
Съветът към служебния кабинет да не става говорилня!
Консултациите при президента Росен Плевнелиев Снимка: БТА

Протестите са ясен сигнал за проблемите в държавата, но не са инструмент за тяхното решаване. Това е заявил президентът Росен Плевнелиев на консултациите за Обществения съвет към бъдещото служебно правителство.

Те започнаха със скандал, след като представителите на протестиращите и синдикатите напуснаха, тъй като са недоволни от поканените на обсъждането. 

“Настоявах днешните консултации по структурирането на Обществения съвет да се случат възможно най-скоро, за да могат протестиращите и не само те, да имат необходимото време да организират и да организират добре своето представителство. Затова след днешните консултации ще има достатъчно време, тъй като вече знаете, че служебно правителство няма да се случи утре или в другиден, а в следващите две седмици вероятно”, посочи Плевнелиев.

Още по темата

Още в самото начало е ясно, че участниците в днешните консултации не са бъдещите членове на Обществения съвет. Той ще бъде свикан от служебното правителство и ще работи към него, допълни президентът.

По думите му Общественият съвет ще бъде структуриран по теми, по секторни политики, за да има конкретни разговори и конкретни решения по тях. Не трябва да се допусне той да се превърне в говорилня или да се политизира, подчерта държавният глава.

Надявам се този формат да покаже своята ефективност и да бъде възприет и от следващото правителство, което ще дойде след служебното, легитимно избрано от народа на идващите избори, отбеляза Плевнелиев.
 
Общественият съвет се предлага да се ръководи от заместник-министър-председател на служебното правителство, допълни той.

Съветът ще бъде консултативен орган към служебното правителство, не към президента и той ще приема становища по цялостната насока на работата на служебното правителство, по дневния му ред, по спешните задачи, като крайното решение е на служебното правителство и то, трябва да е ясно, ще си носи отговорността - така е по Конституция и така ще бъде.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
протестираща преди 11 години
ЕДИН НАРОД, ЕДНА БОРБА!!!
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТИ СИ ЧАСТ ОТ ШАЙКАТА ОГРАБИЛА БЪЛГАРИНА.МРЪСЕН,ГАДЕН ***.ОТГОВОРИ НАЖ.ГАНЧЕВ ОТ КЪДЕ СА ТИ МИЛИОНИТЕ ЖАЛКО ЧОВЕЧЕ.
85
1
 
4
 
! Отговори
ха- ха- ха преди 11 години
Изпиха " кръвта " на народа , сега ще му решават проблемите.
84
0
 
3
 
! Отговори
възмутена преди 11 години
Вълка в кошарата, ние искаме агнетата да са цели.
83
2
 
5
 
! Отговори
Wwwwww преди 11 години
БАНДИТ.СЕГА И НА ПОМАКА ИЗЛИЗАТ КИРЛИВИТЕ РИЗИ,ОТ КЪДЕ ИМА ПАРИ.ЖОРЖ ГАНЧЕВ РАЗКРИ ВСИЧКО.ТАЯ МИЖАТУРКА "ПРЕЗИДЕНТ" Е БИЛ РАЗСЛЕДВАН 2006 ГОДИНА ЗА 56 МИ-ЛИ-ОНА ЛЕВА.ТЕ ОТ ТОЗИ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ ДА НЕ ОЧАКВАТ НИЩО.
82
3
 
4
 
! Отговори
1111111 преди 11 години
До Пожар Как не ви е срам !Де.или такива!Най-достойния и добър президент който сме имали!Само защото не ви слуша глупавите искания сте готови дасе разцепите!Вие вече го направихте де!Вие наистина не знаете какво искате,а и нямате ум и капацитет да го разберете!
81
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плевнелиев много се издъни с тия олигарси покрай него
80
8
 
7
 
! Отговори
стефи преди 11 години
Пленвелиев, кога ще ни освободиш най - после от своето присъствие. Този пост не е за теб. Ти предпочиташ компанията на Донев и Прокопиев.
79
9
 
1
 
! Отговори
Пожар преди 11 години
Рептил си ти Плевнелив.
78
6
 
10
 
! Отговори
Пожар преди 11 години
Плевнелиев,искаме твоята оставка веднага.Ти си СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ.
77
0
 
2
 
! Отговори
danail преди 11 години
всякакви граждански и общественни съвети са манипулируеми и подлежат на приобщаване{корумпиране} от органите които ще консултират.само чрез конкретизиране на съществуващите закони и създаване на нови законови механизми за контрол и налагане на санкции на тези които ще ни управляват ще постигнем исканият ефект.
76
0
 
8
 
! Отговори
КО преди 11 години
ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА....С ТОЗИ ПРЕЗИДЕНТ.... И 7 МЛН ПУБЛИКА?!ООООО, ТОВА Е ВЕЧЕ ПРЕКАЛЕНО
75
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Партиец Ти неси партиец ти си глупав комунист
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Във този обществен съвет като ги гледам са все ненаядни олигарси и мутри.Просто е подигравка че точно те ще решават проблемите на обикновенните хора.
73
0
 
2
 
! Отговори
KAКА преди 11 години
ПРЕДЛАГАМ ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ ON LINE.КОЙТО Е "ЗА" - ДА ГЛАСУВА
72
6
 
4
 
! Отговори
Партиец преди 11 години
В ГЕРБ много вожд и малко индианец, та вождовете са:1. Началника Боко - отявлена мутра2. Цецко - лейтенант на Боко3. Престъпниците с бели якички - Плевналиев, Дянков, Трайчо Добреф4. Чужди агенти - Младенов и АнюТова нещо започна да се разпада, Цецко явно държи из късо Боко, Чехъла със Седянкоф и Трайчо и те борят за живот, Малдини и Анка ще ги спасят по единично... нищо добро не очаква България, но хубаво ще е играчите от по-горе написаното да ичезнат за вингаи... най-добре в рае.
71
2
 
7
 
! Отговори
умните преди 11 години
КАКЪВ ОВЩЕСТВЕН СЪВЕТ КАКВИ ПЕТ ЛЕВА. НОВИ ХРАНТУТНИЦИ. ГН.ПЛЕВНАЛИЕВ ТЕБЕ ОВЩЕСТВН СЪВЕТ ЛИ ТЕ ИЗБРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ.... ДАВАИ ДА ОТИВАМЕ НА ИЗБОРИ НАРОДА ЩЕ КАЖЕ КОИ ДАГО ВОДИ.
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички политици ,управници,и държ.чиновници в Бг ,....СА ЗАТЪНАЛИ В ЛА*НА ----24г.
69
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Огнян Донев и Любо Пу..ата ,.....лекарствени мафиоти ,БЯЛАТА МАФИЯ ---!
68
2
 
3
 
! Отговори
Братушка преди 11 години
На 3-ти да не останем и без чехъла......това, че протестите не са решение, що не се изтъпанчи да го заяви пред протестиращите, да види колко бързо те ще намерят решение!