Кабинетът е добре подбран, да му дадем шанс, зове ГЕРБ

БСП: Поне седем от министрите са близки до ГЕРБ
Обновена: 13 мар 2013 09:24 | 13 мар 2013 09:15,
150
Кабинетът е добре подбран, да му дадем шанс, зове ГЕРБ
Росен Плевнелиев поздравява служебния премиер Марин Райков. Снимка: БТА

„Основното, с което трябва да се заеме служебното правителство, е да организира честни избори и да запази стабилността във всичките й аспекти”. Това заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев. „Кабинетът е много добре подбран”, заяви още той.

„Колкото до кандидатурата за вътрешен министър, аз виждам, че пак се започва рефренът, че няма да са честни изборите. Петя Първанова от 2001 година е на ръководна длъжност в МВР”, посочи той. Ангел Найденов от БСП контрира, като запита кой тогава е бил главен секретар на ведомството.

По думите на Главчев е важно служебното правителство да спази бюджетната рамка. „То може да пренасочва разходи. За сметка на едни разходи, може да се насочат разходи в социалната политика. Сериозни са очакванията към това правителство. Трябва да му дадем време да покаже какво може да постигне. Не може да подхождаме с предубеждение, че те са свързани с този или онзи”, посочи още депутатът от ГЕРБ.

Още по темата
Ангел Найденов от БСП пък настоя зам.-министрите от кабинета на ГЕРБ да подадат оставка от сегашния служебен кабинет. Депутатът поиска и областните управители да си ходят, защото при тях ще се съхраняват протоколите от предстоящите избори и можело да има манипулации. Той заяви, че поне 7 от новите министри са близки до ГЕРБ.

“Поне седем от сегашните министри са свързани с предишното управление и са били зам.-министри, те могат да бъдат идентифицирани като част от това управление”, посочи Ангел Найденов.

“Част от усещанията са свързани с разочарование, виждаме втори или трети екип, отбор на ГЕРБ. Не виждаме защитени претенции от страна на президента и на служебния премиер – да се чуе гласът на хората и да се представи истината. Хората очакват да чуят истината за завареното положение. Ако това не се направи, това ще бъде отговорност на служебното правителство”, добави червеният.

„Радвам се, че начело на държавата ще застанат интелигентни хора, но интелектът не е единственото необходимо качество”, заяви евродепутатът Надежда Нейнски. По думите й служебният й премиер Марин Райков е убеден демократ. „Той е проверен в много трудни моменти. Беше част от един екип, с който беше поставено началото на модернизирането на България”, добави тя. Нейнски коментира обвиненията на Волен Сидреов, че Райков е отговорен за „либийския случай”. „Голяма изненада е, че либийският случай беше засекретен”, заяви тя и съжали, че подробности не могат да бъдат огласени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
12
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
Хубава реч на Бойко Борисов, добро встъпление на новия министър председател и представяне на министрите, видно е че това са професионалисти и спокойно можем да им се доверим в оставащите 2 месеце , че и повече дори. По лично мое мнение на предстоящите избори ГЕРБ пак ще са първата политическа партия и може би дори с по голям процент доверие от предните избори...
109
2
 
3
 
! Отговори
Обективната Истина 2 преди 11 години
....Но то е ясно,че няма как да бъде по друг начин! Пак ще са си "НАШИ ХОРА"! След като отдавна сме си продали дирниците на "световните господари" :( и техните представители под формата на Олигарси и Монополи - НЯМА КЪДЕ ДА МЪРДА РОСКАТА ПРЕЗИДЕНТА! Иначе ще му скръцнат лошо със зъбки,ще му издърпат ушичките и ще "напълни гащите"!!! :( Поне ме радва,че са видимо по-интелигентни...:) ;) :) Иначе относно Монополите е ясно,че за огромно съжаление НИЩО НЯМА ДА ПОСТИГНЕМ :( ПАК ЩЕ НИ ЗАЛЪЖАТ И КУПЯТ!
108
3
 
4
 
! Отговори
дядо Данчо преди 11 години
Казано по български-ОТИ РУЧАХМЕ ЖАБЕТАТА?!Поредния цирк!Експеримента продължава!Много сме,смятат кукловодите.Конфисация на ограбеното и пандела за превъртизаторите!Това не станели,жална ни майка на живите!
107
4
 
7
 
! Отговори
Обективната Истина ! преди 11 години
Ако бъдем честни.... КАБИНЕТЪТ е наистина по-добре подбран от предишния! Няма как да сравним по интелект и ерудираност един Марин Райков със "момчето от народа,ядящо филии със мас и искащо да ни направи всички овчари и козари"-Бойко Методиев Борисов! :) Както и един Владо Пенев да кажем със предния алкохолик,който сигурно не може да си напише името на Български правилно! Друг е въпросът,че отново всички са "НАШИ МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА" - ДС,свързаност с Олигарси и Монополи,със САЩ и Израел... ;) !
106
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кабинета е от добре подбрани ***
105
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Програма на БСП за следващите три месеца.1.Оплюване на всичко живо.2.Продължаване компроматната война.3.Губят изборите и създават партизански движения.
104
4
 
4
 
! Отговори
Хитър преди 11 години
Плюс един- служител на ***(което пак е до ГЕРБ)- транспортният- в уиравата на тимаджийксите летища и пристанища...
103
0
 
1
 
! Отговори
7 преди 11 години
da ama ne
102
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ФЕН КЛУБ НА ВИНЕТУ
101
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То след тази банкянска Тиква и бездомен пес да бяха сложили пак е по-добре. :D
100
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СА ДОВОЛЕН ЛИ СИ, ОСВЕН ТВА ПИШЕМ СО ГОЛЕМИТЕ БУКВИ, ШОТО СЪМ МНОО ГОЛЕМ ВЕХТАР И НЕ МОЕМ ДА ПИШЕМ СО МАЛКИТЕ, СА ЧЕТИ ЗА ГЕРБ КОЛКО СА ВЕЛИКИ, ЗЕМИ СЕ УСПОКОЙ, НЕМА СЕ ХАБИШ ГЕРБ, ША СПЕЧЕЛЯТ, МИСЛИ ПОЗИТИВНО И ЛЕКАРСТВОТО, НЕ ЗАБРАВЯЙ ЛЕКАРСТВОТО, РЕДОВНО
99
0
 
5
 
! Отговори
akud преди 11 години
haha ами до кой да близки до станишев или до мен, ***
98
8
 
7
 
! Отговори
до 100 преди 11 години
Ако за теб комунист означава културен човек, тогава предпочитам да съм комунист. Явно ти липсва бабаитлъка на Тиквата.
97
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЛЕЙ СА ГЕРБ СА СУПЕР, НАЛ ТВА ИСКАШ ДА ЧЕТЕШ, СА МОЕ ДА ЧЕТЕШ, ГЕРБ СА СУПЕР, БОЙКО БОРИСОВ Е СУПЕР ПРЕМИЕР, МНОО Е ИНТЕЛИГЕНТЕН, ЦВЕТАНОВ Е СУПЕР, Г-ЖА ФИДОСОВА МНОО Я УВАЖАВАМ, ШОТО Е ГОЛЕМ ПРОФЕСИОНАЛИСТ, ДЯНКОВ НЕАМ ДУМИ, СТРАХОТЕН ФИНАНСИСТ, ША ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ, НЕВЕРОЯТНИ СА
96
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герб зове...дрън-дрън.
95
4
 
5
 
! Отговори
реалистка преди 11 години
Хора, стига сте чоплили кирливите ризи, започнете да гледате в перспектива и дайте нещо градивно и позитивно да се случва! С този негативизъм и назадничави мисли и оплюване на всеки и всичко доникъде няма да я докараме! Кой какъв е бил и какво да очакваме от него - ами има ли толкова кристални личности, които с магическа пръчка да доведат до икономически разцвет и то само за 2 месеца? Хайде моля ви се!
94
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като бугаристанеца такъв индивид другаде на планетата няма. Вечно недоволен, вечно плюе по всичко. Злобата, ненавистта и омразата ще го унищожат-друго не м трбва. Това е дереджето му.
93
6
 
6
 
! Отговори
ДА! преди 11 години
Гледайте го сега този Райков, ами той по държане, по тембър и по всичко прилича на Георги Пирински ! Комунисчетата все едно са правени на матрица бе!
92
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
AZ NE VQRVAM NA 4ERVENITE DECA,U4ILI I OBGRIJVANI PRI SPECIALNI USLOVIQ TA USPQLI .NIE SME SI VINOVNI NA VREMETO 1990G ZABRANIXASAS ZAKONI VSI4KI KOMUNISTI4ESKI PARTII V POL6A,4EXIQ UNGARIQ I NQMAT TIQ PROBLEMI,A NIE OPITVAME O6TE SOCIALIZAM DA PRAVIM.BKP TAKA SE OKOPA VAV LASTTA I STANA OLIGARXIQ.VZE PARITE I KOITO I DA DOIDE SPASENIE ZA OBIKNOVENNIQ 4OVEK NQMA TOVA E ISTINATA
91
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още с първите си думи М. Райков шамароса Тиквуняка - Надявам се ,че моят кабинет ще бъде работлив, а не бъбрив!