Малцинствата да са представени в НС и всички държавни служби

Това е в интерес на националната сигурност, смята Ремзи Осман
16 мар 2013 16:46, Петя Славова
388
Малцинствата да са представени в НС и всички държавни служби
Малцинствата да са представени в държавните институции, иска Ремзи Осман. Снимка: Булфото

В интерес на националната сигурност е малцинствата да припознаят свои представители не само в Народното събрание, но и във всички държавни служби, в полицията, в съда и в специалните служби. Това заяви досегашният депутат от ДПС Ремзи Осман на организирания днес в доспатското село Барутин възпоменателен митинг в памет на жертвите на т. нар. възродителен процес.

"Възродителният процес" ще остане сред непочтените страници в съвременната българска история, заяви народният представител в 41-то НС Алиосман Имамов, пише БТА. Той каза, че главната тежест на кризата са понесли малцинствата.

"За да бъдеш свободен днес, трябва да имаш работа, не е достатъчно само правото да избираш религията и името си", каза Имамов. Според него истинският патриот в България е онзи, който успее да обедини нацията и да изведе страната от кризата.

Ораторите на митинга поставиха за пореден път въпроса, че събитията от "възродителния процес" трябва да бъдат включени в учебниците по история.

"Преди 40 г. автоматите на режима не ни уплашиха, преди 23 г. и танковете не успяха да ни спрат по пътя към демокрацията", заяви Мустафа Карадайъ, организационен секретар на ЦОБ на ДПС.

На възпоменателния митинг в родопското село присъства и главният мюфтия Мустафа Хаджи. Митингът в Барутин се провежда всяка година през март, почитайки жертвите на насилствената смяна на имената в района през пролетта на 1972 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
5
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
В БЪЛГАРИЯ ИМАЛО ТУРЦИ, ХА-ХА-ХА.Приятели,Цитирам: - Заплаха произтича и от турците, които говорят зле за османците - така поне смята Ердоган. ПРАВИ СА КОМШИИТЕ- Държавата Турция е основана 1923 година.! Впрочем, след като в Османския бейлик, по някое време е имало 51 националности и над 100 други етноса, време е всеки мюсулманин в България ДА СИ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА: ОТ КОЙ ОТ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ОБЩО 150 ЕТНОСА ПРОИЗХОЖДА???
34
1
 
4
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Аз предлагам кадърните да са представени някъде, че са на изчезване.
33
0
 
0
 
! Отговори
бълхар преди 11 години
Аз също искам в парламента; не исках но като гледам какви вреди има там сигурен съм; че ще съм доста по-полезен от повечето там. А пък ако ме сложите министро на спорта още повече; ще тренирам депутатите вкл. и Октай на 100 м бягане с препятствия. Щото Аню Ангелов не пожела а можеше.
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДПС са големи популисти, жал ми е и за турците в тези бедни райони, които им вярват...Каква е пречката и сега един турчин или ром да работи в системата на МВР, на прокуратурата, съда, в общинска и държавна администрация? Или вие искате да се назначават хора там, само защото са от малцинствата? Ами нека да са образовани, да се докажат и да кандидатстват за такава работа, кой ги спира?
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРАВО БЕ ***...А ДЪРЖАВА НЯМА ЛИ ДА ПОИСКАТЕ..ЕНИЧАРИТЕ СА НЕЩО ОПАСНО..А ТОВА СА ТЕХНИ НАСЛЕДНИЦИ И НАСЛЕДНИЦИ НА БЪЛГАРИ ЕРЕТИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ --ПЪРВО НА ВЯРАТА А СЕГА И НА РОДА СИ!!!!ВЪРВЕТЕ В АНАДОЛА И ТАМ МЪРСЕТЕ!!!!
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя на снимката може да бъде бъдещ министър
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За мин.председател Асан жицата,на транспорта Мемед траверса,на здравеопазването Местан пезевенка,на спорта Гюнай пандиза,на финансите Юнал санджето и така на татък.То верно че след 50 годни ще сме *** държава,но Местан иска от сега да свикваме с *** управление в държавата.Дано децата ни имигрират от тази помия България.
28
6
 
4
 
! Отговори
някой си преди 11 години
До Анонимен....Ти или не си в час или въобще не чуваш петлите ве аланколу,когато турците работеха по полята и в животновъдството,неграмотните българи ги настаняваха по важните и чиновнически постове.Знаеш ли въобще колко съдби са пропилени от такива неграмотници,колко са спъвани да не продължават напред само защото не са българи.Аз съм ги изживял тия събития не пълни хорските умове с глуповатите ти измислици.Сега обаче изоставате от тях гадно а.......
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това по скоро ми прилича на пълзящо миниране и завземане на държавата от вътре. Така се започва - с нескончаеми претенции и искания и привилегии на гърба на останалите. Накрая като се озърнеш - и държавата ти я измъкнали под носа, а ти лапай мухите....
26
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Противоконституционната партия ДПС е заплаха за етническият мир!Тази партия сее само омраза и клевети по адрес на България и българският народ!
25
1
 
5
 
! Отговори
брадваро преди 11 години
да се построят нови затвори за дегенератите:))
24
1
 
13
 
! Отговори
пик преди 11 години
целта на Октай е ликвидирането на България а не друго. Справедливо е човек въз основа на лични качества и конкурси да заема пост; доказвайки умения лоялност а не по назначения връзки. Но ДПС обслужва Анкарска антибългарска политика и доказано многократно. Колкото до парламент министри...там има не един с турско име; което ако е справедлив човек и работи за наше добруване няма лошо. Но Етем и др...бая вреди нанесоха но не е до етнос щото и всякакви нанасят. А *** са представяни от Евророма.
23
0
 
11
 
! Отговори
да действа прави- преди 11 години
лото-само учени в тези институции, а не *** и турци полуграмотни и като касим дал-сдиплома от киевски университет, но от търговище, България.Естественият подбор да важи-високообазован, а не *** *** и турчин.Тук е българско, а не ***-турско.
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се назначава по расов принцип е дискриминация бе Ремзи. Що така се портиш
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-лошо от *** е хитрият ***!След като помохамеданчиха много ***,тези им дават акъл да искат всичко,което може да докопат!
20
1
 
27
 
! Отговори
представително преди 11 години
Няма проблеми ! Да са представени ама само ако тоя интегрирал се *** от снимката е представител и да дава интевюта по ББС и други световни телевизии .
19
1
 
32
 
! Отговори
глупости преди 11 години
Ей тоя на снимката за каква държавна служба става кажете моля? Или може да е депутатин?
18
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Малцинствата да са представени в НС и всички държавни служби"Съгласен съм но при условие, че малцинствата се обслужват от съответния на етноса чиновник, лекуват се от съответния лекар и най-вече - да плащат данъци и да нямат никакви привилегии , че ми писна да храня ***, които не само са безполезни, но от ден на ден стават и с по-големи претенции.
17
2
 
8
 
! Отговори
пик преди 11 години
Октай е лукавец. Реално зависи какъв е конкретно човека. Лошото е; че не може да се вярва на етнически партии и имами подклаждащи религии. Но в Сащ етноса не е от значение ако си лоялен към страната. Реално казано затова въпреки доста ограничения и е страна на демокрация. А и етноса са белези но е важно какво прави човек. Има всякакви хора. Но ДПС е вредна партия и Луканов Младенов създадоха пирон в ходилото на България. Но всеки човек справедлив и лоялен към държавата е за уважение; тук е роден
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко повече от това да са представени? А и защо някой ще заема място само въз основа на произхода си, ако няма качества, къде отиде конкуренцията и равнопоставеността? Това беше принцип от Живково време, нали го плюят, та плюят? Учрежденията бяха пълни с неграмотници, които запълваха квотите, а работата им се вършеше от останалите. Години наред министерството на земеделието беше окупирано от "турците", дори по коридорите се говореше турски. Земеделието да цъфна? Че и върза!!!