Франция загуби голям български дипломат, жалва се Филип Отие

Френският посланик в България хвали новия ни премиер
Обновена: 18 мар 2013 19:16 | 18 мар 2013 19:16,
46
Франция загуби голям български дипломат, жалва се Филип Отие
Френският посланик у нас Филип Отие Снимка: архив, Булфото

Министър-председателят Марин Райков работи с постоянство и сила за интересите на България. Това каза пред журналисти в Пловдив френският посланик у нас Филип Отие. Според него Райков е много добър познавач на Франция и в този смисъл "страната е загубила голям български дипломат".

Отие коментира и протестите в България като ги определи за "нормални за развитието на една демократична държава". По думите му е важно страната да се справи с този период, като се вслуша в исканията на хората и спазва принципите на правовата държава и конституцията. Българските власти трябва да бъдат поздравени за начина, по който се справят, допълни френският посланик.

Той пожела успех на служебното правителство в първата му задача, която е да подготви предсрочните парламентарни избори. "Резултатите от тях трябва да бъдат приети с доверие от всички", коментира Отие.

Посланикът напомни, че трябва да се постигне хармонизиране на стандарта на живот в България с този в Европейския съюз, "което е и част от исканията на протестиращите".

"Нормално е при такива обстоятелства исканията да са от най-различен характер, но по всичко това трябва да се водят дебати и да се размишлява", каза още Отие, цитиран от БТА.

Френският посланик бе в Пловдив, за да посети Професионална гимназия по хранителни технологии и техника. Поводът е годишнина от подписването на двустранен договор между Франция и Университета по хранителни технологии в града. Гимназията и висшето училище имат дългогодишни връзки и се развиват в една професионална насоченост.

"Имаме голяма амбиция, защото хранителната промишленост е една от най- добре развитите и е много важна във френската икономика", каза посланикът. По думите му наред с винопроизводството, това е област, в която страните ни имат възможност за двустранно сътрудничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако западен политик ни хвали значи сме ****ани ние народаако изреве значи е добре за народа
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От "изказванията" по-долу се вижда много добре, защо България е най-бедната в Европейския съюз.Причината не са политиците!Причината са хората-прости, ниско образовани, мързеливи, злобни и завистливи!
33
2
 
4
 
! Отговори
Nikola преди 11 години
Франция се отърва от един измамник пише френската преса.
32
3
 
1
 
! Отговори
Никола преди 11 години
Нормално е това което говори,това са лицимерни приказки,отърваха се от този ***.Този грозник има физиономия на тоталитарна мисирка.
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това са думи от куртоазия ..........Протоколен дипломатически речник !
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Mинистър-председателят Марин Райков работи с постоянство и сила за интересите на България. - i nai veche za sebe si
29
2
 
2
 
! Отговори
1212 преди 11 години
до 35 не ви искат в Европа ,а иначе заминавайте ще ви изпратим до границата да сме сигурни,ченяма за ви домъчнее за нас
28
3
 
3
 
! Отговори
Швейк преди 11 години
до 1516115 и т.н. - ха ха много готино. Начело на *** ще сложим Яне Яне да ги води а на опашката строгия Волен да не се изгубу някой по пътя:) А Марин Райков ще го носят на балдахин по средата. Това ще е подаръка за хубавите френски мосюта и мадмоазели.
27
1
 
3
 
! Отговори
Kozetov преди 11 години
maliiii, i sega bg ambasada v Paris e prazna - bez sheff?! i bg narodnite levove stradat - nyama koi da gi harchi nahalost v Paris milionite bg pari?!
26
5
 
15
 
! Отговори
15115151515615151615 преди 11 години
ДАЙ БОЖЕ И НИЕ ДА ГО ЗАГУБИМ, А НА ФРАНЦИЯ ЗА КОМПЕНСАЦИЯ ЩЕ И ПРАТИМ 500 000 ***
25
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ех *** *** освен да плюеш друго не знаеш,който и да те управлява ти все ще си недоволен и все ще плюеш,така е защото си закърмен с простотия
24
4
 
6
 
! Отговори
Кочу преди 11 години
Вземайте си го веднага маринчу и почвайте да си бъркате дето е най-тъмно.
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ви пратим Дянковия? Няма да съжалявате.
22
3
 
10
 
! Отговори
od преди 11 години
\айде бе не думай, да не би да сте травестит, или нещо като, какво си се зажалил за Меринчо, ами той ке си дойде след 2 месеца, не се кахъри
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво мрънкате като палета бе?Ако в къщи ви не дават други не са ви виновни.Как може толкова глупости да измисли и напише човек?Направо се чудя това дарба ли е или проклетия.Хайде малко по живо.
20
11
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
"страната е загубила голям български дипломат" Споко бе франсета него още нема да го гърмим!Първо е тиквата после апартаментния лъв пък после ще помислиме!
19
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един посранник хвали друг!
18
5
 
4
 
! Отговори
АЛО преди 11 години
стига приказки хвалби и тем подомни / работете работете или такъв е театъра спуснат от / будиста и цвъка/ аама то едини стачкуващи с *** да ги сочиш
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Отие , след 2-3 месеца ще ви върнем обратно Марин Райков ! Ние , българите ще докажем на света че той е некъдърен , агент на Д,С, , МОСАТ , МИ 6 И 5 , ще го наплюм и осерем отвсякъде и даже и майка му и баща му ще се откажат от него ! Ние в България не вярваме на никого и в нищо ! Няма такава държава и нация в което ще се убедите след кратко време !
16
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом тия *** франсетата го хвалят значи е голям ***...