Около Стоичков имало съмнения за политически гръб

Той е подкрепял каузи, а не партии, защити го Ангел Георгиев
Обновена: 25 мар 2013 15:06 | 25 мар 2013 09:27,
222
Около Стоичков имало съмнения за политически гръб
Христо Стоичков. Снимка: БТА

Представители на различни граждански организации на протестиращи останаха разединени в мнението си за футболната легенда Христо Стоичков след студентската среща в столичната зала "Арена Армеец", на която той бе посочен като лице на движението „Орлов мост”.

Според Ангел Георгиев, председател на Националното представителство на студентските съвети, Стоичков е „доказана личност, известна и в света, която неведнъж е била обединител на народа, и затова може би се чу неговото име”.

Представителят на част от българските студенти уточни, че никой не очаква от бившия спортист да пише закони. „Единственото ни условие бе той да няма намерение за участие в политиката”, допълни Георгиев пред bTV.

На въпрос как би коментирал явно изразяваната в миналото подкрепа за ГЕРБ от страна на Христо Стоичков, Георгиев отговори: „Той е подкрепял каузи и идеи, а не самата партия. Когато е бил разочарован, се е разграничавал”.

Той подчерта изрично, че зад студентската инициатива не стои никоя партия, а единствените разходи до момента – за наема за зала „Арена Армеец”, били посрещнати от самия Стоичков.

Още по темата
Представители на протестиращите срещу монополите Янко Петров и Дончо Дудев от Движение за граждански контрол, коментираха, че приемат повечето искания на студентите, но не и лицето Стоичков. Причината е че, той носи съмнения за политически „гръб”, които трябва да отпаднат.

Петров и Дудев предложиха всички официални представители на студентите и университетски ръководства да седнат на една маса и да заявят, че гледат в една посока – за да няма съмнения от страна на гражданите за „чистотата” на инициативата им преди изборите.

Двамата лидери на протестите обявиха още, че са намерили партия, достойна да бъде мандатоносител - Движение гражданска инициатива, основана през 1989 г. Това била възможно „най-чистата партия без компромати”.

Мариана Христова – представител на широка гражданска формация, обединяваща протестиращите срещу шистовия газ и ГМО, „зелените”, организация на майките и много други, също се разграничи от едно евентуално представителство на Христо Стоичков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Помним далаверите между Стоичков и Б.Борисов с апетитни терени в София, когато Борисов беше кмет. Стоичков навсякъде и по всеки повод рекламира Герб- срещу кого ще протестира? А и няколкото студенти около него са от Герб, а в зала "Армеец" бяха докарани с автобуси от страната хора, нямащи нищо общо със студентите- снощи по "Господари на ефира" те си признаха, че кметове от Герб са организирали екскурзия до София.
165
0
 
0
 
! Отговори
До Александър М преди 11 години
България затова е на този хал, защото има *** хора, които се отнасят към политиката като към шоу или футболен мач, а не сериозно като в напредналите държави, в които хората гласуват за професионални политици,икономисти и скучни експерти, а не поверяват съдбата си на ритнитопковци, далавераджии и мутри. Стоичков заедно с олигарха от Герб Емил Димитров са заграбили Етрополския балкан- ловните резиденции, отстрелват животни за кеф, "правят гората и държавата каквото си искат"(думи на Ем.Дим)-Герб!
164
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стоичков беше добър футболист,за което браво. Но в другите сфери го няма никакъв,дори и за треньор не става както виждаме вече колко години. За оратор пък да не говорим,ще си направи голяма услуга ако говори пред камери по-рядко... А и по света се говореше за Стоичков преди 20 години,сега го помнят само на Камп Ноу и старите фенове на Барса.
163
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя *** защо не си гледа футбола...
162
1
 
2
 
! Отговори
jojo преди 11 години
Пфф ,че той Ицо е в близки отношения с олигарха от ГЕРБ Емил Димитров!То това го разкриха по телевизия <СКАТ>, ама кой да гледаВие преценете на кого защитава интересите!
161
1
 
6
 
! Отговори
Зрител преди 11 години
Това ми прилича(стоичков протестира)на протестите в Банско за нов лифт.Ами Цветанов и Цецка отишли да протестират с/у правителството на ГЕРБ за нов лифт.Айде стига-умряха баламите. И Волен щял да подкрепя ГЕРБ ако са го слушали
160
1
 
7
 
! Отговори
за БУДИСТИ преди 11 години
През 1851 г. младият Ото фон Бисмарк предлага на шокирания пруски крал Фридрих: Ваше величество, ако е съдено да има революция, аз предлагам да я извършим ние! Гениалният германец стига до извода, че пруската монархия и дворянство може да оцелеят само ако оглавят делото на германското обединяване.Близо век и половина по-късно сценарий със сходна цел се разиграва и в нашето отечество любезно. Доскоро управляващите са се засилили да оглавят същите протести, които на практика ги свалиха от власт. Така на сцената пак се появи легендата на българския и на световния футбол Христо Стоичков. В неп
159
2
 
6
 
! Отговори
до 185 преди 11 години
До Гюро МихайловСлед всеки СПАСИТЕЛ идва БСП да оправя работата........На никого ли не му прави впечатление, че за 25 години демокрация непрекъснато сменяме Спасител - БСП, Спасител - БСП, Спасител - БСП. Сменяме ги като във филма с Тодор Колев роднина - милиционер, роднина - милиционер.Някак си в България на Спасителите, които ни отървават от БСП, бързо им изтича срокът на годност. А на БСП срокът на годност никога не изтича. Интересно наблюдение.... Следва БСП
158
7
 
1
 
! Отговори
Alexander_M преди 11 години
Стоичков има и пари и имидж, щом така се разреваха комунистите значи много ги дразни. Най-малкото е два пъти по популярен от Станишев и Местан. Ако си изиграе картите ще гледаме шоу на изборите.:)
157
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Камата бил не веднъж обединител за народа.Аз пък не съм разбрал това кога е станало сигурно когато държавата ги облагодетелстваше за резултатите от футбола.
156
1
 
8
 
! Отговори
до 169 преди 11 години
Не бъркай нация със запалянковци. Ицето е велик във футбола и да си се занимава само с него.
155
1
 
11
 
! Отговори
ЗДРАВЕЙТЕ ЦИРКАДЖИИ преди 11 години
Голям смях! Какви студенти , какви протести? Поредната сценка измислена от мозъчният тръст на Герб . Тия явно наистина са доста ***. Даваха го събирането по новините - пенсионери ( нали уж бяха електорат на БСП ? ) , *** и тук -таме някоя физиономия на човек на средна възраст , но студенти така и не видях. Една *** сама си каза - докарали ги от село с автобус и плащала кметицата от Герб. Тия яко пари наливат - докарали хора от Бургаско чак. Стоичков мънка нещо пред почти празна зала ( поне да му бяха написали словото ). Щял да плати наема от 10 -15 хилки ... да бе взехме че повярвахме.
154
0
 
7
 
! Отговори
болнио мозък на Цвъ. преди 11 години
Такова мероприятие може да сътвори само болнио мозък на Цвъ. Цвъ..... интересно къде беше дежурнио камион със прасетата-протестанти, както при оставката пред НС.
153
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Х.Стоичков ,не е по-лош от предишните кратуни !
152
1
 
7
 
! Отговори
Халтурко преди 11 години
Този път Камата си отбеляза автогол! Но едва ли си дава сметка, че го използват за проникване , а после ще го изхвърлят - като презерватив !
151
1
 
6
 
! Отговори
Жик-Так преди 11 години
В стилистиката на култови те им фрази, предизборният слоган на коалицията ГЕРБ-Ицата:"Вие докато садите картофи, ние ще ви ... мамата!"
150
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Тук все повече замирисва на комунизъм.
149
3
 
3
 
! Отговори
мир преди 11 години
искам нови лица в парламента все ми е едно кой ги води, важното е да се измете тази политическа класа, крадлива , нагла и алчна.
148
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Плюйте нещастници , плюйте .Не помните най голямата радост по време на сбъркания перйод кой ви носеше. Кой изкарваше хората по площадите след победа.Тази нация все повече се лумпенизира.
147
2
 
0
 
! Отговори
хадес преди 11 години
САМТАЙМС, УИН-САМТАЙМС ЛЮН