Василев нямал диплома за магистър от Харвард, само за бакалавър

Министърът опроверга твърденията, че компанията му имала дългове
Обновена: 29 мар 2013 12:18 | 29 мар 2013 12:17,
257
Василев нямал диплома за магистър от Харвард, само за бакалавър
Асен Василев Снимка: БТА

Икономическият министър Асен Василев призна, че няма диплома за магистър от Харвард.

По повод спекулациите за образованието си той подчерта, че е завършил бакалавърска степен по икономика в Харвард, както и магистърска – пак там, но само семестриално.

„В Харвард отидох 1996 г. През 2000 г. завърших с отличие като бакалавър по икономика. След това работих 4 години, след което се върнах обратно в Harvard Business School и Harvard Law School – комбинирана програма между MBA и докторат по право. Тази програма съм я завършил семестриално, но още не съм взел дипломата, тъй като не съм си предал дипломната работа“, разясни той. 

Василев отрече фирмата му „Евърбред“ да има задължения в размер на над 5 млн. британски лири, каквато информация се появила по някои медии. 

„Смятате ли, че националният инвестиционен фонд на Сингапур, както и националната научна асоциация на Сингапур биха инвестирали в компания, която е затънала“, попита риторично той. 

„В българската политика никой не остава чист откъм вестниците“, констатира Василев. Тръгва нова програма – JEREMIE 2, и 380 млн. евро вече са в банките в очакване на представителите на малките и средните предприятия, съобщи още пред bTV служебният министър по повод изявления, че малките компании у нас са в тежко състояние.

Той допълни, че заемите, които компаниите могат да изтеглят по тази програма, ще бъдат с „половин лихва“. „Тези заеми са специално за малки и средни предприятия и могат да се ползват не само за инвестиции, но и за оборотен капитал“, уточни още Василев.

Страната ни не внася ток, но износът към Турция в момента е ограничен поради чисто технически причини – прави се синхронизиране на турската система с европейската, част от която е и българската. Затова има ограничена пропускаемост, която обаче е временна. Така икономическият министър коментира появилите се публикации, че България има около 7000 мегавата излишна електроенергия, която обаче не може да продаде извън граница заради спрян износ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако искате мога да ви дам линк с лекция на проф. Съмърс пред студентите на Йелския Университет. Та там проф Съмърс сам разказва за приключението си в екипа на Клинтън, в периода на отличния бакалавър ;-).
201
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората "верват", че образованието от "авторитетни" институции е гаранция за УСПЕХ в решаването на сложен казус като Кризата :-). Има вероятност, но в този случай ако беше така то неговия бос(на Харвард) проф. Съмърс щеше да е начело на екипа на Барак Обама а той не е ;-)!!!Напротив Съмърс е пример за непоследователна политика и НЕРАЗБИРАНЕ на процесите - пример участието му в екипа на Клинтън когато практикува едно и после в Обама екипа когато говори друго.
200
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
поредната "Калинка"
199
1
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Защото очевидно НЕ СТАВАШ...
198
0
 
6
 
! Отговори
срам преди 11 години
Няма да чета повече това защото ме хваща срам. За министър и за депутат няма граница в абсурда. Няма диплома, няма психотест. Всеки луд и със средно образование или бакалавър може да се намести без конкурс. Та въпроса ми е -защо аз държа конкурси като луда за 450лв. на месец?
197
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един достоен млад политик ,
196
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От долуизложеното е видно, че с този материал никога няма да се оправи тази държава. Коментарите са обидно злостни. Не сме доволни и то основателно, но нека да го изложим грамотно и цивилизовано!
195
2
 
5
 
! Отговори
ВЕЧНИЯ СТУДЕНТ преди 11 години
Този човек стана Министър със Средно Образование , за Висшето учи близо 20 години . От 1996 , айде 17 години .
194
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този гей Василев е учил как да съсипат бедните държави ,не как да ги подпомагат.Точно корпорациите *** майката на България в момента.За какво подпомагане говори тоя ***?Неолиберализма унищожава икономиката ни.Докато не стане целия народ на бунт и не направим революция както в Исландия ,България никога няма да се оправи.
193
7
 
3
 
! Отговори
Е как преди 11 години
Е как пък един свестен не намериха тези от правителството на ГЕРБ или НДСВ , само поставени хора. Защото ако забележите политиката в управелението на ГЕРБ е тази на НДСВ
192
1
 
9
 
! Отговори
Добре преди 11 години
Аз приверих, не се изисква да си магистър за министър. Ок такива са ни законите макар да не го приемам. Но да видим на каква база го назначават тогава , постигнати успехи в КАКВО. Къде са му едпешните бизнес проекти .... в съдилищата . Просто този човек не е ЕРУДИРАН за да е министър. Така мисля аз .
191
0
 
11
 
! Отговори
ДО 222 преди 11 години
АЛОУ,,,, НЕ МОЖЕШ ЛИ ДА ЧЕТЕШ ? ТОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА МАГИСТЪРСКА ДИПЛОМНА РАБОТА, А ЗА ДОКТОРАНТУРА. ДАЖЕ НЕ МУ ИДВА НАУМ, ЧЕ ДОКТОРАНТУРАТА НЕ Е ДИПЛОМНА РАБОТА. ОТ БАКАЛАВЪР- ДОКТОР НА НАУКИТЕ- ЕЛАВА, ПИЧ, ТОВА САМО В ХАРВАРД МОЖЕ ДА СТАНЕ.
190
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ало неуките , знаете ли каква е разликата между семестриално и дипломата , че семестриално те е мързяло да напишеш дипломната работа ,, а си взел всички изпити в магистърската степен
189
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев поне има диплома от Харвард за Магистър , заедно са учили с Масларова , Р.Петков , Р.Овчаров и Дончева в Харвард , муааааааааааааааа
188
2
 
11
 
! Отговори
Симо преди 11 години
Хайде бе,поредната юпи калинка! Че и веднага -икономически министър! Докога такива ще се учат на гърба на Българския народ? Не ви ли се струва,че избора на Б правителството на ГЕРБ прилича на 100% на оригиналното ГЕРБерастко правителство? Внимавайте за КОГО ще гласувате на изборите след два месеца!
187
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАЩО СЕ ПРАВИТЕ НА ЛУДИ ? ВЪПРОСЪТ НЕ Е ДАЛИ Е БАКАЛАВЪР, А ДАЛИ ЛЪЖЕ. ОТГОВОРЪТ Е ДА- ДВЕ ЛЪЖИ В ЕДНА ДЕКЛАРАЦИЯ СА ТВЪРДЕ МНОГО ЗА ЧОВЕК, КОЙТО СЕ ГОТВИ ДА УПРАВЛЯВА "ЧЕСТНО". КАЛИНКИТЕ В ГЕРБ И ОКОЛО ГЕРБ СА БЕЗКРАЕН БРОЙ И ВИНАГИ СА НАГЛИ ДО МОМЕНТА, В КОЙТО ГИ ПРИТИСНАТ В ЪГЪЛА.
186
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
за Хардард трябват много пари, но американците когато видят, че някой е кадърен го приемат без пари. Там следат за таланти и ги подкрепят, а не като у назе
185
1
 
4
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Това, че е учил в Харвард, дори и да не е магистър, е похвално.Проблемът е, че не е достатъчно да бъдеш възпитаник на престижен университет и да имаш отлични познания, а трябва и морал и честност. Защото познанията са необходимо, но не и достатъчно условие да бъдат използвани в положителна посока.Да се надяваме, че ще бъде принципен и неподкупен.
184
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
"само за бакалавър" вие, от село Долно нанагорнище, знаете ли какво е Харвард
183
4
 
6
 
! Отговори
БАЙ ИВАН преди 11 години
ДЖОН МЕЙЖЪР НЯМАШЕ ТИТЛИ ОТ ПРЕФАЛЕНИ УНИВЕРСИТЕТИ ,НО ДОБРЕ СИ ГЛЕДАШЕ РАБОТАТА, КАТО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ. ЧОВЕК ИЛИМОЖИ ИЛИ НЕМОЖИ. ТИТЛИ С НЕЗАПОЧНАТО ОБРАЗОВАНИЕ НЯМА ДА МУ ПОМОГНАТ.