Приятел на Бинев, издигал Борисов за кмет, сега от БСП

На издателя Мартин Захариев му писнало да се чувства в плен
Обновена: 3 апр 2013 14:12 | 3 апр 2013 14:10,
100
Приятел на Бинев, издигал Борисов за кмет, сега от БСП
Мартин Захариев. Снимка: архив, Булфото

Платформата на БСП трябва да бъде обърната към всички патриоти, които милеят за страната и и искат да спасят страната от разрухата. Това заяви лидерът на партията Сергей Станишев, който представи част кандидатите си за депутати от гражданската квота.

На избираеми места в листите на БСП има 10 граждански кандидати. Сред тях са оперният певец Калуди Калудов, предприемачът и заместник-председател на КРИБ Петър Кънев, председателят на Съюза на българските писатели Николай Петев, олимпийският шампион по стрелба Таню Киряков, икономистът Петър
Чобанов, изпълнителният директор на болница "Шейново" Таня Андреева, досегашният депутат Георги Терзийски, издателят и продуцент Мартин Захариев, психологът Христо Монов.

На представянето на гражданската квота на БСП беше и световният шампион по бокс Детелин Далаклиев, който е шести в листата в Плевен.

Издателят и продуцент Мартин Захариев коментира, че като че ли неговата номинация е сред най-спорните. Станишев пое много сериозен ангажимент в рамките на партийната си структура да отстои гражданския глас чрез нас, посочи той. Тук съм, защото считам, че единствено БСП отвори не завесата, а портал за гласа на гражданите, заяви Мартин Захариев.

Той посочи, че никога не е имал нищо общо с ГОРД, но познава Слави Бинев и е в приятелски отношения с неговото семейство повече от 20 години. През 2005 г. съм участвал в издигането на кандидатурата на Бойко Борисов за кмет на София от граждански инициативен комитет в Банкя. Оттогава изтече много вода и съм на тази маса, защото ми писна да се чувствам в плен в моята родина, добави Мартин Захариев.

Още по темата
Станишев представи Петър Чобанов като икономист, който според мнението на номинирания за премиер от левицата Пламен Орешарски бил един от най-добрите макроикономисти. За Георги Терзийски лидерът на БСП каза, че в предишния парламент е влязъл с листата на РЗС, но след това напуснал парламентарната група, защото не бил съгласен да подкрепя ГЕРБ.

В отговор на въпрос Георги Терзийски обясни, че е бил кандидат за депутат в Габрово, без да е член на РЗС. Той отбеляза, че кампанията на РЗС тогава е била под мотото "Аз ще уволня Бойко Борисов", но след това позицията се е преобърнала.

Калуди Калудов сподели, че културата се намира в най-тежкия си период и определи като геноцид случващото се пред последните три години и половина. Според него българската култура има нужда да бъде събудена и да бъде подкрепена с повече средства.

Николай Петев също се съгласи, че културата е унизена, както е унизен и българинът. Това според него води до по-лесна манипулация на хората. Петев изрази възмущението си от малограмотността на управленския елит и обеща да подари на ГЕРБ освен Винету и други индиански книги. „Трябва да кажем не на тази простотия. Иначе обричаме българина на безбъдещност”, каза Петев.

Таня Андреева изрази позицията си за състоянието в здравеопазването и възрази срещу абсурдите, които се случват. По думите й през последните години е липсвал план и всичко се е решавало на момента, без да се прави сметка за последствията. Андреева подчерта, че е абсурдно хора да се разкарват по болниците и да бъдат връщани. „Налице е пълен блокаж на спешната помощ”, каза Андреева.

Според Таню Киряков не може за 16 години да има 27 промени в закона за спорта  и когато дойде Олимпиадата, да се обяснява как спортът се скрива.

Христо Монов отбеляза, че никога не е имало толкова много хора, които са на ръба да се откажат от живота. Според него това е резултат от политиката на ГЕРБ, в която пред последните три години и половина човекът отсъстваше.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.