ГЕРБ не губи доверие, но и не печели, БСП изостава

„Атака“ удвоява подкрепа, Кунева върви надолу
Обновена: 12 апр 2013 12:30 | 4 апр 2013 12:03,
711
ГЕРБ не губи доверие, но и не печели, БСП изостава
ГЕРБ все още води на Борисов. Снимка: архив, БТА

ГЕРБ запазва без промяна електоралното си влияние – 24,4% от имащите право на глас, в сравнение с края на месец януари 2013. Това показват данните от национално представително проучване на НЦИОМ, направено в периода 21-26 март.

БСП губи част от подкрепата, която беше спечелила около референдума, и сега получава доверие от 17,5%. ДПС е на трето място с 6,5% и не променя електоралната си тежест от началото на годината.

Партията на Волен Сидеров удвоява влиянието си в резултат на протестите. "Атака" е на четвърто място с дял от 5% от имащите право на глас.

Движение „България на гражданите” на Меглена Кунева е петата партия, която към края на март би влязла в следващия парламент (с подкрепа от 3,5% от всички имащи право на глас). Тази формация е загубила 2,4% от началото на годината.

ДСБ и Съюз "Единство" (изследването приключи преди крайния срок за регистрация на предизборни коалиции), както и НФСБ на Валери Симеонов, получават по 2% електорална подкрепа. Шансовете им зависят до голяма степен от развоя на предизборната кампания.

Още по темата
15% от българите, имащи право на глас, твърдят, че биха променили решението си коя партия да подкрепят в полза на очаквания победител. Конформистки вот по-често заявяват високообразованите и жителите на столицата.

Протестите, както се вижда от данните, не са разколебали симпатизантите на традиционните партии. Въпреки регистрираното недоволство от политическото статукво и масово заявените симпатии към исканията на протестиращите, натрупаната обществена енергия не намери приемлива за мнозинството форма на политическо представителство.

Доколкото исканията на протестиращите са основно икономически, всяко следващо правителство, което не се съобразява с тях, може да очаква нови протести. Тогава натрупаното обществено недоволство може и да се сдобие със собствено политическо представителство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


711
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
604
7
 
8
 
! Отговори
теди преди 11 години
Стига с тоя Б.Б и тази статистика.Лъжат като ***.Бойко е такъв *** и толкава далеч от политиката,че му се видя резултата от управлението.Човек който не е прочел повече от 1 книга и разчита на др.в които не е сигурен че знаят и могат да управляват важните сектори в държавата.Чисто мутренско поведение от позиция на силата,а не на знание и умение.Разни пишман спортисти,пожарникари,полицаи и т.н.Ужаст!
603
1
 
5
 
! Отговори
гарантирано от ГЕРБ преди 11 години
Близо 430 хиляди работни места са се "изпарили" от държавата от 2008 насам. Над половината безработни са паднали под прага на бедността. Но нека се върнем в Каолиново, продължава статията на "Икономист". Димитрина магазинерка на средна възраст, признава, че не разбира от политика. Сочейки към стелажите в магазина си, споделя: "Имам 40 хляба и не мога да ги продам от вчера. Хората нямат и една стотинка".
602
2
 
7
 
! Отговори
Мизерници преди 11 години
Единственото, в което съм сигурен, защото Евростат статистиката го показва недвусмислено е, че абсолютно всички, от 1997 г. до сега, независимо как са се наричали и на какво са се вричали, са управлявали абсолютно еднакво.При всички енергията нараства по чени, нарасва по цени здравеопазване, образование, храни, и то с темпове по-високи от срените за ЕС 27, ЕС 15. Т.е. всички без изключение са управници водещи ни до мизерия.Гледайте Евростат и престанете с тия сини, червени, бембени, зелени
601
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 11 години
И пак до анонимкото във връзка "" Проблемът на България е, че допусна в управлението най - голямата простотия, с която необразованите и комплексирани се идентифицират". А Т. Живков много ли беше интелигентен, а рабфак вишистите. Вие ли ще ми говорите за простотия. Да, имаше - 45 години ни управляваха *** до простака!!!!!!!!!
600
7
 
5
 
! Отговори
ББ преди 11 години
"Не ядем асфалт", аве червени изверги, за 45 години една магистралка не построихте. И ще ми говорят "Не ядем асфалт".... Луда работа. Чугунени глави
599
4
 
5
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСТ преди 11 години
ОБИЧАЙ РОДИНАТА - ИЗРИТАЙ ТИКВОНИИ ОТ ВЛАСТ!
598
3
 
7
 
! Отговори
ББ преди 11 години
Ама си вземете и панелните гета които посторихте, за да живеете в тях. Хората на запад си направиха градовете кукли, *** панелни гета построиха. Некадърници във всяка област
597
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 11 години
" Аз искам България да прилича на България", доста мъгляво, нещо типично за червения начин на изразяване, кво значи това???? И с грешната си логика...., аз говоря за стандарт, не казвам нещо повече, аре престанете с мъглявините. Аз пък говоря и отново ще се повторя, като стандарт искам да сме като тези споменати вече държави. Ходете на Марс и си вземете и ***, и дано те ви управляват!!!
596
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се върви след Орешарки, е все едно да си правш харакири в движени.
595
1
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Всички социолози лъжат з да оправдаят купуването на *** гласове. На Референдума се видя подкрепата за ГЕРБ и БСП. Не е повече от 10-15% за всяка от двете комунистически партии.
594
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти отлитай!Отивай в Чехия, Норвегия и т.н. Проблемът на България е, че допусна в управлението най - голямата простотия, с която необразованите и комплексирани се идентифицират. Никой не работи това, което е учил. Аз искам България да прилича на България, а не на някоя друга страна. Манипулативните данни пред избори говорят само за едно-подготовка на общественото мнение за чудовищна лъжа.Там, където живея, във входа, никой не иска да чува за ГЕРБ, защото за една година остана само един работещ.
593
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 11 години
На всичкото отгоре напират пак да ни "оправят". Вие луди ли сте ве!!!!!! Ама те след 89 добре направиха Чехия, Полша, Унгария, пробалтийските и т.н. и т.н. Изритаха ви; затова сега дишат леко и вървят нагоре. Ама нали ние тук сме Задунаевская република, московските ***
592
6
 
4
 
! Отговори
ББ преди 11 години
До вички ***!!!!! Не искам нищо друго да кажа освен един единствен простичък факт. Ако не бяхте вие ДС, номенклатурчици, РАБФАК некадърници, сталински изверги пратили невинни хора в белене, смачкали на интелигенцията... Та ако не бяхте ВИЕ 45 години, досега щяхме да сме или Чехия, или Швеция или Норвегия, абе която щеш нормална държава. Оттук, кои бил Буда, кои салфетка, кои полицай, няма значение, това дето вие ни го причинихте е АД. Да горите в ада нещастници. Отлитайте за МАРС!!!
591
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
слуги на азиатските *** , сега нека излезе хамстерчето и да обясни на кой му трябва Белене и повече ток - за вибратори ли ще го използува , за какво ли ?
590
0
 
1
 
! Отговори
Zdr преди 11 години
До Ташев: Ти си *** !
589
6
 
9
 
! Отговори
Ташев преди 11 години
Герберите имат пари и плащат, затова нямат нужда от коалиции с тях-просто си ги купуват. А и едва ли някой се надява на *** гласове в БСП при такава яка пачка, която е подготвена от ГЕРБ за махалите
588
5
 
9
 
! Отговори
TankoBG_ преди 11 години
До 670:Коалиция с две *** партии направи БСП, а не ГЕРБ.Ташев, прегледай си пак записките от сутрешния брифинг на Позитано 20 ...
587
5
 
6
 
! Отговори
герб-Срам за Родина преди 11 години
Да са ни честити "Договорът с частната фирма, която таксува влизащите от Турция камиони, автобуси и леки коли за дезинфекция, ще бъде прекратен. Това обяви вчера директорът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). До тази развръзка се стигна след скандални разкрития на червения ексдепутат Румен Петков, който обяви, че ООД "Пи Еф Си", избрано при съмнителни обстоятелства да събира такси на пунктовете в Капитан Андреево и Лесово, си докарва повече обороти от дилъри на дрога. "Само в последните 24 часа през ГКПП "Капитан Андреево" са преминали над 1000 автомобила, което прави 15 0
586
0
 
2
 
! Отговори
Мария преди 11 години
До ПрофесораДато през Май се случи проглеждането на норада ни
585
3
 
6
 
! Отговори
otneseni преди 11 години
Кървното на Бойко няма да се успокои, докато социолозите не му дадат 120 на 80% народна любов. Всичко друго е компромис