ГЕРБ не губи доверие, но и не печели, БСП изостава

„Атака“ удвоява подкрепа, Кунева върви надолу
Обновена: 12 апр 2013 12:30 | 4 апр 2013 12:03,
711
ГЕРБ не губи доверие, но и не печели, БСП изостава
ГЕРБ все още води на Борисов. Снимка: архив, БТА

ГЕРБ запазва без промяна електоралното си влияние – 24,4% от имащите право на глас, в сравнение с края на месец януари 2013. Това показват данните от национално представително проучване на НЦИОМ, направено в периода 21-26 март.

БСП губи част от подкрепата, която беше спечелила около референдума, и сега получава доверие от 17,5%. ДПС е на трето място с 6,5% и не променя електоралната си тежест от началото на годината.

Партията на Волен Сидеров удвоява влиянието си в резултат на протестите. "Атака" е на четвърто място с дял от 5% от имащите право на глас.

Движение „България на гражданите” на Меглена Кунева е петата партия, която към края на март би влязла в следващия парламент (с подкрепа от 3,5% от всички имащи право на глас). Тази формация е загубила 2,4% от началото на годината.

ДСБ и Съюз "Единство" (изследването приключи преди крайния срок за регистрация на предизборни коалиции), както и НФСБ на Валери Симеонов, получават по 2% електорална подкрепа. Шансовете им зависят до голяма степен от развоя на предизборната кампания.

Още по темата
15% от българите, имащи право на глас, твърдят, че биха променили решението си коя партия да подкрепят в полза на очаквания победител. Конформистки вот по-често заявяват високообразованите и жителите на столицата.

Протестите, както се вижда от данните, не са разколебали симпатизантите на традиционните партии. Въпреки регистрираното недоволство от политическото статукво и масово заявените симпатии към исканията на протестиращите, натрупаната обществена енергия не намери приемлива за мнозинството форма на политическо представителство.

Доколкото исканията на протестиращите са основно икономически, всяко следващо правителство, което не се съобразява с тях, може да очаква нови протести. Тогава натрупаното обществено недоволство може и да се сдобие със собствено политическо представителство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


711
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
544
1
 
10
 
! Отговори
nn преди 11 години
герб и бсп са от едно котило,нови хора трябва,ревизия на прехода
543
11
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
Аз също познавам много хора, и в София и в Лондон но досега не съм попадал на симпатизант на БСП сред тях :))) Някои може да са разочаровани от Бойко но пак ще му гласуват доверие - Бойко на поправителен :))) Никой обаче не е забравил Триглавата Ламя повярвайте ми :)
542
10
 
4
 
! Отговори
до 627 преди 11 години
Нямам познат , който да не е обявил, че ще гласува за ГЕРБ (освен баба ми и дядо ми - за БСП и един братовчед - за Атака)! Да ти имам обкръжението на айдуци, *** и ***!
541
1
 
3
 
! Отговори
boza преди 11 години
Aide stiga ste balamosvali horata----pak procenti i tem podobni gluposti , vmesto da budat razpusnati , zabraneni tezi sustite partii otnovo se kanjat da ni e...t mamata sled 12 may , to biva bezochie ,biva ,ama tova veche e neturpimo .
540
11
 
21
 
! Отговори
Ара преди 11 години
Познавам хиляди хора и всички са против ГЕРБ и Б.Б. и се чудя от къде са тези измислени проценти на социологическите агенции, след като тази партия тотално се провали в своя мандат, та дори се наложи и да напусне преждевременно!??????
539
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До за БУДИСТИ"Герб е НАПАСТ, което мина като цунами над България."А БСПинозните и сърГЕЯ сигурно са "манна небесна"!Така ли, другарю......
538
5
 
8
 
! Отговори
of 614 преди 11 години
До ЗА 612Какво опонираш на човека?Да не би да твърдиш обратното, че БСПинозните НЕ СА мафия?!Ако те не се, това значи, че в България въобще няма мафия, което е абсурдно!
537
7
 
8
 
! Отговори
за БУДИСТИ 3 преди 11 години
Но като сложим на везната мутренско-милиционерското и бездушно управление на Борисов-Цветанов Дянков и от друга страна предишните управления ще видим с просто око кога сме обедняли най-много, кога малкият човек е забравен и как години наред доходите ме мърдаха, а всичко ставаше от скъпо по-скъпо.
536
5
 
11
 
! Отговори
за БУДИСТИ 2 преди 11 години
900 човека ежегодно в БГ се самоубиват. И повечето го правят поради безизходицата в която са изпаднали...мизерия, нищета и липса на перспектива. А стотици други умират от недояждане или понеже нямат пари за лекарства. Задават ли си въпроса тези които смятат герб за по -малкото зло как се живее с пенсия от 120 лв или заплат 250 лв. Аз никога не съм бил обвързан с БСП или с БКП. Никога не съм им бил съмпатизант. Напротив борил съм се с оръжие срещу тях и тяхната тоталитарна система. Но като сложим на везната мутренско-милиционерското и бездушно управление на Борисов-Цветанов Дянков и от друга
535
7
 
11
 
! Отговори
за БУДИСТИ преди 11 години
Псевдо журналисти, платени драскачи, псевдо социолози и какви ли не врачки се опитват да ни "обяснят" как така мнозинството недоволни от Герб, но пак си го искат понеже избирали по-малкото зло. Е това е внушението което ни се прави. Кой как го изчисли, че Герб са по-малкото зло. Герб е НАПАСТ, което мина като цунами над България. Дооплячкоса я! Доразграби я! Уби малкият и средният бизнес.Стотици хиляди нови безработни. Непоносима бедност сполетя милиони. Броите самозапалили те се. Не броите тези които си слагат по друг начин край на живота. Наскоро лекар изнесе стряскащи данни. 900 човека еже
534
1
 
6
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Какво означава Капитализъм? Управлява Капитала. Къде е Капитала на ГЕРБ?
533
7
 
9
 
! Отговори
add преди 11 години
GERB s vas sme!
532
11
 
21
 
! Отговори
eve1 преди 11 години
Ако по някакъв начин Бойко пак стане премиер,това ще е пирова победа за него.Не му давам повече от 3 месеца на власт.Боже,пази България от Бойко!
531
3
 
15
 
! Отговори
До Свиркаджии преди 11 години
До СвиркаджииДоколкото се разбра има около 800 000 фантомни гласове т.е. в повече отколккото са по ЕГН. Така ,че тия социологически проучвания са само, за да да свикне народа с предварително нагласените резултати от изборите и да не е много,много изненадан
530
13
 
8
 
! Отговори
Преброител преди 11 години
Сега ми става ясно защо комунистическите социолози плюят така злобно срещу Мира Радева. Червените знаят отдавна че губят. Целта е била чрез тези другари-социолози да се втълпяват 'изследвания' за приблизително равен между Герб и БСП, за да може когато на 12-ти резултатът се окаже шокиращо различен, Станишев да започне да *** че изборите са манипулирани. НО... Мира им развали заверата ;)
529
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво страшно ще стане без вашия господ Буда бащицата? То страшното стана вече след като се подпалиха седем души; Бащицата додрапа дотук благодрение на 2 милиарда евро нови заеми; Без тях сега в хазната щеше да има само гладни църкащи мишки.
528
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
един дол дренки са,на единия спонсора марио николов и батко и брато,на другия-мишо бираета на третия париба банк на четвъртия от руското посолство,какво очаквате,а вие се джавкате и обиждате,те си правят *** с вас всичките
527
0
 
4
 
! Отговори
БГ преди 11 години
До 612 Значи нямате пари
526
11
 
5
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Ако ГЕРБ са богати нека да дадат на бедните,ако са бедни не са нужни на никой.
525
11
 
14
 
! Отговори
Пророк Йеремия преди 11 години
Забравете за ГЕРБ, когато лъснат престъпленията на Цвък, Б.Б.и цялата неука продажна ***! Е, българинът лесно залюбва, но и бързо разлюбва!