ГЕРБ не губи доверие, но и не печели, БСП изостава

„Атака“ удвоява подкрепа, Кунева върви надолу
Обновена: 12 апр 2013 12:30 | 4 апр 2013 12:03,
711
ГЕРБ не губи доверие, но и не печели, БСП изостава
ГЕРБ все още води на Борисов. Снимка: архив, БТА

ГЕРБ запазва без промяна електоралното си влияние – 24,4% от имащите право на глас, в сравнение с края на месец януари 2013. Това показват данните от национално представително проучване на НЦИОМ, направено в периода 21-26 март.

БСП губи част от подкрепата, която беше спечелила около референдума, и сега получава доверие от 17,5%. ДПС е на трето място с 6,5% и не променя електоралната си тежест от началото на годината.

Партията на Волен Сидеров удвоява влиянието си в резултат на протестите. "Атака" е на четвърто място с дял от 5% от имащите право на глас.

Движение „България на гражданите” на Меглена Кунева е петата партия, която към края на март би влязла в следващия парламент (с подкрепа от 3,5% от всички имащи право на глас). Тази формация е загубила 2,4% от началото на годината.

ДСБ и Съюз "Единство" (изследването приключи преди крайния срок за регистрация на предизборни коалиции), както и НФСБ на Валери Симеонов, получават по 2% електорална подкрепа. Шансовете им зависят до голяма степен от развоя на предизборната кампания.

Още по темата
15% от българите, имащи право на глас, твърдят, че биха променили решението си коя партия да подкрепят в полза на очаквания победител. Конформистки вот по-често заявяват високообразованите и жителите на столицата.

Протестите, както се вижда от данните, не са разколебали симпатизантите на традиционните партии. Въпреки регистрираното недоволство от политическото статукво и масово заявените симпатии към исканията на протестиращите, натрупаната обществена енергия не намери приемлива за мнозинството форма на политическо представителство.

Доколкото исканията на протестиращите са основно икономически, всяко следващо правителство, което не се съобразява с тях, може да очаква нови протести. Тогава натрупаното обществено недоволство може и да се сдобие със собствено политическо представителство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


711
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
564
5
 
13
 
! Отговори
ББ преди 11 години
Всички знаем кои бяха внедрени при протестиращите - егзалтиралите членове на младежката организация на БСП(случайно ли е че Ангел Славчев е ***) и мнооого ***, запалянковци, и неориентирани тинейджерчета. А забравяме ли за стачките на учителите, лекарите и други по време на червената хунта. Вижте в you tube как се разправят с горките хора тогава. После червените кхмери ще ми говорят за полицайщина. Чугунени глави
563
5
 
7
 
! Отговори
55 преди 11 години
А къде отидоха 22% за БСП и 21% за ГЕРБ ?Някой пак замазва глупостта си.Какво стана с пълния паритет,ха,ха,хааа
562
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ И БСП са едно и също за мен.Разиграват театър, но никога нищо не се случва.
561
17
 
18
 
! Отговори
АТАКА преди 11 години
Близо 4 годишното управление на ГЕРБ доведе България до 4та национална катастрофа 100 хил.фалирали малки фирми,500 хил. българи останаха безработни и 100тина километра некачествени магистрали от които окрадоха половината пари - това е наследството от бедствието ГЕРБ
560
8
 
16
 
! Отговори
за БУДИСТИ преди 11 години
Следващото излизане на улицата вече ще е пагубно за мутрите
559
8
 
8
 
! Отговори
Народа преди 11 години
Герп да печелат и да се връщат да си продължат потъването ...... че да се събираме народа на улицата и да си ги пометем, както трябваше вече да сме го свършили
558
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
GERB SHTE SPECHELIAT , KAKVO SE DZVERITE BE....
557
5
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...банкя и бангладеш ше строят заедно магистрали...!
556
0
 
4
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...от пернишки дизел рафаело не стаа...ни микеланжело...!
555
3
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...битака *** б борисиф ви *** деноношно и е вашта политическа долче и габана...!
554
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако герб спечелят, а с подготвяните фалшификации това е напълно възможно, народа ще излезе пак на улиците. на хората им писна прости полицаи, мутри и физкултурници да представляват държавата!
553
1
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
хаоса и битака...!
552
0
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
хаоса и батака "...СПАСЕНИЕТО Е У БИТАКА ИЛИЯНЦИ...ДРЕХИ ФТОРА УПОТРЕБА КОЛИ ФТОРА УПОТРЕБА...ХРАНИ С ИЗТЕКАЛ СРОК...КОНСКО И ДРУГИ МЕСА ОТ УЛИЦАТА...ТУРСКИ И АФРИКАНСКИ АУТО ЧАСТИ И ФТОРА УПОТРЕБА...ТРЕПАНЕТО САМО СУПЕР ПРЪВА УПОТРЕБА...!...КУЧЕШКИ ХРАНИ ЕКСЛУЗИФ У ХОТЕЛИ ЗА БАЯ *** ВЕХТОШАР ГУРМЕТ ЦЕНИТЕЛ...!...ЗА УИСКИТО У ТУРСКИТЕ ХОТЕЛИ ВЕЧЕ СЕ РАЗПРАВЯТ ЛЕГЕНДИ...!
551
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още 4 години управление на ГЕРБ, и ще сме страната с най-ниска минимална заплата и пенсия в Света,но за това пък с най-голяма безработица...
550
9
 
4
 
! Отговори
АТАКА преди 11 години
АТАКА и пак АТАКА ,иначе потъваме и с двата крака в хаоса и батака
549
2
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ОТ ЦРУ СА КАЗАЛИ:... А БАЦЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ ГО ПРАИМЕ СОМОСА...КОИ ЗНАЕ ЗНАЕ...!...НА БУЛГАРИЯ Е НАРЕДЕНО ДА СЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИЗИРА...ТАКА ЧЕ ЗА ГЕРБ Е ТРАГЕДИЯ ИЛИ ГЕРБ ШЕ ФАШТА ЛЕВИО ТОРТОАР ИЛИ ШЕ ИМА ПТП...ПЪТНО ТРАНСПОРТНО ПРОШЕСТВИЕ...!...И РИНГО СТАР У НУ ИОРК Е КАЗАЛ ШЕ ГЛАСУВАМ ЗА БЕСЕПЕ...! Сигнализирахте за неуместен коментар
548
2
 
2
 
! Отговори
ДЕДИ преди 11 години
До 634 кажи си боко доко поне един олгарх в България да знам иаз нещо ново
547
9
 
11
 
! Отговори
Боко Доко преди 11 години
17% за БСП? От къде изкопаха толкова симпатизанти на олигарсите.
546
1
 
4
 
! Отговори
ДЕДИ преди 11 години
Едно време имаше една славна организация ОФ. Всички членувахме в нея: активисчета,инженерчета,пожарникарчета,докторчета,юрисчета и каквото се сетите още.Заменете ОФ с БКП и ще получите сегашната политическа обстановка
545
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боко будата и компания са превъртяли тотално , жадни за власт до немай къде. Лошото е че пак ще излезе народа на улицата но тогава ще стане страшно, това *** не го интересува. А за проучванията това си е един от номерата на цирк "Герб", подготвят ни да не се изненадаме от фалшификациите. Гражданската война ще е неизбежна, за съжаление.