"ГЕРБ е единственият разумен избор за всеки десен човек"

Йордан Соколов: Невъзможно е 4 г. да се подслушва незаконно
Обновена: 6 апр 2013 14:35 | 6 апр 2013 13:58, Елка Василева
519
"ГЕРБ е единственият разумен избор за всеки десен човек"
Йордан Соколов. Снимка: архив, Булфото

"Няма друг разумен избор за всеки десен човек освен ГЕРБ, след като това е дясната партия, призната и от Европа, дори някои у нас да не искат да я приемат за автентична, след като тя е алтернативата на бившата тройна коалиция, алтернативата на БСП и ДПС”. Това заяви пред TV7 Йордан Соколов, председател на Народното събрание по време на управленския мандат на ОДС и Иван Костов.

Така Соколов би отговорил на много разочаровани десни хора, които му задават въпроса за кого да гласуват, след като ДСБ и СДС нямат никакъв шанс да влязат в парламента.

„Аз смятам, че управлението на ГЕРБ ще бъде запомнено с добро”, каза Соколов. Той призна, че също е имал критики, свързани със задържането на детските, майчинските и други социални плащания, още повече, че за тези разходи е имало и финансова възможност. Йордан Соколов обаче смята, че инфраструктурата е най-важна за икономическото развитие, както и финансовата стабилност, която правителството на Бойко Борисов е осигурило.

Бившият парламентарен шеф сподели, че се надява ГЕРБ да има мнозинство в следващото Народно събрание, за да не му се налага да прави коалиции с БСП или ДПС. „Не виждам с кого ГЕРБ ще направи коалиция, ако ДСБ и СДС не влязат в парламента, а аз не виждам такъв шанс, тогава остава госпожа Кунева”, каза Соколов.

Той изрази увереност, че ГЕРБ е готов при ново управление да извлече поуки от грешките си: „Досега ГЕРБ има всички шансове да спечели изборите и ще направи необходимите реформи, защото те водят до спестяване на средства.”

Като бивш вътрешен министър, който знае как стават подслушванията и колко хора участват в тях, Йордан Соколов отхвърли възможността 4 години да се подслушва незаконно. „И сега да изтече информацията с един анонимен сигнал, хвърлен някъде”, усъмни се юристът. Той все пак очаква прокуратурата да завърши проверката си, но се опасява, че и тя може да се превърне в политическа мишена, ако не открие доказателства за незаконно подслушване.

„Очевидно целта е някои партии да имат оправдание, ако на предстоящите избори не получат резултатите, които искат,” прогнозира Йордан Соколов, който заподозря, че това е истинският замисъл на сигнала за незаконното подслушване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още по темата: ГЕРБЙордан Соколов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
то е ясно, че е Бойко, но колко, та затова всички другари се втурват и да плюят и да хвалят, та да си кажат, кажи ми кой те хвали или кажи ми кой не те хвали, та да ти кажа кои ще гласуват за теб. Всичко е от значение, но българите знаят и виждат кой какво прави и не краде като невиждал това е
156
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 213 "No moja da se spravi s ikonom.kriza". Kakvo to4no imate predvid? Krizata koqto sazdadoha komunistite predi 65 god. ili svetovnata ikonom.kriza koqto zapo4na predi 4 god.? Mislete kato govorite. Amerikanzite dadoha na Obama 2ri mandat, a nie balgarite iskame rosovo nastoq6te v moment na svetovna kriza. Ikonomikite v Evropa sa zavisimi edna ot druga. Za 23 god. smenihte 5-6 pravitelsta, tova daje i v Afrika go nqma
155
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всъщност "любимият" на всички ни г-н Дянков беше само "лицето на т.нар. финансова политика. Хубаво е да се види кой беше моторът и кои са неговите хора. Дали пък не е водач на две листи в момента? И защо, според вас, един толкова доверен човек стои толкова встрани от народната любов? Какво ли се готви?
154
3
 
13
 
! Отговори
Боян преди 11 години
Колко гласове ще купят бе !? възможно ли е да има толко жалки *** подават оставка бягат от отговорност и пак с най-голямата си наглост искат да управляват !? Що за *** са това ?!От тия *** по-големи нагледци не е имало !!!КОлкото и да купуват гласове народа ще покаже каква е истината .. нека си правят платените сега , видов ден идва
153
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
9.Защото все повече "цъфтеше' посредствеността му - театърът е до време ..) 10.Защото НЕ изпълни обещания - за Доган и мафията , за олигарсите и 'съдебната' власт , за корупция и връзкарство..) 11Защото в края на краищата е поредния дубликат , комуно продукт , червен,които излуга много граждани ..)) 12. Вижте му дС-другарите , олигарсите , приятелчетата, езика , номерата , ...))))))
152
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Премиерът ББ потъна,:)) 1.Защото не можа да избяга от миналото си .. 2.Защото има ограничен Ентелект и неподходящо образование - меко казано .. 3.Защото е грандоман и самовлюбен *** , които не иска да слуша по- умни от него .. 4.Защото не направи коалиция със сините , а беше с психопата Волен..и лудотоЯне 5,Защото е руски агент или са му слаби ангелите - пред руснаците . 6.Защото им кляка - с АЕЦ-а, -началото на края му ..) 7.Защото е по- посредствен популист , дори от Тошо..)..Мачлета и простащина ...)))8.Защото НЯМА идеи и не идейно убеден ...днес едно , утре- друго..) 9.З
151
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И този прави еврейска пропаганда!
150
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МноО голяма цензОра има тука ,....ЩО?
149
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А кой го е страх най-много от това че може да са го подслушвали? Вдигат вой тези които са гузни. Гузен негонен бяга.
148
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Na 54 god.sam i sam rodena po komunist43sko vreme. Nikoga ne sam bila i ne sam 4len na nikoq partiq. Imam 6ansa da jiveq na zapad ve4e 25 god. Ne sam glasuvala ot 22 god.Svidtlel sam na "sposobnostite" na komunistie. 6te glausum za GERB za6toto SRAVNQVAM i iskam da se varna skoro v rodinata si
147
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО БСП, браво братле, а повече такива като теб.
146
9
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ преди 11 години
Бесепето у дерето другари, поне се научихте малко да пишете на компютър покрай тия коментари
145
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е само гейове и *** ще гласуват за Буда.
144
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като богат човек интересите на Соколов са близки до тези на мутроолигархията и партокрацията. Затова него ГЕРБ го устройва. По-малки данъци, повече пари в джоба, мачкане на народеца от мутри и милиционери.
143
26
 
14
 
! Отговори
БСП преди 11 години
АЗ съм от БСП, но за първи път ще гласувам за друга партия - ГЕРБ
142
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Човек и лев да е може да гласува за ГЕРБ !....но ако е левак, да си гласува за Партията.
141
1
 
14
 
! Отговори
Жо преди 11 години
НЕ СЛУШАЙТЕ СОЦИОЛОЗИТЕ, те умишлено премълчават факта, че при 50 % негласували процентите на всяка партия ще се умножат по две.
140
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
. "Как да бъде подкрепен премиер, който не можа да реши икономическата криза в продължение на 4 години и като мантра повтаря за строителството на магистрали, а е построил 117 км".
139
3
 
21
 
! Отговори
евала преди 11 години
1. Имаме воля още четири години да обвиняваме за всичко Тройната коалиция.2. Имаме воля да подслушваме още повече хора.3. Имаме воля да продължим да харчим фискалния резерв.4. Имаме воля Бойко Борисов вече да живее в правителствена болница.5. Имаме воля да ви насадим още един финансов нацист като Симеон Дянков.6. Имаме воля още един мандат да не увеличим нито един кьорав доход.7. Имаме воля Ивана да напише поне още една песен за премиера.8. Имаме воля да подарим България на монополите.9. Имаме воля премиерът още няколко години да си играе на телефона на заседанията на Европейск
138
1
 
16
 
! Отговори
Боян преди 11 години
Решението на кое бе "Анонимен " ?!??! на това още 4 години да не ти вдигнат заплатата с една стотинка ли ? още години да се цените на всичко да скачат пред 3 месеца !? още 4 години оная мутра да го дават по телевизията по цял ден и накрая да се скрие в банкя ?