Румен Петков Vs Станишев за 2 в 1 – ГДБОП в ДАНС

Ще направим лоша услуга на сигурността в държавата, твърди той
31 май 2013 18:42,
43
Румен Петков Vs Станишев за 2 в 1 – ГДБОП в ДАНС
Снимка: Булфото

Бившият вътрешен министър от БСП Румен Петков твърди, че сливането на ГДБОП в ДАНС не е добра идея, "защото създавайки две структури с полицейски и оперативни функции, ще направим лоша услуга на сигурността в държавата".

"Преди пет години, председателят Сергей Станишев мотивира създаването на ДАНС, с необходимостта от една информационно-аналитична структура независима от МВР.

Днес на тази структура не просто прилепваме Дирекцията за борба с организираната престъпност, а даваме полицейски и оперативни функции, тоест създаваме две структури с полицейски и оперативни функции", обясни той мотивите си пред "Фокус".

Още по темата

Петков е категоричен, че е привърженик на радикални и сериозни структурни промени – бързи, но не прибързани.

"Аз съм върл противник на прибързаните, немотивирани в професионалния състав и немотивирани в обществото промени.

В случая нещо, което е дълбоко смущаващо е, че се внасят в Народното събрание промени, които не са обсъждани в специализираните звена на моята партия, на Националния партиен съвет на БСП, и за първи път от 1990 година насам, това е нещо, което и Тодор Живков не би си позволил - не са обсъждани в парламентарната група. Това е тежък прецедент", посочи той.

Румен Петков обясни още, че е бил на конференция по борбата с наркотиците в Рим и е разговарял с експерти на БСП, които са с много тежък авторитет в системата на сигурността като цяло.

"С тях никой не го е консултирал, една част от депутатите са изненадани. Това е първият принципен въпрос за подхода, той смущава и нещо повече, той няма нищо общо с утвърдените демократични процедури в партията.

Второ, не е консултирана професионалната общност. Аз съм правил много сериозни, радикални промени в Закона за МВР, но те бяха обект на обсъждане повече от шест месеца в професионалния състав", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 10 години
Има нещо гнило тук щом в БСП се гризат публично относно тези службички.По вероятното е,че някои в БСП са сгазили лука и се чудят как да се измъкнат чисти от кашата.
37
0
 
3
 
! Отговори
дочо преди 10 години
За първи път ми е драго, че не са се съобразили с мнението на професионалите по сигурността в БСП и са дейставли радикално- този тумор, в който Флоров, Цветанов и ББ превърнаха ГДБОП, трябва да бъде изрязан, но за да не я закрият я вливат в ДАНС докато тече санитарно-карантинния период! Поздравления за нетрадиционното, но правилно решение на новото правителство!
36
1
 
5
 
! Отговори
Г. Николов преди 10 години
Не знам какво да кажа .......Румен Петков за мен е авторитет. Как е възможно тези неща да не са консултирани в комисиите на БСП дори, да не говорим в комисиите на НС.
35
1
 
5
 
! Отговори
gmitich преди 10 години
Rumbata e pich i kato ministar beshe kompetenten i zashtitavashe slujitelite na MVR, nachelo s pojarnikarite nai dostoinite i raboteshti slujiteli v MVR!!
34
0
 
3
 
! Отговори
WTF преди 10 години
За каква сигурност плещи тоя ?!! В тази държава няма нищо сигурно, особено за нас, оцеляващите ... докато цепеници като ТОЯ и подобните му тънат в разкош!!!"Сит на гладен не вярва!" Но в едно съм сигурен, не съм вярвал че ще има толко много овце в тази държава!!! Заслужаваме си всичко лошо което ни се случва!!! За съжаление няма изгледи да се промени за което не са виновни тия дето преяждат с баницата!!!
33
3
 
9
 
! Отговори
Крали М. преди 10 години
Май само този човек щеше да бъде градивна опозиция в парламента и те затова го разкараха.Оказва се доста по-умен отколкото изглежда.
32
8
 
1
 
! Отговори
don преди 10 години
Р. Петков го изолираха от власта и започна да плюе.Нека прокуратурата да се заниме с него не е изтекла давноста му от кметските му далавери.Да последва своите приятели братя ГалевиПиянде мръсно ти си позор за БСПвърви да лижиш *** на Бойко
31
1
 
7
 
! Отговори
полицай преди 10 години
Вижте какво става сега в районните управления на полицията. Бопаджии казват на обикновените полицаи: Ние вече не сме в МВР- оправяйте се. Щели да се прехвърлят в ДАНС с оперативните си дела. Глупости на търкалета. Настъпва раят грабители и техния челен отряд мутрите. Да живее анархията!
30
1
 
4
 
! Отговори
ВИЖ преди 10 години
ПЛОЩАТ ТАКСИМ-ИСТАНБУЛ-31.05.-----ТОВА ЛИ ДА ОЧАКВАМЕ ???
29
3
 
12
 
! Отговори
С.Китов преди 10 години
Прав е в случая,не може да се отрече.
28
2
 
6
 
! Отговори
Даниел преди 10 години
До sevtusИскаш ли да се хванем на бас, че точно това ще се получи и точно това е едната цел на мероприятието ? Отделно идеята за ДАНС е малко по-друга от това, да бъде близнак на ГДБОП. Да не говорим, че сигнала за "достойни прокурори" е изтекъл именно от ДАНС, както се оказа. Тази служба си беше създадена още от тройката и честно казано не е запомнена с нищо кой знае какво, освен че още от създаването й е "пробита", ако се сетим кой беше "съветник" там. А щом и Р. Петков даже е против...
27
1
 
15
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 10 години
РУМЕН ПЕТКОВ Е НАЙ ИСТИНСКИЯ В БСП СТАНИШЕВ Е ГОЛА ВОДА СРАМ И ПОЗОР Е ТОЯ ЧОВЕК БОГ ДА ГО ОТСЪДИ ЗА МРЪСНИТЕ МУ ДЕЛА
26
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гейбере, подкрепяйте Румбата колкото си щете, но ние няма да му позволим да разцепи БСП! Щом ви е убав, взимайте си го в Герб и НАЗДРАВЕ!
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Май верно болният мозък на русофила Сидеров дърпа конците и ни влече към много ляво...
24
4
 
8
 
! Отговори
жириновски преди 10 години
Г-н Петков срам за "занаята ", как така стана БСП да се управлява от тези , дето след втората ракия падат под масата.
23
2
 
32
 
! Отговори
бг преди 10 години
Прецедент е, че го има станишев. Не трябв да забравяме, че той е и руски гражданин. Досега винаги е работил в свой интерес и срещу България. Трябва ,все пак, това да му се напомня по-често. Голям наглец - вече започна да се изказва и вместо Орешарски. Да беше станал той премиер. Но нямя никаква компетентност. Ето, вече започна да прави золумлуци.
22
16
 
3
 
! Отговори
sevtus преди 10 години
Даниеле, и как точно сливането на ГДБОП и ДАНС ще доведе до замитането на т.нар. "Знакови" процеси? не, че не е възможно да се заметат. Но как точно тази конкретна стъпка ще довеед до точно този резултат? Аз мисля, че е съвсем логично горните структури да се обединят в една обща свръхструктура, която да има специфични цели, а в същото време да се облекчи и разтовари МВР. И най-вече да се разтовари от ролята му на лична гвардия и полиция на Цветанов!
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Службите в България са държавни и национални.Имат нужда само от устойчиви правила...Как не се умориха толкова години разни политици от всякакви цветове да ги корумпират в политически смисъл.То не са "реформи",то не са "преструктурирания"...Не трябваше ли да са деполитизирани и службите,и целият репресивен апарат на държавата...Политици много ,а държавници никакви...Гадно е когато всички политици виждат в суверена само електорат и неги е еня за националният просперитет..............
20
2
 
6
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Vkarva komentar za neprozrachnost smeseno s bezumie I bezotgovooornost ot strana na Sergei Stanishev.Iztukva istina I taka nakazva komuningata Sergei....haresva mi tozi komentar...Razcepi BSP,Rumen,za da ostanete v parlamenta I nazdrave!:)))))
19
19
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Румен Петков иска да излезне от мъжа в черно, с тези думи, няма как да стане Г-н Петков, вие бяхте онзи който се напива и пикае във фонтаните в Плевен, а това че наистина симпатизирам на Г-н Орешарски заради кариерата му, не означава че симпатизирам на БСП...