Диалогът между институциите ни помага в борбата с времето!

Греков: Работим, за да защитим реколтата от градушки
Обновена: 12 юни 2013 21:59 | 12 юни 2013 21:56, Веселина Йорданова
5
Диалогът между институциите ни помага в борбата с времето!
Снимка: БулФото-архив

Работим активно, за да защитим реколтата от градушки, е заявил министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на първия Консултативен съвет по зърно след встъпването му в длъжност, съобщиха от министерството.

"Досега Изпълнителната агенция по борба с градушките е защитавала едва 25 процента от обработваемите площи. Наша основна задача, е да покрием по-големи площи и да увеличим производителността, като подсигурим земеделските производители", е казал Греков.

Той посочил, че метереологичната обстановка няма да повлияе сериозно на добива на зърно, пшеница и царевица. "Диалогичността между отделните институции е изключително добра, което ни помага в борбата с времето. В момента работим за увеличаване на капацитета на агенцията за борба с градушките за да сме сигурни, че подкрепяме усилената работа на земеделските производители и увеличаване на родната продукция", подчертал министър Греков.

"За първи път се случва министър на земеделието и храните да обърне такова внимание на големия проблем с градушките", заявил председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Ангел Вукодинов.
Представителите на браншовите организации са информирали за състоянието на есенниците и готовността за жътва на ечемика. По тяхна оценка се очаква производство от 4,7-4,8 млн. тона пшеница и 700-800 хил. тона ечемик. "Складовете за съхранение на зърно са в добро състояние, като са готови да приемат зърното, произведено в страната, Националната служба по зърното контролира 32 публични склада с обща вместимост 11 267 134 тона", са казали те.

Общият ресурс зърно от пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед, рапица, оризова арпа, ръж и овес реколта 2012 г., с който страната разполага към 31 май 2013 г., възлиза на 9 259 334 тона, са информирали от Националната служба по зърното, като пшеницата е 4 784 453 тона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: МЗХДимитър Греков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
OllO преди 10 години
Но ТЕ се потупват сами по рамото, дори в аванс. Шапка им свалям!Да са живи, за да преживеят проклинането от всички емигранти и да се мъчат дълго, според надеждите ми!
2
1
 
3
 
! Отговори
OllO преди 10 години
Оффф, защо ли чета такива статии?!Значи те подчертават "диалогичността" м/у отделните институции, което на кратко се споменава като онлайн комуникация в грамотните среди, като коз за цакане. След това се хвалят с разбиването на градоносни облаци, което я го има, я не. По-късно дават народни пари на производителите като обезщетение за намкоси. И най-накрая средностатистическият българин, дето си е още в БГ по носталгични или лошо-закодирани причини, си плаща на пазара за всичко това.
1
1
 
9
 
! Отговори
полудевам полечка преди 10 години
Греков: реколта трябва да има, за да я окрадат *** после