ДПС не управлявала, не била и в коалиция с БСП

Просто подкрепяме кабинета "Орешарски", промълви Местан
18 юни 2013 09:00,
125
ДПС не управлявала, не била и в коалиция с БСП
Снимка: архив, Булфото

ДПС не се чувства като партия, която е управленска коалиция, а като партия, която подкрепя кабинета Орешарски, настоя лидерът на партията Лютви Местан.

Според него това е много важна характеристика на партията му, "защото има опит да се нагнети усещане за някакво несъразмерно участие на ДПС във властта", категоричен бе той.

"Това управление има смисъл да стои на власт, докато е полезно за българското общество", смята Местан и призова да се прави разграничение на протеста, когато е на политическа основа и когато има за основа политическо различие.

Още по темата

"Днес те са срещу кабинета "Орешарски", утре те ще бъдат срещу новото българско правителство, когато и да се избере то", смята той.

"Всяко правителство ще управлява в условия на протести. Бих искал етно-религиозният мотив да стои настрани", заяви Местан пред БНТ.

"Направихме грешка със забавянето на областните управители и на заместник-министрите", отчете председателят на ДПС и призова премиерът да приключи този процес.

"Г-н премиер, назначете ги. Ако искате, съгласувайте пост фактум с мен назначенията си!", обърна се той към Орешарски.

Лютви Местан обясни още, че ДПС са се съгласили с кандидатурата на премиера за областен управител на Пловдив да бъде назначен Венцислав Каймаканов.

"Вероятно други хора са имали кандидат за областен управител, но сметките им са се оказали грешни заради кандидатурата, предложена от Орешарски", повтори той.

Лидерът на ДПС обясни, че е много важно да съзнаваме пред какво сме изправени и в Благоевград.

"Там за областен управител е назначен Муса Палев – един колега, в чието минало и настояще като политик няма и петънце. Той е изключително коректен човек. Вчера имах среща с него. Той каза, г-н Местан, аз искам да знам къде е моят грях. Религиозното му различие ли?", попита Лютви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
9
 
! Отговори
някой преди 10 години
мюмюнски,,,ти си част от тая българия,и си *** като мен...теб в турция ти викат ***,да не се спираме на това че си завършил образование тук,и имаш същото възпитание като мен,замисли се мюмюн ефенди...само бъдещето на тая страна ще гарантира и твоето бъдеще.....
79
15
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
До НикоНие сме български граждани както и Вие *** в Турция и виж колко църкви има никой не посяга на Свещеното.А що се отнася до партия ДПС добре че са я създали това не е партия етническа вижте там колко много бълг. има и са хора разбиращи от политика.
78
1
 
6
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
nai opasnoto javlenie tur4in komunist
77
6
 
21
 
! Отговори
Мюмюн преди 10 години
Прав е Местан ефенди, *** вече не знаят какво искат - въобразили са си, че имат собствена държава и че ще им позволим сами да се управляват. Такова безочие не е имало от времето на "терориста Левски, когото османската полиция екзекутирала напълно законно" ако цитирам госпожа Муккадес Налбант.
76
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали преди дни заявихте,че всички министри са ваши г-н Местан,защо извъртате ***,Нещо ви припари. Ти също трябва да си подадеш оставката заради две неща-защото направи коалиция с атака Вие сте си агенти,До г-н Доган ти си една кръгла нула.
75
0
 
13
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Местанчо, тези сладки приказки няма да ни откажат!"Вярвам" ти, че не сте в коалиция с БСП и ГЬОТФЕРЕН сидер АГА! Само кажи колко му платихте за брилиантната акция с регистрирането?И най-важното вие си говорете, но ние искаме и ще постигнем ОСТАВКАТА на Олигарски. Това правителство е антибългарско. То защитава интересите на Русия и Турция, но не и на България. Затова НОВИ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ, че да ви пренаредим в парламента. Е, някои няма да влязат - ГЬОТФЕРЕН сидер АГА, но пък той си има ПАРИ
74
0
 
26
 
! Отговори
Нико преди 10 години
Не обичам да насаждам омраза ама ... ДПС ВЪНннннннннн!!! Да се ходят, никой не ги иска в България. Ако нямаха всичките си 400 000 гласа от Турция, нямаше да помиришат тук властта! Сега е времето БЪЛГАРИ да ги махнем един път за винаги от нашата държава! Преди да почната да искат още повече както в германия примерно искат вече да се празнува рамазан или там както се казва и да строят джамии и не знам си какво още!!! Вън от родната ни държава, вън от България!!! (и да си вземете сидеров)
73
0
 
22
 
! Отговори
Български офицер преди 10 години
" БОЯТ НАСТАНА , тупкат сърца ни - ето ги близо НАШТЕ ДУШМАНИ , кураж дружина вярна сговорна - НИЙ НЕ СМЕ ВЕКЕ РАЯ ПОКОРНА ........! "" Бийте , Братя Българи ВРАЖА ПОРОДА , в бой за Чест и Свобода - за МИЛА РОДА .........! "ВРЕМЕ Е ..........!!!!!
72
0
 
26
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Ами тогава, ако ДПС не е в коалиция с БСП и в управляват заедно защо тогава има областни управители от квотата на ДПС? Защо има министри от квотата на ДПС? Защо се издигна Делян Пеевски за шеф на ДАНС от квотата на ДПС? Защо ДПС подкрепи това правителство с мандат на БСП? Местан е един долен лъжец !!!
71
2
 
23
 
! Отговори
Един преди 10 години
Направете услуга на всички истински българи!Ходете си в Турция, на площад Таксим.Изказвайте мнения там защото тук сте нежелани и никой не иска да ви чуе.Съвременния български народ никога няма да допусне турското робство отново било то и под политическа форма.Имена като Лютви, Ахмед, Хасан, Мюмюн и темподобни турски названия нямат място в политическия живот на България.Анти-българските ви изказвания, назначения и политика никога няма да вземат превез пред непреклонният българси дух.
70
0
 
17
 
! Отговори
Случайно минаващ преди 10 години
Ето започват се сладкодумните приказки от страна на управляващите. Господин Местан, протести няма да има при всяко следващо правителство, а при всяко правителство, чиито основни приоритети не са защитаване и отстояване на интересите на държавата и гражданите. Така че, много ви моля, не се опитвайте да отклонявате фокуса в момента.
69
0
 
10
 
! Отговори
НА АНТИГЕРБ ПИСЪЦИТЕ преди 10 години
АМИ, РАЗБРАХТЕ ЛИ РАЗЛИКАТА, ТИЯ ЩЕ ИМА ДА СЕДЯТ ДОСТА, ВЪПРЕКИ ПРОТЕСТИТЕ, ХАХАХА КАК ВИ ВКАРАХА В СХЕМАТА АНТИБОЙКО, СЕГА ЩЕ СИ СЪРБАТЕ ПОПАРАТА И ЩЕ СЛУШАТЕ ГЛУПОСТИТЕ, КАК АКО ИМАЛО ИЗБОРИ ЩЯЛО ДА СЕ ПОВТОРИ СЪЩИЯ МОДЕЛ, ХИХИХИХИ
68
0
 
9
 
! Отговори
sami922 преди 10 години
а с кой е коалиция като не е с дпс , пълни глупости
67
1
 
15
 
! Отговори
Под контрол преди 10 години
Под контрола на банкера Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски се намират вестниците: Монитор, Телеграф, Политика, Уикенд, Шоу, Всеки ден, 24 часа, Труд, 168 часа, Седмичен Труд, Стандарт, Марица, Струма, Борба, Преса, Новинар, 19 минути, Супер19, списание Тема, както и TV7, NEWS7, Btv (30%), радио Веселина, сайтовете Blitz, bnews, inews, vseki den, bgnes и други.
66
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
:) като не управлява защо вземат с отворени ръце всякакви министерски места, които им предлагат, това не е ли управление? Имам чувството,че само аз разбирам управлението по такъв начин, ако никой не е от управляващите,кой тогава върши тази работа?
65
1
 
26
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Бих искал етно-религиозният мотив да стои настрани" - И ние бихме искали, но самото съществуване на вашата партия го поставя . Постоянно провокирате хората, които , всъщност, са срещу ДПС, а не срещу обикновените турци и мюсюлмани ! Вие и тях ги използвате за нечистите си цели ! дано получите каквото заслужавате! Амин!
64
1
 
19
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
Нагъл лъжец!Това управление вече не е полезно на българското общество, значи е време да си ходите !
63
0
 
18
 
! Отговори
Бг преди 10 години
Тоя каза че бсп и дпс са победители защото имат заедно 120 гласа в Бг Парламента сега не били заедно: БСП И ДПС ТРЯБВА ДА СЕ РАЗФОРМИРОВАТ КАТО НЕЗАКОННИ ЗА БЪЛГАРИЯ ЕТНИЧЕСКИ ПАРТИИ РУСКА И ТУРСКА ОСТАВКА ! И СЪД !!!
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Местане изтегли си подкрепата та да видят хаос тези овце.
61
0
 
13
 
! Отговори
ДПС не са във власта преди 10 години
"Г-н премиер, назначете ги. Ако искате, съгласувайте пост фактум с мен назначенията си!", обърна се той към Орешарски.-Нали е експертно правителство - какво да съгласува, нали е експертно правителство.