Предсрочните избори са вредни за страната, скочи Нинова

ГЕРБ: Има неясна конфигурация зад това управление
Обновена: 27 юни 2013 09:27 | 27 юни 2013 09:27,
103
Предсрочните избори са вредни за страната, скочи Нинова
Корнелия Нинова. Снимка: архив, БТА

Вредни ли са предсрочните избори за страната или те са изходът от кризата.

Около това спориха пред bTV депутатите Корнелия Нинова от БСП и Даниела Дариткова от ГЕРБ.

Нинова очерта двата възможни сценария, пред които е изправена държавата към момента. „Единият е правителството подава оставка – това означава, че за 2014-а няма бюджет на държавата – замразени пенсии, неувеличени майчински, никакви плащания към бизнеса, липса на пари за младежката заетост, стопиране на еврофондовете.

Вторият сценарий е оставане на кабинета – замразяване на пенсионната възраст и въвеждане на швейцарско правило, намаляване на сметките за ток, пари за насърчаване на бизнеса да наема млади хора”, обясни социалистът и добави, че предсрочни избори в момента са вредни за България.

Според Корнелия Нинова управляващите няма да прибягнат до използването на полицейска сила срещу участниците в протестната акция „на кафе пред парламента”.

Органите на МВР само щели да осигурят разширена зона на сигурност, която да гарантира на депутатите безпрепятствено влизане и излизане от сградата на НС.

Дариткова, от друга страна, изтъкна, че парламентарното мнозинство в сегашния му състав е делигитимирано. Затова то не може да изпълни задачите, заради които е бил подкрепен кабинетът на Орешарски.

„Продължава да има неясна конфигурация зад това управление. Протестът е срещу този вариант на подмяна на вота. Кабинетът „Борисов” бе на малцинството, но с ясно легитимирана отговорност – доказано бе с връщането на властта на суверена”, изтъкна депутатът от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
13
 
40
 
! Отговори
6reeeeek преди 10 години
Толкова наглост не бях виждал,предсрочните избори знаят много добре че ще са вредни за тях не за народа и за това ги тресе такъв голям страх че ще паднат.Оставка нинива и ти и мая и съсела всички до един
2
16
 
48
 
! Отговори
Митко преди 10 години
Долни комунисти, спрете да плашите народа с глупости. Нагли сте, нахални сте, долни сте и гнусни!!! Вървете си най-накрая! Сега чакам платените драскачи на БСП да започнат да пишат!
1
12
 
60
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
Предсрочните избори ще са вредни за Олигарските!