Орешарски назначи двама зам.-министри на правосъдието

От днес има и нови 10 зам.-областни управители
Обновена: 2 юли 2013 19:43 | 2 юли 2013 19:43, Камелия Цветанова
23
Орешарски назначи двама зам.-министри на правосъдието
Премиерът Пламен Орешарски смени 10 заместник-областни управители. Снимка: Булфото, архив

Премиерът Пламен Орешарски назначи Илия Ангелов и Иван Йорданов за заместник-министри на правосъдието, съобщиха от правителствената информационна служба.

Иван Йорданов е завършил право в СУ „Св. Климент Охридски” и европейско и международно право в университета „Гьоте” във Франкфурт, Германия. Специализирал е в Австрия и САЩ. В периода 2007-2010 г. е бил юрисконсулт в дирекция „Аграрно развитие” в МЗХ, а след това заема различни позиции в МВнР, като в момента е управляващ Консулството на Република България във Франкфурт на Майн.

Илия Ангелов е роден през 1957 г. Магистър е по технология на машиностроенето и металорежещи машини от ВМЕИ – Варна. Завършил е и Академията на МВР. Работил е като технолог в комбината за мотокари в Пловдив. В периода 1987-2003 г. е заемал различни длъжности в „Охранителна полиция” към ОДП – Пловдив. От 2003 г. е в ГД „Охрана” към Министерството на правосъдието, като в момента е директор на Областната дирекция „Охрана” в Пловдив, която отговаря и за областите Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково и Стара Загора.

Премиерът назначи и десет заместник-областни управители. Стефан Стефанов ще бъде заместник-областен управител във Велико Търново. Роден е през 1982 г. Завършил е право във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. В момента работи в адвокатска кантора в града.

За заместник-областен управител на област Враца е определен Иван Даков. Роден е през 1951 г. Завършил е АОНСУ. Бил е заместник-кмет и кмет на Община Мизия, народен представител в периода 2005-2009 г. Последната заемана от него длъжност е секретар на Община Бяла Слатина.

Заместник-областен управител на Кърджали става Назми Мюмюн. Роден е през 1950 г. Има две бакалавърски степени от Учителския институт „Любен Каравелов” в Кърджали – за начален и за прогимназиален учител. Завършил е също педагогика и психология в СУ „Св. Климент Охридски”. Бил е учител, а през последните 23 години е управител на ЕТ „Вардар-Назми Мюмюн”.

В Кюстендил за заместник-областен управител е назначена Мария Чочова. Родена е през 1981 г. Има две магистратури от ЮЗУ „Неофит Рилски” – по публична администрация и по право, магистър е по „Международни икономически отношения” от СА „Д. Ценов”, в момента е докторант по „Трудово право и обществено осигуряване”. Била е секретар на Община Дупница, юрисконсулт на Община Бобошево, асистент и хоноруван асистент към ЮЗУ „Неофит Рилски”. В момента е експерт към Националния браншови синдикат „Образование и наука” – КНСБ.

Цецка Петкова става заместник-областен управител на Ловеч. Родена е през 1957 г. Завършила е ВПИ в Шумен. Почти цялата й трудова биография е в сферата на образованието като учител, заместник-директор и директор на училища в Тетевен. В периода 2003-2007 г. е била кмет на Община Тетевен.

Заместник-областен управител в Разград ще бъде Иван Борисов. Роден е през 1958 г. Завършил е ВИИ – София със специалност „Икономика и управление на АПП”. Заемал е различни длъжности в общинската администрация и в частния бизнес. От 2000 г. е председател на читалище „Кирил и Методий” в Кубрат.

Емил Хумчев става заместник-областен управител на Смолян. Роден е през 1975 г. бакалавър е по организация и управление на туристическото обслужване от Колежа по туризъм в Благоевград. Общински съветник е в ОбС – Златоград.

Диана Тонова е заместник-областен управител на София-град. Родена е през 1972 г. Завършила е право в ЮЗУ „Неофит Рилски”. От 1998 г. работи в Столичната общинска агенция за приватизация, където в момента е главен юрисконсулт.

В Търговище заместник-областен управител ще бъде Румен Такоров. Той е роден през 1955 г. Завършил е ВИАС със специалност „Пътно строителство”. Заемал е редица длъжности, свързани със строителството и рехабилитацията на пътната инфраструктура. Депутат от 38-ото, 40-ото и 41-ото НС.

Заместник-областен управител на Видин е Николина Ванчева. Родена е през 1957 г. Магистър е от ВФСИ „Д. Ценов” – Свищов. Специализирала е социален мениджмънт в УНСС. Работила е в Общинския съвет и в общинския център „Социални грижи” в Брегово, била е кмет на кметство Балей, в момента е заместник- кмет на Община Брегово.

От постовете им на заместник-областни управители са освободени Галина Георгиева-Маринова (Разград), Любомира Попова и Изабела Чорбаджиева (Велико Търново), Сашо Данков (Ловеч), Асен Тюрдиев и Есат Садък (Кърджали), Елка Станчева (Търговище), Чавдар Фурлански (Смолян), Гергана Михайлова и Радослава Чеканска (Кюстендил), Валентин Литов и Цветелина Теофилова (Враца), Любомир Низамов и Елка Георгиева (Видин).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
:) преди 10 години
И единия от тех разбрал от новините, че бил назначен за заместник министър!
16
0
 
5
 
! Отговори
.. преди 10 години
Какви назначения, какви 5 лева? Марш обратно в дупката!
15
0
 
18
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
NOVOTO IME NA BSP - NAGLITE
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ги разбирам.Краят им се вижда ,а те продължават да се назна4ават.
13
1
 
15
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
KAKVO NAZNA4AVATE VIE LUDI LI STE , EVROPA VI KAZVA 4E NI VI ISKA , NARODA KAZVA 4E NE VI ISKA , PROSTO TAKAVA NAGLOST NIAMA PO SVETA
12
0
 
16
 
! Отговори
БГ преди 10 години
И единият се отказа моментално!Садо-мазо гей порно с главни участници Олигарски, подкрепен от Гея, Бея и рергистрирашия се новообрязан ечничар гьотферен сидер ага.Оставка!Бойкот на медиите на Пеевски!Обожавам протестирашите!
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
O С Т А В К А !ЧЕРВЕНА МАФИЯ!ЧЕРВЕНИ ***!
10
2
 
26
 
! Отговори
баба Гицка преди 10 години
Тия ич не са у час ! Хората се бунтуват вече три недели, наш къртишчо продължава да си назначава. В някаква виртуална реалност си живеят...
9
1
 
23
 
! Отговори
Аз съм преди 10 години
назначават без да питат! Тези са толкова смахнати, че вече ще забравят и къде живеят, както и имената на децата си. БЕЗОБРАЗНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! МАХАЙТЕ СЕ ОБРАТНО ОТКЪДЕТО СТЕ ДОШЛИ!
8
0
 
15
 
! Отговори
gud преди 10 години
Илия Ангелов - От 2003 г. е в ГД Охрана към Министерството на правосъдието, като в момента е директор на Областната дирекция Охрана в Пловдив, която отговаря и за областите Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково и Стара Загора. ZASTO LAJAT TOI E UVOLNEN OT GDO PREDI 1 GODINA I E GOLQM NEKADARNIK.
7
0
 
16
 
! Отговори
sven_goran преди 10 години
Пак греда! Иван Йорданов бил назначен за зам. министър, но той не знаел :-)))))
6
7
 
13
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
"На тяхно място са назначени хора без стаж, компетенция, морал и какъвто и да е професионализъм."Уволниха калинките и назначиха нови на тяхно място. Голяма драма, честно. Е, вероянто ако си ГЕРБ ти се реве...
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ай пак трият....другарите от днес.бг......
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДаолаТакава е политиката на ОРЕШАРСКИ,първо назначава после се чуди защо.
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така като гледам всички (с изключение на Иван Йорданов) са "страшни" експерти със "страхотно" образование :D
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единият заместник , Иван Йорданов не знае , че е назначен !!!!????offnews.bg/index.php/214712/oresharski-naznachi-zam-ministar-vapreki-volyata-mu
1
1
 
36
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Не можах да разбера защо магистър по технология на машиностроенето ще бъде назначен за заместник-министър на правосъдието? Точно това министрество иска юристи от висока класа - професори например.