От щаба на Кунева: Страх от реформи тресе кабинета

"С актуализация на бюджета българите ще задлъжнеят повече"
Обновена: 4 юли 2013 10:13 | 4 юли 2013 10:12,
46
От щаба на Кунева: Страх от реформи тресе кабинета
Снимка: архив, Dnes.bg

Поведението на кабинета „Орешарски“ е изключително опасно и показва липсата на експертиза за овладяване на ситуацията и страх от истински реформи. Неминуемо българските граждани ще задлъжнеят още повече при това управление. С такава позиция излязоха днес експерти от икономическия екип на „Движение България на гражданите“ по повод информацията на правителството, че предстои актуализация на бюджета.

„Видимото задкулисие при съставянето на настоящия кабинет гарантира, че актуализацията на бюджета ще бъде сведена единствено до купуването на обществена индулгенция за сметка на всички нас, данъкоплатците, а няма за цел провеждането на истински реформи в рухващите сектори на здравеопазването, образованието, сигурността, пенсионно-осигурителната система“, се казва още в позицията на икономистите.

Експертите подчертават, че в бюджет 2013 има заложени бомби и че както макрорамката му, така и самата му структура са нереалистични.

Те напомнят, че са предупредили правителството на ГЕРБ, но мнението им е било посрещнато с познатата доза арогантност.

Според икономистите от екипа на Меглена Кунева настоящото правителство на БСП, ДПС и „Атака“ също не разбира, че отговорна социална политика не означава изразходване на средствата на данъкоплатците, а извършване на отговорни обществени реформи. Експертите са категорични, че бюджетът касае всички граждани и настояват да има широк обществен дебат, преди да се пристъпи към обявената актуализация.

Бисер Манолов от икономическия екип добави, че финансовите пазари са намалили доверието си към настоящото правителство, което е логично отражение на стихийните изявления на Министерството на финансите.

Повтарянето на мантрата за ниската задлъжнялост на България спрямо брутния продукт е приказка за наивници, каза още той и допълни, че при всяко ново емитиране на държавен дълг оттук насетне цената на ресурса ще поскъпва видимо. Последното ще намери отражение и в цената на кредитния ресурс на вътрешния пазар и по този начин ще влоши още повече бизнес климата в страната, прогнозира експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Nina_Lalovaa преди 10 години
Кунева нали беше подалa оставката?? Какво се обажда като на барабан палката? Не ме интересува нейното мнение
32
0
 
0
 
! Отговори
dimityr_penev преди 10 години
Кунева е за затвора.
31
0
 
0
 
! Отговори
avram_bakalina преди 10 години
Кунева няма право да се обажда.
30
0
 
0
 
! Отговори
Милка преди 10 години
Не е виновна само за затварянето на 3 и 4 блок в АЕЦ "Козлодуй"! За 1 и 2 също има "заслуги". Общо е отговорна за затварянето на 4 ядрени реактора, като последиците от това ги виждаме много добре в момента, прикрепени към месечните ни фактури.
29
0
 
0
 
! Отговори
Милка преди 10 години
Дори хората от нейната партия и обърнаха гръб, защото ги излъга как ще се процедира по време на изборите и сега виждаме всеки ден как някой се оплаква от лошото и отношение, докато са били част от партията и.
28
0
 
0
 
! Отговори
контра преди 10 години
Какво означава широк обществен дебат? Изготвянето на бюджета да се съгласува с протестиращите пред НС? Писна ми от папагали. Едно говорят като опозиция, а в дадения случай и извънпарламентарни изцепки, друго-ако се докопат до властта. Лесно се критикува, когато не носиш отговорност и не ти се налага да балансираш всяко решение.
27
0
 
1
 
! Отговори
svejarov преди 10 години
Да махнем мафията незабавно ГЕРБСП идете си с мир - спете си в Банкя и Бояна и оставете на отговорния политик Кунева признат в Европа да въдвори ред.
26
7
 
1
 
! Отговори
Валя преди 10 години
Чакам с нетърпение следващите избори, за да се изпълни пророчеството на Слава Севрюкова, че 14-тият премиер ще е жена, която ще поведе България към просперитет- Кунева ще е това.
25
1
 
5
 
! Отговори
grigorij преди 10 години
Кунева като бе част от управлението на страната два мандата защо не ги направи тия реформи?! Къде е прословутата й програма за родната енергетика, която нейните експерти изготвяха толкова дълго време?! Не се ли хвана пак на хорото с разни хора на Сорос с едничката цел да продължи да се облажва и да продават парче по парче държавата. Много речовита у нас, ама иначе само козирува!
24
2
 
3
 
! Отговори
lou lou преди 10 години
Хайде бе, от ДБГ се загрижили за хората и поредната криза, та нима Кунева не предизвика с действията си микротакива у нас?! Заради нея родното селско стопанство загива, понеже първонаблните субсидии, които договори бяха в пъти по-ниски за нас. Да не говорим за гьола Белене, за който осигури пари, поделиха си ги със Станишев и след това даде назад. Крадлива номеклатурна снахица!
23
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
И пак трият :). Хахахахах сериозни ли сте бе? Не допускате да се говори срещу платените ботове? Да ви имам проблемите. :)
22
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако хората на Кунева ни управляваха, нямаше да има протести сега, а шеше да има надежда. Но изборите бяха тотален фалш.
21
2
 
11
 
! Отговори
Balinov преди 10 години
Кунева нали щеше да си подава оставката заради провала на изборите бе, какво стане - да не би нещо да се е отказала от това си желание в последния момент? Ами нали на нея трябва да "благодарим" за затварянето на 3-ти и 4-то блок на атомната ни електроцентрала.
20
2
 
11
 
! Отговори
H.Poirot преди 10 години
Махнете я тази национална предателка бе, тая Меглена Кунева! Как може да се обажда за каквото и да било - дето ни договори само 25 процента от европейските субсидии за селското стопанство, нима сте го забравили това?
19
8
 
4
 
! Отговори
к5110 преди 10 години
ДА ЖИВЕЕ ГЕРБ!
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно как редовите българи са все по-дълбоко и повече задлъжнели, а същото време де що е Оправник, Дупетат, КметЪ или брат от общинските освободители - на печалба и с бели пари за черни дни?!!И докога едни ще краднат, а всички останали ще плащаме за тарикатлъка?На всеки "интернет ***" това му е ясно, само едни 240 *** и тухните клакьори още не искат да го проумеят. Няма сми да се питаме защо. Те са се борили да са на власт и смятат да векуват, а ние сме само за да им слугуваме.
17
2
 
11
 
! Отговори
Васко преди 10 години
Кунева, ку--о ***, заради теб спряхме половината АЕЦ козлодуй, да обслужваш чужди интереси лъжейки ни че трябва да ги спрем. Ти ли ще ни поучававш ***, безморална к==во ?
16
1
 
8
 
! Отговори
АКУТ преди 10 години
:) това че ще задлъжнеем на станишев , доган или на болен им дреме
15
4
 
0
 
! Отговори
Прави са преди 10 години
Ами много са прави хората. И ако бяха в парламента щяха да са единствената опозиция. Щото друга няма.
14
1
 
16
 
! Отговори
Ох преди 10 години
Кунева ли ще направи реформи. С тези ренегати обиколили всички партии за да търсят на хляба мекото и на работата лекото (разбирай кражби и преяждане с власт), може да реформира само пространството на политическия ***. Целта е да се разшири, за да има място за всички, които 23 години ни доиха и стрижеха като овже!