Спрете сделката за "Доверие", зове БСП

Капиталите на купувача били неясни , обясни Янаки Стоилов
Обновена: 17 юли 2013 10:36 | 17 юли 2013 10:33,
41
Спрете сделката за "Доверие", зове БСП
Янаки Стоилов. Снимка: архив, Булфото

Призив да се спре продажбата на пенсионния фонд “Доверие“ направи зам.-председателят на Коалиция за България Янаки Стоилов.

За да дадат обяснения по сделката, в Народното събрание са извикани финансовият министър Петър Чобанов и председателя на Комисията по финансов надзор Стоян Мавродиев. 

Припомняме, че в понеделник стана ясно, че австрийската застрахователна група Vienna Insurance Group (VIG) е приключила преговорите за продажбата на дела си в пенсионната компания на дружеството United Capital PLC. VIG притежава 92% от капитала на "Доверие".

Сделката обаче предизвика недоверие, тъй като фирмата купувач е регистрирана в офшорна зона.

Това е най-голямата осигурителна компания, която работи в България. В нея са осигурени над 1 250 000 души. Тя заема най-голяма част от пазарния дял в осигуряването в България. Ние настояваме Комисията по финансов надзор да не дава необходимото за сключването на сделката разрешение поради неясните капитали на купувача, произтичащи от обстоятелството, че той е регистриран в офшорна зона, заяви Янаки Стоилов от парламентарната трибуна.

Зам.-председателят на Коалиция за България припомни, че левицата като цяло се противопоставя на участието на офшорни фирми в подобен род сделки не само в областта на пенсионното, но и на здравното осигуряване, както и в обществените поръчки, концесии, както и да притежават част от капиталите на търговски банки.

Още по темата
Стоилов беше категоричен, че в случаите, когато става дума за опериране с обществени средства, не бива да се допуска в него да участват фирми с неясни капитали, които не могат да бъдат следени от властите.

Янаки Стоилов призова да се направят законови промени, които да регламентират тези ограничения.

Ние отново се обръщаме към правителството спешно да предложи такива законови промени, призова  зам.-председателят на Коалиция за България и заяви готовност парламентарната група също да се задейства в тази посока.

Стоилов отправи и още един призив към кабинета – да преразгледа част от назначенията си.

Правителството да прегледа внимателно назначенията, които прави в търговски дружества, контролирани от държавата. Нека да бъде направен цялостен преглед на тези назначения и където е необходимо те да бъдат ревизирани. Трябва да действа в интерес само на държавата и на обществото, категоричен бе той.

Корнелия Нинова пък предложи да бъдат привикани в НС финансовият министър Петър Чобанов и председателят на КФН Стоян Мавродиев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
аха преди 10 години
Трябва да си невероятно безотговорен или корумпиран за да одобриш сделката с най-големия български пенсионен фонд "Доверие". Но няма да се учудя, предвид кой оглавява КФН - г-н- Мавродиев е виден офшорен специалист, управлявал офшорките на Плевнелиев и Брендо...
31
0
 
1
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Какъв ГЕРБ, кви 5 лева -ГЕРБ ли са алтернативата?? И на кого са алтернатива - на БСП?!?Докато Бойко и Цецо са в политиката страната ще боледува! Тва е! Спрете герб- спасете България.
30
0
 
0
 
! Отговори
gogi преди 10 години
Имат право от БСП. Правителството е поело добра инициатива да ограничи офшорките и възможностите за пране на пари. Не може Мавродиев, дето се свързва с офшорките на президента и препирането на мафиотските пари, да е хем председател на КФН, хем да взема "Доверие" с офшорка. Твърде нагло е преди многото компромати срещу него.
29
0
 
0
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До НФБА Янаки като е толкова свестен, да си беше тръгнал от партията.Много добре вижда цялата гнилост, но си стои, вече 20г. депутат.Лошо ли му е?А иначе, отвреме-навреме си прави коментари срещу партията, другарите му прощават, вече не го взимат на сериозно, не му дават високи постове, държат го, обаче депутат, защото като цяло хората го харесват и така.Абе, комунистическа работа :)
28
0
 
0
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До АнонименДо 16Като ти чета коментара, ти така ги разбираш, че направо разби форума с мисълта си.Свържи навсякъде по света думите комунизъм и демократичност и ще ти се изсмеят в лицето.Е, изключая С.Корея, Куба и Русия.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Янаки след инструктажа при Алексей Петров е решил да каже нещо. Корнелия и дългия инкасатор са притеснени. Червените не са доволни. Значи, сделката е добра за народа.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Анонимен преди 1 часТова да не е Кипърската офшорка "Инокс" на Роско ? Добре е,че питаш,празна платена кратуно.Офшорката е на плащача ти с мустака от дпс - Цв.Василев.И да-Янаки Стоилов си прави само монолог,те тия кърлежи за това са се впили във властта в момента-да изпълнят поръчките на олигарсите,които са ги сложили там!За народа само ще си го преместят,ако не могат сами-или Сергея,или ***,или Болен ще им го мести!
25
1
 
3
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Калин Георгиев оглави Дирекция Сигурност в банката на Цветелина Бориславова. Браво!
24
0
 
0
 
! Отговори
как преди 10 години
До ПешоА как става прехвърлянето??
23
0
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Аз вече се прехвърлих в друг фонд... А вие ?
22
3
 
3
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
По жълтите павета дефилира оживялата картина "Свободата, водеща народа". В ролята на "Свободата" се редуват Саша, Цветелина и Кристалина. След тях пристъпват с бодра крачка Гаврошовците - Прокопиев, Дайнов, Шентов, Минчев, Кръстев (къде без главния гуру!), Плевнелиев (свенливо)...
21
3
 
16
 
! Отговори
Сотир преди 10 години
Сега Сергея и Местаня ще натиснат КФН и сделката ще мине :) Един скромен подарък за Мустака, само 2 млрд. :) А изкукуригалите пенсионери и останалата *** нека се пенят пред НДК. След години колко народ ще остане без или с миннимална пенсия... ама кой ти мисли братче
20
3
 
13
 
! Отговори
емо преди 10 години
Свежи парички за КТБ и Пеевски
19
1
 
8
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 10 години
НА ТИЯ КОИТО СА В ДОВЕРИЕ МАЙ ЩЕ ИМ ИЗГОРЯТ ВНОСКИТЕ,А ТИЯ ОТ КФН /МАВРОДИЕВ/ ЩЕ ПАРАФИРАТ СДЕЛКАТА
18
0
 
15
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
МОЖЕ ЛИ ДА НЕ СИ ПЛАТИШ ДДС И АКЦИЗА АКО НЯМАШ ПОЛИТИЧЕСКИ ЧАДЪРМОЖЕ ЛИ ДА СЕ ПРОДАВА ДРОГА НАД ПЪТ И НА КРЪСТОПЪТ А ПОЛИЦИЯТА ДА НАБЛЮДАВА БЕЗМЪЛНО.ВСЕКИ ОТ НАС ВИЖДА НЕЗАКОННАТА ТЪРГОВИЯ САМО УПРАВЛЯВАЩИТЕ СИ ТРАЯТС ЧАСТНО ЕНЕРГО Е НОВИЯ ДЕПУТАТ ОТ ДПСЕ ЯВНО СВЪРШИХА НОРМАЛНИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ ТА СМЕ ДОПРЯЛИ ДО МУТРИ ЗА ПРЕМИЕРИ..ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ..ШЕФОВЕ НА ДАНС..НА СЪД И ПРОКУРАТУРАИМА ЛИ УМИСЪЛ КОГАТО ДЪРЖАВАТА НЕ СИ ТЪРСИ ДДС И АКЦИЗ..КОЛКО МИЛИОНА ПОСТЪПВАТ В СМЕТКИТЕ НА МИНИСТРИ
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не виждам какво сте недоволни ор решението на Янаки ... как може най големия пенсионен фонд да се продаде на офшорка ??? защо не продадем и Козлодуи ?
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това да не е Кипърската офшорка "Инокс" на Роско ?
15
3
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До БотевНЕ РАЗБРА ЛИ ЧЕ ГЕРБ И БСП СА КАТО ДВА ТАШАКА...НЯМА РАЗЛИКА САМО ЧЕ ЕДИНИЯ ИГРАЕ ОТ ЛЯВО А ДРУГИЯ ОТ ДЯСНО...МАФИЯТА СИ ИМА ПАРТИИ ЗА ДА КЛАТИ НАРОДА..КАК ДА ИМА ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ КАТО ДЪРЖАВАТА НЕ СИ ТЪРСИ ВЗЕМАНИЯТА ОТ ДДС И АКЦИЗИ..КАТО ИМА ЗАКОННИ КАНАЛИ НА МИТНИЦИТЕ..КАТО ИМА СИВА ИКОНОМИКА..28 МИЛИАРДА НЕПОСТЪПВАТ В ХАЗНАТА ...А СЕГА НИ ОБЯВЯВАТ ЗА НОВА ДУПКА ОТ 500МИЛИОНА НЕСЪБРАНИ ДАНЪЦИ..ДАЛИ БАБА ПЕНА ОТ ГОРНО НАНАДОЛНИЩЕ ЩЕ СКРИЕ ДАНЪКА СИ ИЛИ ЩЕ И ВЗЕМАТ И КЪЩАТА
14
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 2 Не се бъркай в делата на БСП, защото нищо не разбираш. Ако Я. Стоилов, беше от ГЕРП, заради поведението му в партията, отдавна да беше "отлюспен", в БСП не го "отлюспват", защото БСП е най демократичната партия в РБ, запомнете това и престанете да клеветите!
13
6
 
20
 
! Отговори
Ботев преди 10 години
Другаря крадец вика "Другари, дръжте крадеца".Кой го продаде фонда, бе другарю? Аз, баба ми, съседа .. или вие? Ауу, сетих се - сигурно пак е ГЕРБ