Окървавихте столицата, каква е тази нервна система?

Бойко Борисов поиска за пореден път оставка на кабинета
Обновена: 25 юли 2013 14:15 | 25 юли 2013 09:54,
219
Окървавихте столицата, каква е тази нервна система?
Бойко Борисов Снимка:архив, БТА

Пореден призив за предсрочни избори отправи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, този път от парламентарната трибуна. Той настоя за категорична оставка на кабинета „Орешарски“.

„През февруари вие ни призовавахте да си отидем. И ние си отидохме, подадохме оставка и върнахме властта на народа. Сега вие окървавихте столицата“, ядоса се Борисов. Аз съм убеден, че ако вие не чуете това, което казват хората, ще вкарате държавата в тежка ситуация, допълни Борисов. 

Думите му дойдоха на фона на сблъсъците онзи ден и спокойния протест вчера. Лидерът на ГЕРБ призова лидерите на други политически сили да си припомнят изказванията си от февруари и да направят същото, за което са призовавали тогава.

„Сутринта като дойдох, видях как ви е обсаден парламентът. Аз не знам как ви е приятно това да го изживявате. Каква е тази нервна система?, каза още Борисов. 

Още по темата
По думите му единственият изход е да направим предсрочни избори и после всички партии да уважат волята на избирателите. 

Оттук нататък си е ваше право да вземете каквото и да било решение. Аз апелирам към мъдрост, ако можете да я проявите. Аз такива скандирания чух сутринта, че не знам как идвате на работа, каза той. Ексминистър-председателят се обърна и към наследника си Пламен Орешарски, тъй като почти целият кабинет е днес в пленарната зала заради актуализацията на бюджета.

Господин Орешарски, имате още шанс да останете в позицията си на човек уважаван – финансист и икономист. Ваш избор е кой път ще изберете. През февруари месец аз си подадох оставката, пак припомни Борисов. 

По негови думи нови избори не биха възпроизвели сегашното положение в НС. Според Борисов при лидера на БСП Сергей Станишев властта е на всяка цена.Той обясни още, че и той може да прати 50 души пред домовете на Лютви Местан и Сергей Станишев да подвикват сутрин.

Аз съм си извадил много поуки, но за съжаление вие летите със страшна сила не само да ни повторите, но и да ни надминете в тези грешки, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
4
 
6
 
! Отговори
Анонимка преди 10 години
Червени, сини, зелени, ***... орешарски или борисоварски - да си стягат задниците, да работят, да направят нови избори, да не се изглагат вече - и да не излагат нас пред света, и да започнем на чисто към един по-добър живот! Време ни е!.... всъщност, отдавна ни беше време за това!
145
7
 
7
 
! Отговори
voltaire преди 10 години
Стига с избори бе Слънце. Има по-полезни дейности, с които трябва да се занимават политците. Във всеки момент в София можеш да свикаш на едно място по няколко хиляди от всяка боя и лудост. И те не са индикатор за обществените нагласи. Особено опасни са поръчковите социологически изследвания, които в обстановка на хаос, се разминават драматично с реалностите. Не залагай всичко "ва банк" на едни следващи бързи избори, като играч на рулетка. Тъкмо малко в опозиция ще прочисти ГЕРБ от "плъховете".
144
10
 
10
 
! Отговори
Ушев преди 10 години
Бойко,ти мазна дебела ****ерастка *** кажи как платихте и осигурихте автобус на 30-40 герберски прасета от Пловдив да дойдат в София на 23 юли и да вандалстват.
143
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ББ е мошенник, който е натрупал капитали през 90-те и сега си ги донатрупва, обаче има един факт, който много хора пропускат - САЩ го направиха премиер и наскоро именно те си го оплюха(с уйкилийкс и подобни) и помогнаха да се разкара от властта, което означава, че не е направил нещо, което те са искали, а всички знаем, че едва ли ни мислят доброто(както и руснаците си гледат тях, а не нас). Не съм от ГЕРБ, но БСП и ДПС са най-голямото раково образование в България...
142
4
 
3
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
До Красная кухая лейкадобър ник си си сложил. твоят боко толкова е искал да е червен и признат, но е нямал акъла за това. и сега си връща. а ти? недоразумение някакво..
141
16
 
14
 
! Отговори
Красная кухая лейка преди 10 години
Браво на Бойко Борисов,човек с чест и мъжка дума.Ние си го уважаваме:)споко.А червените *** нямат нервна система,защото просто са ЧЕРВЕНИ ГЙОНСУРАТИ
140
2
 
13
 
! Отговори
... преди 10 години
стига сте дрънакали глупости петрола е 106 долара за барел а по бензиностанциите да е поевтинял ? И после като се увеличи петрола ще кажат "аааа вдигаме бензина". Да живееш в България е пълен шит. Затова и свясните хора не протестират, а си мислят как да се махнат от тук.
139
10
 
11
 
! Отговори
ddt77 преди 10 години
Бумеранга от февруарските протести се връща към сегашните управляващи. Тогава протестиращите бяха доста по-малко но същите тези хора тогава в опозиция ревяха по телевизиите че правителството е длъжно да подаде оставка. Защо тогава не направиха това за което апелират сега. Да излязат и за кажат че след няколко месеца ще има избори и тогава ще се решат нещата. А сега когато по-голямо множество иска техните оставки запяха друга песен. СМЪРТ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ *** които 23 години грабят народа
138
9
 
16
 
! Отговори
nelineli9 преди 10 години
Защо толкова много иска оставка на правитлеството тоя,да не мислите,че е от грижа за хората!!!
137
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе вие нормални ли сте!?!?! БСП назначиха човек от ДПС за шеф на ДАНС?? да не говорим за другите назначения на бат Сали с енергото и тн.. и пак ще гласувате за БСП?? толкова ли нямате акъл да си изкарате парите сами а чакате на БСП-то да ви вдигне пенсиите и заплатите?? намалиха тока с 1 стотинка ДА С ЕДНА!!! и им се радвате??
136
19
 
26
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Какви избори искаш бе мафиот?! Ти не ходиш на работа в парламента и се излежаваш във вкъщи. Ти не само си че си безгранично нагъл Бойко, ти си една долна мутра която е за затвор.
135
12
 
11
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
до 146,естествено, че не искаме. за това възлагаме надежди БСП колкото и противни да са - да не дават оставки въпреки желанието на няколко хиляди ***.
134
30
 
12
 
! Отговори
сенека преди 10 години
Бойко е мъдър човек!
133
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
вие сериозно ли искате Б.Б. да ни управлява още 4 години?
132
19
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко, ти докара африканска бедност в европейска България!
131
10
 
12
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
до 140,отвори си един wikileaks и чети, чедо, такива има няколко за некадърника Борисов и това какво е правил в България.
130
14
 
24
 
! Отговори
Кървав диктатор! преди 10 години
Столицата беше окървавена през м. февруари т.г., когато хората протестираха срещу Бойко Борисов!Днешното са инсценировки!
129
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този е най-големият манипулатор и популист в новата ни история! И бай Тошо му отстъпва.Хващам се на бас, че единственото ,което иска в момента, е да легализира тъмните страни на групировката ГЕРБ. И да се добере отново до властта и парите. Не се самозалъгвайте! Този човек е мутра и нищо не може да го промени.
128
8
 
1
 
! Отговори
Darwin преди 10 години
До 141. Тихо, платена ***.
127
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом за петьо-евреи,Бойко мутрата трябвало да бъде завинаги на власт е повече от ясно ,че ББ е нищо повече от един *** мутраген наведен пред съплеменниците на Петьо еврейна ,с една дума ББ е нациоонален предател и вреден за България