За леля ви Паца от Видраре и за "умните" в София

Кирил Добрев за "пропастта" между протестиращи и провинция
Обновена: 25 юли 2013 14:15 | 25 юли 2013 10:23,
191
За леля ви Паца от Видраре и за "умните" в София
Кирил Добрев. Снимка: архив, Булфото

Огромна пропаст стои между протестиращите софиянци и хората от провинцията.

Докато за „умните и красивите” в София 5% намаление на тока е едно кафе в скъп хотел, то за леля Паца от село Видраре са пет хляба, изчисли пред bTV левият депутат Кирил Добрев.

В коментара си за ситуацията в страната той допълни, че излезлите на улицата в столицата имат едни искания – не харесват него и останалите народни представители и искат да ги извадят от 42-рото НС.

Срещите с хора от неговия район обаче показвали, че хора като леля Паца, която му направила баничка миналата седмица, били доволни от социалните ангажименти на БСП, които се изпълнявали.

"Днес протестът е изцяло политически, хората не харесват тези, които сме вътре в парламента. И аз не харесвах Бойко Борисов преди, но през последните 4 години правех опозиционна политика. Ако има избори сега, се удовлетворява статуквото. Ние не се страхуваме от изборите, ние изпълняваме своята социална програма. Готов съм да отида на избори. Вот през май е абсолютно реално постижим. Един парламент с ясна програма до април е нещо, в което БСП може да покаже достойнство", настоя Добрев.

Той смята, че фиксирането на дата за нови избори ще успокои ситуацията, но преди това лидерите трябва да седнат на една маса. По думите му обаче в момента такива няма.

На въпрос дали поставя под това определение и Сергей Станишев, Добрев заяви, че има разлика между избран председател и лидер.

Кирил Добрев бе категоричен, че максимално бързо "трябва да изгоним търговците от храма". На въпроса кои са търговците обаче той обаче спести отговора, питайки: "Какво означава олигархия? Какво общо има олигархията с управлението на страната и с това правителство към този момент. Кой от министрите има икономическа власт и медии? Имаме президент, който представлява олигарсите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
0
 
! Отговори
Тони преди 10 години
До ТелезрителРаботила е тя, била е кадровик в БГА Балкан. Да, това е ярък пример за отрудени селска женица! А, къщичката й по-мязаше на имение с морави и люлка! Явно има защо да е благодарна на партията!
158
0
 
2
 
! Отговори
илия преди 10 години
ами ти нали си от енергийните магнати ? намали на леляти тока,да си купи жената хляб,наглец мърьсен.
157
0
 
2
 
! Отговори
BTV преди 10 години
До GuestinaИ само още няколко думи.Къде беше леля ти Паца, когато дълга на България от 1990 до 2013 се е увеличи с 10 милиарда? Излезна ли тя да протестира? Направи ли нещо за да попречи на разграбването на държавата? Знаеш ли колко време ще трябва, за да се изплатят тия 14 милиарда? Нека ме съдят младите като остарея! Нека ме съдят, ама няма да позволя на разсипниците да трупат дългове за поколения напред!
156
0
 
2
 
! Отговори
До "До БТВ" преди 10 години
"До БТВ", гледа ли интервюто на Генка Шекерова с баба ти Паца от Видраре?До някде си прав/а, има още време докато остарея, но до сега няма нещо, за което да ме упрекнат. Боря се със законни средства да спре взимането на безсмислени заеми, които поколенията след мен ще трябва да изплащат, а можеше да си седя вкъщи и да си пия бира, или пък да си бия камшика за чужбина :) нали?!
155
2
 
1
 
! Отговори
Guestina преди 10 години
До БТВЛека с приказките, че утре може нашите деца така като тебе да говорят за нашите поколения. Лесно е да се правиш на съдник, но най-интересно е като стане време тебе да те съдят следващите.
154
0
 
7
 
! Отговори
Телезрител преди 10 години
Представях си една превита на две, забрадена, отрудена баба, на която единствената почивка е по икиндия със скръстени възлести ръце в скута да седне да чака кравата на пейката пред къщата, а после пак да шета до мрак. Досущ както правеше мойта мила баба. Да е жива и здрава госпожа Паца, но тя не е представителна извадка на отрудените хорица по селата. Не казвам, че не е работила. Ама надали живее от пенсийка и не може да си плаща тока. Пак нещо ни излъга партиецът. Ама те не могат иначе, ген...
153
10
 
7
 
! Отговори
Протеституиращ преди 10 години
До провинциалист Аз също не съм от София .Също си плащам данъците на 100 % ,но изобщо не подкрепям протеста . Големи артисти бяха ,които се бутаха сами върху полицаите и като ги докоснеха с щитовете падаха окървавени и смъртоносно ранени.Аз един не познавам , който подкрепя протестите.Даже хората ви намразват вече.Писна ни да гледаме новини , които показват само еднакви маймунски физиономии ревящи ,щото някой си *** не ги представлявал . Мен 5 % пък ме устройват защото много ви дразнят.
152
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
baba pazo mnogo znaesh da lomotish , ama kato izbegat i tia deza deto sa ostanali . posle nama firmi i nama i pensii i 6e si smokash prastite.
151
4
 
14
 
! Отговори
БТВ преди 10 години
Видяхме я баба ти паца от Видраре. Работила по министерствата и БГА Балкан, много ясно , че ще има пропаст между българите и нея. И супернагло коментира, защо да не вземели управляващите заем от 1 милиард :) *** *** лелина, още десетина години и няма да е останал никой от вашето скапано поколение, което ни зарина с дългове и простотия!
150
0
 
2
 
! Отговори
Даскал по български преди 10 години
ДО 159 АНОНИМЕН: Толкова си *** и ***, че не можеш да разбереш колко. Не пиши повече във форумите, че дразниш обонянието на нормалните хора.
149
2
 
13
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Леля Паца живеела трудно - дори гледала кокошки.Дай боже повече пенсионери да живеят така трудно - хубава новичка къща,морава с люлка, интересни насаждения -храсти - абе труден живот след работа във външно и БГА Балкан.Ох Кольо да беше взел повечко от татко си бог да го прости.Намерил коя баба да дава за пример.
148
2
 
6
 
! Отговори
Сельо Балкански преди 10 години
Топла паца за леля Цаца!!!
147
3
 
13
 
! Отговори
провинциялистка преди 10 години
До провинциалистНапълно съм съгласна с теб . На маймуни ни направиха тези комунисти и се опитват да ни кажат , че щом сми от провинцията сме нещо по-прости. Забравиха от кои села тръгнаха. Подкрепям протеста и не сме само аз и вие.
146
3
 
13
 
! Отговори
Леля преди 10 години
До бабаБре бабо , оди дома да се срамуваш , и остави младите да бачкат и да ти плащат пенсията. Те трябва да изкарат не само за тебе , а и за наглите крадци за който гласуваш.
145
5
 
14
 
! Отговори
провинциалист преди 10 години
Не съм от София, плащам 100% от данъците си, далече са ми жълтите павета, но ПОДКРЕПЯМ протестите с две ръце! И познавам много такива хора като мен. Който твърди, че едва няколко хиляди са срещу правителството жестоко греши! Моите уважения към леля Паца, но тя ако консумира 40 лв ток на село, щото е свикнала да пести, за да оцелее, не знам къде й излизат сметките с тия 5%. Два хляба дали й решават проблемите, защото моите не ги решават нито тия 5%, нито 70лв повече майчински!
144
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Леля МарудаАбе какъв срам от тия чакаш ? Това са безочливи и нагли типове.
143
4
 
12
 
! Отговори
Леля Маруда преди 10 години
Не стига , че и окрадохте парите на ,леля Паца, ами и изядохте и баницата!Бе вие срама , нямате ли???
142
1
 
12
 
! Отговори
Леля Паца преди 10 години
Олигархията хич няма нищо обща с БСП, освен че е създадена от нея! Вкл. и Плевнелиев и сие, който им е трън в очите сега. Защо ли? Ами еманципираха се момчетата, заработиха сами след първоначалния тласък, умни и образовани са. Махнаха се от общата хранилка. Не се ли замисляте защо през 90-те борчета ставаха милионери? Не е само контрабандата и мръсните поръчки, дадоха на такива като тях, защото знаеха, че далеч няма да стигнат, а партийните другари винаги ще са в сянка до тях . И ще лапат.
141
5
 
17
 
! Отговори
555 преди 10 години
Стига сте ни разделяли и принуждавали със заплахи бедните,стари и болни хора да ви се подписват на разни защити на това национал-социалисти4еско-мюсюлманско правителство.Ние провинциалистите сме на страната на протестиращите.
140
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
155, г-н Професоре, правописни грешки може да търсиш в някой документ но не и във форум. Всеки прави грешки. За образованието ми няма да смисъл да говоря, малък е шанса да имаш по-добро от моето. Че има място за всеки ми е ясно, но не ми харесва тенденцията кой води нацията. Винаги простите, неграмотните и дъртите ще са повече, а тези които носят държавата все повече намаляват. Преброй грешките ми пак и кажи колко са, моля, интересувам се, цитирай ако може и пак някакъв такъв израз да се уча.