За леля ви Паца от Видраре и за "умните" в София

Кирил Добрев за "пропастта" между протестиращи и провинция
Обновена: 25 юли 2013 14:15 | 25 юли 2013 10:23,
191
За леля ви Паца от Видраре и за "умните" в София
Кирил Добрев. Снимка: архив, Булфото

Огромна пропаст стои между протестиращите софиянци и хората от провинцията.

Докато за „умните и красивите” в София 5% намаление на тока е едно кафе в скъп хотел, то за леля Паца от село Видраре са пет хляба, изчисли пред bTV левият депутат Кирил Добрев.

В коментара си за ситуацията в страната той допълни, че излезлите на улицата в столицата имат едни искания – не харесват него и останалите народни представители и искат да ги извадят от 42-рото НС.

Срещите с хора от неговия район обаче показвали, че хора като леля Паца, която му направила баничка миналата седмица, били доволни от социалните ангажименти на БСП, които се изпълнявали.

"Днес протестът е изцяло политически, хората не харесват тези, които сме вътре в парламента. И аз не харесвах Бойко Борисов преди, но през последните 4 години правех опозиционна политика. Ако има избори сега, се удовлетворява статуквото. Ние не се страхуваме от изборите, ние изпълняваме своята социална програма. Готов съм да отида на избори. Вот през май е абсолютно реално постижим. Един парламент с ясна програма до април е нещо, в което БСП може да покаже достойнство", настоя Добрев.

Той смята, че фиксирането на дата за нови избори ще успокои ситуацията, но преди това лидерите трябва да седнат на една маса. По думите му обаче в момента такива няма.

На въпрос дали поставя под това определение и Сергей Станишев, Добрев заяви, че има разлика между избран председател и лидер.

Кирил Добрев бе категоричен, че максимално бързо "трябва да изгоним търговците от храма". На въпроса кои са търговците обаче той обаче спести отговора, питайки: "Какво означава олигархия? Какво общо има олигархията с управлението на страната и с това правителство към този момент. Кой от министрите има икономическа власт и медии? Имаме президент, който представлява олигарсите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
7
 
32
 
! Отговори
Емигрант преди 10 години
Ей червен *** , следващия път като ядеш банички при леля ти Паца от Видраре , първо да си ги платиш , защото 100% съм сигурен че не си си ги платил. При вас *** това е непознат процес. Второ не забравяй да питаш леля ти Паца къде работят синовете и внуците и. Милион и половина наши братя аргатуват по света точно заради такива като тебе и баща ти които загробихте България. И трето ти червен *** не смей да делиш селото от града, защото заради вас сега селото е на тоя хал.
118
2
 
14
 
! Отговори
752031 преди 10 години
До Анонимен 115И Хитлер е бил избран от народа си
117
2
 
7
 
! Отговори
piffacota преди 10 години
Далече е Май камунистче
116
3
 
19
 
! Отговори
един преди 10 години
Тоя дето го хванаха с две торби пари като сливнишки шанажия,да знае ,че за да спести 5лева баба Паца трябва да плати 100лева сметка и да се обеси.Та около 5%намаление и нея я подпира толкова,колкото хубавия с кафето.
115
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според НЕК, средното потребление на електричество в България е 35-40 лв месечно, а според НСИ средно едно домакинство в БГ има 2,5-3 души. Простата сметка показва че на глава от населението потреблението е около 10-12 лв. 5% от тази сума са около 50-60 ст. месечно. Искам да видя как леля Паца, ще си купи 5 хляба за 60 стотинки.
114
2
 
18
 
! Отговори
бре! преди 10 години
Нова доза популизъм!
113
2
 
32
 
! Отговори
Неда преди 10 години
Грозно и недостойно, другари! Давихте и душихте бабите и дядовците ми, майка ми и баща ми, мен, изкарахте на улицата децата ми! Вън, душегубци! Уж съм кротък човек, а на мен ми идва да грабна павето!
112
1
 
21
 
! Отговори
Апостол преди 10 години
Никога няма да достигнем Европа.Докато не се въведе фейс кастинг , входен тест,нормално тегло за кандидатите за депутати,стига с тия чобан сурати и бобтолуми пълни с фекалии и манджа.Главите им пълни с шкембе чорба
111
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как не ви е срам червени *** да разделяте хората, а за ваше сведение леля Паца от Видраре е на това дередже, защото вие окрадохте държавата и сега пак се опитвате да го правите по най-противния начин.Вън от храма/Нарадното събрание/ и дано никога повече не се чуе нищо за вас!!!!
110
10
 
48
 
! Отговори
добрев, добрев преди 10 години
Как не ви е срам да се гаврите с хората. Това ли ви е социалната политика - да държите хората в подчинение с 5 хляба. Защо не обясните на същата тази баба и на хилядите като нея къде са и удържаните в годините пари за пенсия - откраднахте ги и сега за да е удобто ще ги държите на синджир. Защо не обясните на баба Паца от къде плащате пенсиите , здравните и социалните - от нас работещите, от наще данъци и одръжки. Да не би да ги давате от джоба си ? Отворите ли си устата - настъпва Содом и Гомор
109
8
 
48
 
! Отговори
1 преди 10 години
Пропастта между това управление и хората е ужасяваща .С такъв манталитет и разсъждения сме обречени ....
108
8
 
46
 
! Отговори
2415 преди 10 години
Проклети комунисти, гаврите се с ограбените и измъчени от вас хора, да са ви благодарни за 5 хляба .Публичен разстрел заслужавате, като в Китай
107
8
 
52
 
! Отговори
един преди 10 години
Този титан на мисълта Кирил Добрев пропуска да каже че леля Паца за 5 лева ще гласува за него а тези умни и красиви протестиращи от София не искат нито сда го виждат нито да го чуват. Питам се къде е прогресът в леля Ви Паца или в умните и красивите
106
12
 
52
 
! Отговори
Умен и красив преди 10 години
Ако не са умните и красивите, да му кажа на Кирчо, леля Паца и всички останали ще мизерстват още повече, а България ще е толкова далеч от ЕС, колкото през 1960-та. Искам и друго да ти кажа, драги Кирчо, който си със сако за 600 евро, добре че са умните и красивите, защото данъците, които плащаме за една година на човек, дават помощи на 100 от вашите избиратели. Т.е. ние сме като скачени съдове - за нас правата да плащаме данъци, а за вашите избиратели правата да получават помощи.
105
4
 
12
 
! Отговори
балтията преди 10 години
До Анонимен115Ти си луд! Ти си ***! Ти не знаеш, за какво иде реч!А като дойде някой друг, който ще е под шапката на пеефски, какво? По-различно ли ще е?Заминавай при бат сали и останалите мушенници - ***!
104
3
 
31
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До АнонименПърво, иска ви е на протеста да са само 500човека.Никой- нито полиция, нито медии реално обявяват броя на протестиращите, но аз мога да ти кажа, че те са хиляди. Мога да гарантирам, че в един от дните, в които присъствах имаше, поне 30хлд. може и повече.И второ:Пеевски, не е просто една грешка, а това назначение показа начина на мислене и манталитета на този парламент и на това Правителство.Просто не очакваха, че народа ще излезе на улицата. Бяха шокирани!
103
4
 
23
 
! Отговори
iАнонимен преди 10 години
БСП-БКП НАЙ -ДОБРИ в манипулациите на всички нива !Поклон пред професионализма им !А колко хляба може да си купи Паца с милиард и половина лева похарчени за изкопа БЕЛЕНЕ ?Колко хляба може да си купи ПАЦА , спестяванията си от ЖАН ВИДЕНОВО време ?????Проектозаконът за вероизповеданията е национално предателство
102
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На леля ти Паца децата са със сигурност на протеста. Престанете с тая тактика разделяй и владей вие да ни обяснявате, че става дума за провинцията срещу София, умни и красиви срещу необразовани, бедни срещу богати и т.н. Става дума само за едно - един народ срещу мафията. Не сте вече в позицията да ни обяснявате ситуацията, слушайте какво ви казва народа.
101
43
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Целият протест е скалъпен от гнусните и продажни телевизии,които досега получаваха десетки милиони от БУДАРазбира се,че трябваше да има протест,заради Пеевски и аз бях на него,и резултатът е Пеевски,че го смениха за 3 дена.Но вече хората забравиха за какво протестират и протестът стана политическиТова правитеслтво е избрано от народаДаже и продажните журналисти да показват по цял ден 500 ***,които спират движението на цялата столица и се правят на герои,това правителство ще остане докрай
100
5
 
34
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
условия за развитие на производство и свободен пазар... Отделно, леля ви Паца от Видраре не смее да се вдигне на бунт, защото всичките източници на някакъв мизерен приход са в ръцете на някое ваше другарче, *** комунистически. Направихте така, че в два три града в България все още има някаква свобода, докато малките градчета са едва ли не крепостни на някой местен олигарх, ваша дружка. Леля ви Паца от Видраре няма шанс срещу олигархията ви.