За леля ви Паца от Видраре и за "умните" в София

Кирил Добрев за "пропастта" между протестиращи и провинция
Обновена: 25 юли 2013 14:15 | 25 юли 2013 10:23,
191
За леля ви Паца от Видраре и за "умните" в София
Кирил Добрев. Снимка: архив, Булфото

Огромна пропаст стои между протестиращите софиянци и хората от провинцията.

Докато за „умните и красивите” в София 5% намаление на тока е едно кафе в скъп хотел, то за леля Паца от село Видраре са пет хляба, изчисли пред bTV левият депутат Кирил Добрев.

В коментара си за ситуацията в страната той допълни, че излезлите на улицата в столицата имат едни искания – не харесват него и останалите народни представители и искат да ги извадят от 42-рото НС.

Срещите с хора от неговия район обаче показвали, че хора като леля Паца, която му направила баничка миналата седмица, били доволни от социалните ангажименти на БСП, които се изпълнявали.

"Днес протестът е изцяло политически, хората не харесват тези, които сме вътре в парламента. И аз не харесвах Бойко Борисов преди, но през последните 4 години правех опозиционна политика. Ако има избори сега, се удовлетворява статуквото. Ние не се страхуваме от изборите, ние изпълняваме своята социална програма. Готов съм да отида на избори. Вот през май е абсолютно реално постижим. Един парламент с ясна програма до април е нещо, в което БСП може да покаже достойнство", настоя Добрев.

Той смята, че фиксирането на дата за нови избори ще успокои ситуацията, но преди това лидерите трябва да седнат на една маса. По думите му обаче в момента такива няма.

На въпрос дали поставя под това определение и Сергей Станишев, Добрев заяви, че има разлика между избран председател и лидер.

Кирил Добрев бе категоричен, че максимално бързо "трябва да изгоним търговците от храма". На въпроса кои са търговците обаче той обаче спести отговора, питайки: "Какво означава олигархия? Какво общо има олигархията с управлението на страната и с това правителство към този момент. Кой от министрите има икономическа власт и медии? Имаме президент, който представлява олигарсите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
8
 
4
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До versauxКато свърши отпускарския сезон, в София ще стане като в Истанбул- водни струи, сълзотворен газ и здрав бой за платените "протестиращи" мекерета.
78
1
 
3
 
! Отговори
Човек преди 10 години
До АнонименМного вътрешна информация,да не си и ти в кюпа.Тези неща ако така лесно се знаят, кажи кога ще си отиде кабинета Орешарски
77
5
 
12
 
! Отговори
versaux преди 10 години
До Jerry - Оставка няма да има ....... ! ! ! Ще има,.. ще има.... и то още как.... та и на тепсия ще си я донесат... Бах Ви комунистическо-турските ***...
76
1
 
16
 
! Отговори
Човек преди 10 години
Стига бе хора,ДПС получи вота от Турция то е ясно.БСП получи вот с успешна манипулация в деня за размисъл.Но едно искам да попитам ,къде са сега всички,зелени,сини и тъмно сини,всички които не получиха част от вота.Скриха се и чакат ДПС и БСП да разкъсат ГЕРБ и да дойдат на готово,на сложена маса.Няма политици които хората да се припознаят,да кажат ТЕ СА
75
1
 
12
 
! Отговори
бау преди 10 години
Мечтата на Кирчо е да сготви Станишев и е на прав път. Станишев все повече е в коалиция с мониката и скоро само тя ще му остане. Всъщност партията е жестоко разкъсана вътрешно и герберите са и най- малкия проблем.
74
8
 
17
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
До едня"Мразя БСП, но ще гласувам за тях като наказателен вот срещу ГЕРБ, защото ме разочароваха! "значи ще глсуваш за ДПС !!!! Защо не заминеш да живееш в Турция и от там ще можеш да глсуваш за БСП само че с бюлетината на ДПС!!!! егати смешния наказателен вот!!!
73
4
 
13
 
! Отговори
Човек преди 10 години
До едняНе защитавам Герб,но не може за всичко само те да са виновни,все пак само от 2008 г. са във властта.За другите преди това какво? Хубаво или нищо,не може да не потърсим сметка от всички.Що се касае до 500 лв. заплата на доктор,или е зле като такъв или нещо не е наред.Педиатъра на дъщеря ми има 22 000 пациента и е лудница от хора при него,но знаеш ли какво,не го мързи не чака в кабинета на готово,създал си е сам доверие и уважение.Парите сами идват после
72
1
 
20
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
Този *** и лявата му про турско-руска смешна партиика искат да противопоставят София на провинция!!!! Нещастници по сякакъв начин се опитват да противопоставят хората за да се стигне до конфликти!!!
71
3
 
3
 
! Отговори
до Spiro преди 10 години
Да, така е - образователната ни система се е провалила. Провалиха се също и много други системи - на здравоопазването, съдебната, на труда и социалната политика .... Но не мисля, че хората които протестират пред парламента имат потенциала да оправят нещата. Те дори не успяват да бъдат коректив на управляващите, което е жалко. Няма да коментирам качеството на моите образования, защото други са хората които го оценяват, но и ти не си сред хората които имат основание за коментар.
70
2
 
23
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
Г-н Добрев за леля ти Паца 5 лв. може да са 5 хляба, но ако вместо се чудите какви социални помощи да измислите и да се правите на много загрижени за хората,може да помислите върху това да получават достойни пенсии за труда,който со полижили и да не им се налага да ползват социални помощи за да живея нормално. Основните ползватели на социалните помощи са ромите,които вместо да ги научите да работят и ограмотите,вие всички партии до сега нарочно ги държите в гетата,защото така по-лесно се манипул
69
16
 
3
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
Оставка няма да има. Свиквайте с този факт и ще ви бъде по- лесно.
68
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** купи на леля ти Паца ляб с парите от контрабандата на горива по време на югоембаргото! А не да слагаш поставени твои дружки от същия период в ДКЕВР да ти играят по свирката. Нещо много връзки ЕЛПИДА в тая комисия има. Срам за баща си си, Кириле!
67
5
 
15
 
! Отговори
Протест преди 10 години
... абе тоя е за затвора, а навирил нос да обяснява какво са 5%.
66
1
 
24
 
! Отговори
хххххххххххххх преди 10 години
Стига разделяхте хората,долни интриганти !!!!
65
21
 
9
 
! Отговори
едня преди 10 години
До ЧовекГрешиш.Гласувах за ГЕРБ и бях фен на Борисов.Докато осъзнах колко е трудно за български лекар да живее с 500 лв.заплата, да бъде унижаван и хулен, както никога досега, да слугува на роми и неосигурени!Мразя БСП, но ще гласувам за тях като наказателен вот срещу ГЕРБ, защото ме разочароваха!
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен "шефовете на НЕК и ЕРП няма гладни да стоят с мизерни заплати от 10 000 лв"---По-скоро са 100 000 евро на месец (поне за шефовете на ЕРП)
63
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другаря Добрев направо ме разчувства! *** как се е загрижил за баба Пена милият. Да беше и оставил някое от куфарчетата с пари, с които го бяха хванали на границата по време на ембаргото - сега щеше да живее по-добре жената.Ех, какви славни времена бяха - цистерни, пачки, екшън... А сега какво? Само едната борба с олигархията и мафията ни остана :)А, и баничката на баба Пена....
62
0
 
21
 
! Отговори
Асен преди 10 години
А ти си на тогази "блага" работа-депутат, заради баща ти. О,синко, синко, ще каже той, накъде си тръгнал?...Когато въртеше далавери и те хванаха на границата-бързо,бързо всичко се потули.Сега даваш акъл !!!!
61
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кирил Добрев има ВЕЦ, ТЕЦ, ВЕЙ, и Соларна електроцентрала.Само нагъл олигарх може да говори за социална политика, докато е милиардервисоките цени на тока идват от уруди като този
60
1
 
22
 
! Отговори
Човек преди 10 години
До НинаКакви експерти има в този кабинет,всички назначения са политически