Здравеопазването ни с ?500 хиляди до 2020 г.

Детска "Дисни" болница отваря врати във Варна
Обновена: 29 юли 2013 15:16 | 29 юли 2013 15:15,
12
Здравеопазването ни с ?500 хиляди до 2020 г.
Министър Таня Андреева и министър Анелия Клисарова във Варна. Снимка: Булфото

През следващия програмен период ще бъдат отделени около 1 млрд. лева за здравеопазването у нас, като средствата вече са договорени с ЕК, обяви във Варна министърът на здравеопазването Таня Андреева.

Тя подчерта, че парите са договорени благодарение на вицепремиера Зинаида Златанова и ще бъдат изразходвани за Спешна помощ, развитие на човешките ресурси, профилактика, превенция и иновации.

Министър Андреева и образователният министър проф. Анелия Клисарова откриха днес във Варна ремонтираното детско отделение за интензивно лечение "Неврология и неонатология" в болница "Света Марина".

Тя обясни, че здравното заведение е готово с проект за създаването на детска "Дисни" болница, която ще е първата такава у нас и ще помага при лечението на деца с участието на известни анимационни герои.

Тази болница може да започне да функционира още през 2014 г., като надеждата е, че дотогава ще бъдат осигурени средства, за да отвори врати.

"Майчинското и детско здравеопазване ще бъдат основни приоритети за това правителство. Университетската болница "Света Марина" е един от чудесните примери за това, че в България нещата могат да се случват по един от най-добрите начини", допълни здравният министър.

При посещението си в здравното заведение тя присъства на съвместна дистанционна медицинска интервенция, която се осъществява за първи път между два града – хирургически екип на Първа АГ болница "Света София" представи на живо операция за отстраняване на карцином на гърдата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
до 10 преди 10 години
Аз знам къде могат да ти кажат какъв е твоят проблем
10
4
 
13
 
! Отговори
vvv преди 10 години
Какви глупости.....точно лекарите са най голямите мафиоти.Където и да отида ме гледат в джоба и торбичката какво нося и след това решават дали да ми обърнат внимание.От една година обикалям с температура 37.2 която се повишава само вечер,до тук съм дал над 2 000 лева за изследвания и никой не може да ми постави диагноза.
9
1
 
10
 
! Отговори
ultramind преди 10 години
Има един проблем в цялата работа. Парите отиват за здравеопазване, но не отиват при лекарите. Лекарите са ниско платени, което ги кара да напускат страната. Парите се наливат в болниците, след което същите ще бъдат фалирани поради липса на лекари. След това някой ще си купи на безценица тази "фалирала" болница пълна с най-модерна техника.
8
2
 
11
 
! Отговори
typipros1 преди 10 години
"?500 хиляди до 2020 г."1 милиард лв. до 1г в джоба
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ко?Не! E KVO OTKRIVAT !?? Staroto pravistelstvo e napravilo remonta !!!
6
1
 
8
 
! Отговори
Преговори преди 10 години
Договарящият период още не е започнал за средствата по която и да е част от Кохезионните фондове от ЕС и другите рамкови бюджети на ЕС, но наще даже вече ги осигурили и даже проектите готови. За сега само е определен бюджета за 2014-2020г. а вече кое каде явно експерите знаят за кое ще получат зелена светлина....
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спрете да надувате балона на здравеопазването. Така самите лекари ще се спасят от страшните последици на предстоящия срив.Справка - балона на недвижимите имоти, на суровините, балона в Детройт, балона на българския лев.
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До typipros1Не бе не са сбъркали просто се издадоха, че искат да бутнат борда !
3
2
 
15
 
! Отговори
typipros1 преди 10 години
благодарение на вицепремиера Зинаида ЗлатановаПаметник ли да и направим или само да и благодарим че е благоволила да свърши малко работа
2
2
 
6
 
! Отговори
Ben Gan преди 10 години
Ко?Не!
1
1
 
36
 
! Отговори
ЕК преди 10 години
Некадърницииии, не знаех, че 500К Евро е 1 милиярд лева. Не знам нямате ли редактори