Да не можеш си пуснеш пералня и телевизор едновременно? Безобразие!

"Първо да доказват потреблението, после да плащаме тока"
13
Да не можеш си пуснеш пералня и телевизор едновременно? Безобразие!
Снимка: Булфото

Промените в Закона за енергетиката, с които се намалиха цените на тока, са само първата стъпка, предстоят и още в борбата с монополите. Това обяви депутатът от БСП, който е и зам.-председател на Комисията по енергетика в НС Явор Куюмджиев.

Левицата предлага при драстично нарастване на сметка за ток, до 30% спрямо такъв минал период, доставчикът първо да доказва, че потреблението е реално, едва след това хората да плащат.

Куюмджиев обясни, че освен това предложение имат още няколко. Сред тях е искането да се създаде измервателен институт, който да сертифицира измервателните уреди и да е независим орган.

„Сега, когато се оплаче потребител, електромерът се проверява от неговия собственик, това са ЕРП-тата и естествено в 95% от случаите излиза, че нищо му няма”, обясни депутатът.

„За нас е непонятно как може в 21 век да има български граждани, принудени да избират дали да си пуснат телевизора или пералнята, тъй като токът им е толкова слаб, че не могат да правят и двете едновременно. Както и е недопустимо да се получават токови удари, които да изгорят електроуредите на десетки хиляди семейства - нещо, което видяхме преди няколко години.

Идеята е, ако нещо подобно се случи, съответният доставчик, който не си е спазил изискванията за доставка на качествена услуга, да бъде санкциониран и щетите да бъдат възстановени на потърпевшите", каза още той.
От БСП предлагат идеята да влязат в сила от новия отоплителен сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво ли не ще ви кажат, само и само да се рестартира проекта Белене.
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
популисти , че то гърмяха уредите по време на тройната коалиция , а те чак сега реагират , да се въведат уреди като в Германия , които не отчитат ако тока е под минимума и доставчика си плаща , ако не е предоставил договорената мощност.
10
1
 
4
 
! Отговори
аз преди 10 години
До КрисАбе той може да предложи и въобще да не се плаща ток! Нали знае, че няма кой да му приеме предложенията!
9
24
 
16
 
! Отговори
varg преди 10 години
Браво на БСП.Едно правителство,което мисли за народа си.
8
18
 
13
 
! Отговори
Крис преди 10 години
Каквото и да направят *** няма да спрат да ги плюят. За 22г. никой нищо не направи, сега се разработиха и вие ги плюете, герберски прости ***...
7
6
 
15
 
! Отговори
Българин преди 10 години
БУНТ БУНТ БУНТ .... !!!
6
2
 
13
 
! Отговори
до 6 преди 10 години
Имаше режим на тока две или три зими, вярно е. Обаче в началото на 21 век режим на тока имаше и в Калифорния ! Освен това що не се сърдиш на големите вериги ,които пускат стоки със соц. цени и с допълнението - по шест броя на клиент? Това пак си е режим нали?
5
20
 
15
 
! Отговори
21 век преди 10 години
За всички комунисти дето милеят по оно време - нека да им направят тока една стотинка, ама да е в режим 'три часа има, три часа нема' или 'когато има', както беше преди. Като им изгори гнилата капиталистическа техника да не реват обаче.
4
0
 
30
 
! Отговори
damata преди 10 години
Как ще пуснеш толкова ел уреди като мошениците ЕРП- та ти пускат ток с по-нисък волтаж от 220V и най-често той е 180V!Проверете и ще се уверите!
3
9
 
39
 
! Отговори
въпрос преди 10 години
Как в толкова " лошото и мрачно " време на Живков нямаше посредници токът беше 1 една!!!! стотинка за народа?
2
1
 
33
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
ЕВН миналата година изгориха в Бургас на два блока електроуредите - на баща ми изгоряха два телевизора - хладилника оцеля - казаха му да си ги занесе за ремонт и после да прати фактурите от ремонта за да ги платят -? баща ми си нае такси за да ги занесе на сервиз понеже официален сервиз с фактури няма в комплексите -ЕВН плати само единият телевизор- а относно разходите за транспорт - от ЕВН казаха - в градски условия транспорт не плащаме ! ами ако бе пералня и хладилник ? Бус -30лв в две посоки
1
1
 
57
 
! Отговори
дуче Михо преди 10 години
Тока можем да си доставяме сами.ЧЕЗ и другите доставчици могат да вървят по дяволите,а мошениците дето им дадоха лапачката и получиха тлъсти комисионни да се разследват и вкарат в затвора!Всичко друго е популизъм и евтин политически еквилибризъм.