Орешарски се надява на ръст на детските за догодина

Десетина варненци посрещнаха премиера с протестни плакати
Обновена: 23 авг 2013 17:32 | 23 авг 2013 17:25,
137
Орешарски се надява на ръст на детските за догодина
Пламен Орешарски. Снимка: БТА

„Все още е рано да коментираме параметрите на Бюджет 2014, но се надявам средствата по някои от перата, като например детските надбавки, да бъдат повишени”, обяви във Варна министър-председателят Пламен Орешарски. 

Управляващите ще решават въпроса при обсъждането на бюджета за следващата година. Председателят на социалната комисия в парламента Корнелия Нинова съобщи вече, че се предвижда за всяко дете държавата да дава по 50 лв. на месец, докато навърши 18 години, или с 15 лева повече от сега.

Орешарски допълни, че ще бъде направено всичко възможно от следващата бюджетна година да бъдат отделени средства за реализирането на най-важните проекти в българските общини. „Ако се наложи да реализираме всички проекти, ще са ни необходими няколко мандата”, уточни премиерът.

По повод бюджета за тази година той обясни, че ще бъде направено всичко необходимо да няма втора актуализация.

По предварителна информация за решаване на проблемите с лекарствата за онкоболните ще бъде необходимо да се осигурят допълнително около 100 милиона лева, каза Орешарски. Според него недостигът на средства по това направление ще се усети най-силно в края на годината. Той подчерта, че сумата сигурно ще бъде намалена след оптимално разпределение на средствата. При нужда в края на годината ще преценим откъде могат да бъдат осигурени средствата, посочи премиерът.

Пламен Орешарски и министрите Драгомир Стойнев и Данаил Папазов се срещнаха и разговаряха с кметове от Варненска област. Те са обсъждали основните проблеми по места, свързани с инфраструктурата, ремонтите на  училища, читалища, детски градини и други.

Пред сградата на областната администрация във Варна, където се проведе работната среща, премиерът беше посрещнат от 5-6 протестиращи с плакат „Орешарски, иди си с мир. Оставка!”. По-късно към тях се присъединиха още десетина с нови лозунги. Докато течаха разговорите, протестиращите скандираха „Оставка”.

Орешарски се надява на ръст на детските за догодина
Снимка: БТА

„Ще въведем по-мащабни мерки за защита на потребителите. Хората имат нужда от защита от страна на институциите и затова темата ще бъде обсъждана много широко, за да бъде в защита на хората”, коментира енергийният министър по повод промени в Закона за енергетиката.

По негови думи през септември ще бъде представен отчет за 100-те дни на правителството на Висшия съвет на партията. „Явно някой се надява през септември да се влоши работата на правителството, което към момента си върши нещата отлично. Това няма да бъде позволено, още повече с удари на партийна основа”, подчерта Драгомир Стойнев.

"За мен има една партия и това е БСП", категорично каза той по повод слуховете, че ще бъде лидер на алтернативна лява формация, която подготвял Георги Първанов. Стойнев ги определи като опит за дестабилизиране на социалистите с интриги преди отчета на първите 100 дни на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: Пламен Орешарски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Попита ли тези дето дават пари все още какво мислят?
92
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Променете базата за изчисляване и даване на детски!!!Нека детските да бъдат под формата на възстановяване на платен от родителите ДОД, такси за общински услуги, местни данъци.В момента ограничението от 350лв. бруто е расова дискриминация срещу българите, защото всички *** са под този доход - те дори не могат да представят документи за получен доход.Не е нормално неграмотни "хора" да получават парите от хора, които общуват човешки, живеят цивилизовано-тези пари са за техните деца-БЪДЕЩЕТО!!
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нека се надява г-н Орешарски да спрат протестите,както и аз безработната да си внеса данъците и здравните осигуровки.
90
1
 
3
 
! Отговори
атомника преди 10 години
пак пари напразно на недобросъвестните родители да ги харчат за не предназначение, не за децата си, а за пороци , цигари, алкохол и други неща.
89
5
 
10
 
! Отговори
Nasko преди 10 години
Стига Популизъм и Манипулация бе Орешарски!Надяваш се, твоите надежди са, да си изпълниш ангажиментите към тези които ти дърпат конците - Марионетка такава!България да не работи, за да храни *** бе?Я оповести Статистика, колко от тези детски отиват при тези които не внасят и стотинка за нищо в Държавната хазна, но явно така си купувате избиратели, или контингент за рейсов - Анти протеста!
88
3
 
8
 
! Отговори
DeDe преди 10 години
А така нещо предвидил ли си затвоя приятел Васил Божков (черепа) ,или всичко това е по негово нареждане .
87
0
 
1
 
! Отговори
синчето на олигарха преди 10 години
Що спорите - ГЕРБ, ДПС, БСП, Атака и т.н. - все тая. Гласувайте за МЕН - обещавам всички да ви оправя (качествено и за по-малко от 800 дни...)
86
2
 
12
 
! Отговори
а дано, ама надали преди 10 години
Как само лъжат "Десетина варненци посрещнаха премиера с протестни плакати" - аз лично преброих поне 20
85
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя *** продължава да се прави, че няма протести срещу него и комунисти и депесари, а продължава да прави изказвания за икономиката.Е, по-нагли от комунистите, едва ли има!
84
2
 
8
 
! Отговори
до рали 1 преди 10 години
градини,училища,школи искаш ти да ти бъде детето.Аз си искам мойте вкъщи,защото са ми по-ценни от тъпата работа.Детските трябва да се вдигнат много.
83
1
 
16
 
! Отговори
viki123 преди 10 години
Да не би Васил Божков да е родил?
82
2
 
15
 
! Отговори
Провициалист преди 10 години
До ДяволътБлагодаря! Ще останеш ти и ***, управлявани от фесове. Късметът ти е нужен на теб, не бери грижа за мен ;)
81
18
 
20
 
! Отговори
PPL преди 10 години
КОГАТО НА ЕДНО ДЕТЕНЦЕ УВЕЛИЧАТ ПАРИТЕ ОТ 420 НА 600 ЛВ НА ГОДИНАТА Е МНОГО , *** БЕЗОБРАЗНИ. АКО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ЧЕТИРИ ГОДИНИ *** ОТ БАНКЯ НЕ БЕШЕ ОТМЕНИЛ ШВЕЙЦАРСКОТО ПРАВИЛО ,СЕГА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ ЩЯХА ДА ПОЛУЧАВАТ ПО 100 ЛВ СРЕДНО ПОВЕЧЕ. ТАКА , БАВНО И МЪЧИТЕЛНО, ЩЕ ИЗЛЕЗИМ ОТ БЛАТОТО , В КОЕТО НИ ВКАРАХА ГРОБ -АРИТЕ . ЗАТВОР ЗА ЦЯЛАТА ИМ КОМУНИСТИЧЕСКА ВЪРХУШКА
80
6
 
2
 
! Отговори
Дяволът преди 10 години
До ПровинциалистЛек път ти желаем. Ако искаш вземи колкото можеш със себе си !
79
19
 
16
 
! Отговори
САМО БСП преди 10 години
Долу ГЕРБ и производните им, съд и затвор !
78
3
 
21
 
! Отговори
az преди 10 години
Не сме народ, а ***"Петко Славейков"
77
10
 
27
 
! Отговори
х преди 10 години
Вярвам че на всички им стана ясно къде ще отидат парите от 1 000 000 000лв заем. За автобуси да карат електората на БСП и ДПС и за платените им форумни драскачи. Много се навъдихте бе!Лошото е че пак ние работещите ще трябва да го връщаме.
76
5
 
9
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Юбилейната гладна стачка на поета-демокрад-посланик в Индия- Еди Сугарев и многобройната му челяд, завърши успешно---
75
5
 
30
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Махнете детските и помощите и създавайтеРАБОТНИТЕ МЕСТА,които обещахте.Има толкова примери по света за облекчаване на семействата,началете данъците на семействата с деца.А всичко,което се предвидили за електората си/уж детски/ го дайте там,където трябва да са децата-градини,училища,школи.Не и за алкохола и цигарите на безработните им родители.Парите за децата -да са наистина за децата. И стига популизъм.
74
8
 
26
 
! Отговори
оргия преди 10 години
Колко глупав и злобен човек трябва да си за да не помнишповече от 3.5 години назад във времето .Злобеят комунистите против Бойко и Цветан Цветанов ,пенсионерите реват че не получили помощи а тази мила картинка е 24 години такава и деградацията си остава .Продажен прот народ с самочувствие че сме велика нация а се храним с чалга и *** Един работещ храни трима пенсионера един пенсионер храни трима безработни една държава храни много *** един *** пролет не прави Да сте живи и здрави