Плевнелиев иска наказани за химическите атаки в Сирия

Президентът призова депутатите за отговорни решения
31 авг 2013 11:55,
132
Плевнелиев иска наказани за химическите атаки в Сирия
Президентът Плевнелиев. Снимка: Булфото

В Сирия бяха използвани химически оръжия срещу мирни граждани. Това е абсолютно недопустимо. Виновниците трябва да бъдат посочени и съответно трябва да понесат своето справедливо наказание, настоя президентът Росен Плевнелиев.

Той призова българския парламент да направи това, което е направено в много други европейски държави - да се направи дебат, да се посочат ясно аргументите и да се прецени ясно ролята на всеки един в настоящата ситуация и криза, която се намира в региона, която очевидно може да прерасне в по-сериозна глобална криза.

Още по темата

"Българският парламент е длъжен, и аз апелирам за това, да активира дебати и съответно да се вземат отговорни решения", допълни президентът.

Държавният глава коментира и протестите на сирийски граждани, които са се състояли пред Президентството, с апел - България да не се намесва в една бъдеща война.

"Разбирам, че днес ще има протести и пред Министерски съвет, после те вероятно ще се преместят и на друго място, уважавам всеки протест. Тук обаче става въпрос за българската държава, става въпрос за принципи, от които световната демократична общност и прогресивното човечество не трябва да отстъпват", заяви Плевнелиев.

Днес държавният глава присътва на панихида за 70-ата годишнина от смъртта на Цар Борис Трети, която се проведе в Рилския манастир.

"Моето посещение е чисто човешки акт на уважение на един български държавник, към друг български държавник", коментира той присъствито си на панахидата.

Президентът посочи, че присъствието му е акт на хуманност към семейството и наследниците на Цар Борис ІІІ, които, според президента е трябвало да понесат несправедливосттта на оскверняване на семейната памет.

"Моето посещение тук със сигурност е доказателство за принадлежност към християнските ценности, за хуманност, за толерантност, на която толкова много искам България да бъде символ и в регионален и в световен мащаб, а не на конюктурен реваншизъм, отрицание, на които сме свидетели толкова често в нашата история", заяви Росен Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
2
 
! Отговори
NoName359 преди 10 години
Тоя Плевнелиев да не се мисли за Обама !!!
102
0
 
2
 
! Отговори
До Плевнелиев преди 10 години
Роска смешен си!Хората ти се подиграват а ти се правиш на циркаджия!
101
0
 
2
 
! Отговори
Пешо-морския преди 10 години
Не мога да разбера , този политически пигмей .Къде е тръгнал да говори по тези теми ?Мълчи си бе г-н Плевнелиев
100
1
 
5
 
! Отговори
БГ преди 10 години
АБЕ ТОЯ АРЛЕКИНО ,НЯМА ЛИ КОЙ ДА МУ КАЖЕ ДА СИ СЕДИ НА Н*АНИЯ *** И ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВАСЪС СИРИЯ,ВСИЧКИ ЗНАЯТ ,ЧЕ САЩ ПОДКРЕПЯТ АЛ КАЙДА В СИРИЯ,ЗАЩОТО ТАКИВАСА ИМ ИНТЕРЕСИТЕ ,ТОЯ СЕ ВРЕ МЕЖДУ ШАМАРИТЕ ,***,НАТРЕСЕН ОТ ТИКВАТА.ИСКАМ НЕ САМО ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО,НО И НА ПРЕЗИДЕНТА И НОВИ ИЗБОРИ С НОВИ ЛИЦА , А НЕ ПАРТИИ
99
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледай го с какви глупости се занимава.Искал бил , *** . Да вземе да оправи собствената си държава, и да се съсредоточи върху по важни проблеми , от Сирия . Защото скоро го виждам безработен регистриран в Бюрото по труда
98
1
 
3
 
! Отговори
boza преди 10 години
Koy beshe tozi Plevneliev ?
97
1
 
5
 
! Отговори
Honorik358 преди 10 години
Тоя *** да гледа себе си.Най-малкото престъпна и корумпирана страна като нашата може да съди някого.Като прибавим,че политиците ни са едни послушни кукли без достойство,става излишно да говорим за свое участие в каквото и да било.
96
1
 
4
 
! Отговори
Rosen ot Plevniata преди 10 години
Licno ste poveda ofanzivata kam Siria,podgotveni sa dvata tanka,koraba,Drashki'',i trita samoleta sa v palna boina gotovnost,milost niama da ima.
95
1
 
3
 
! Отговори
х преди 10 години
Не се иска много акък.Просто вижте какво правят Англия и Германия.
94
1
 
5
 
! Отговори
Новобранец преди 10 години
До анонимен В България има закон за свободата на словото но ако трябва да избирам ще предпочета Тодор Живков който ми е идол пред лигавото *** Плевнелиев а що се отнася до военните аз наистина съм бивш военен ама военния съд един ден ще ви скъса главите за империалистическа и антисоциалистическа фашистка дейност.ЩЕ ПЛЮЕТЕ ПО ДР.БАШАР АСАД А? И Ще отричаш правомощията на законния шеф на генщаба и законното правителство след като себеподобния на плевнелийко бойко го изхвърлихме
93
1
 
5
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 10 години
***,единствената правилна позиция на България е неутралитет,при това пълен без ,,логистични подкрепи" и позоваване на договори.Като си толкоз храбър рицар *** с гол *** да мачкаш таралежи,вземи със себеси всички пишман патриоти и не се връщайте!!!И ***,ти си държавен глава на парламентарна република, а не *** наследник на династията Сакскобург.Трябва да се държиш като държавен ръководител,но явно не можеш.
92
2
 
16
 
! Отговори
миролюбец преди 10 години
ВОЕНОЛЮБЦИ- ПЛЕВНЕЛИЕВ, СОЛОМОН ПАСИ, ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ, ЯНЕТО ОТ РЗС, ГРОБАРИТЕ ЗАЕДНО С ТИКВАТА И РАЗНИ ТЯХНИ КЛАКЬОРИ - ДА БЬДАТ МОБИЛИЗИРАНИ И ДА СЕ ОБОРУДВАТ С ПАРАШУТИ И СПЕШНО ДА БЬДАТ ПУСНАТИ НАД ХОМС НАД СИРИЯ ТА ДА СЕ НАВОЮВАТ . ЗАБРАВИХ ДА БЬДАТ ПРИДРУЖЕНИ ОТ СЕМЕЙСТВАТА СИ! ОТ ТАМ НАТАТЬК БЬЛГАРИЯ ЩЕ ПРОСПЕРИРА АКО НЕ СЕ ПОЯВЯТ НОВИ *** НА АМЕРИКАНСКИ ***! ТИЯ ПО-ГОРЕ СЕ ПОЗНАВАТ С ГЛАВОРЕЗИТЕ ОТ ХОМС! ГАРАНТИРАНО ОТ ГРОБ И БУДА БОРИСОВ- СРЕЩАТА НА ТЕРОРИСТИТЕ В БЬЛГАРИЯ!!!!
91
2
 
18
 
! Отговори
Усмивката преди 10 години
Като е Главнокомандващ Българската армия, да сяда в един джип и лично начело на войската да я води в бой! Да, ама не! Той пръв ще се скрие в защитения команден пункт. Да го вържем на една крилата ракета и да ударим Сирия с нея, щом е такъв мераклия.
90
3
 
2
 
! Отговори
МAAFAKA преди 10 години
До АнонименБатка, ич ми не е на *** за пълен и ПРАЗЕН член да ти кажа на теба ;)Така че ти си помисли дали У нащу село имаме или немаме :)Да му ядеш главата :D ***
89
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевнелиев е мека китка и няма как да се изказва по държавни въпроси.Импийчмънт за нищожеството!
88
4
 
22
 
! Отговори
MAAFAKA преди 10 години
Аз незнам зашо пак се врем в шамарите.... Нямаме нищо, нито войска нито оръжие .... къде сме тръгнали да искаме наказани или да си даваме мнението ... Забрави ли ПРЕЗИДЕНТА за състоянието на държавата та тръгна да се занимава със Сирия ....
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До новобрПърво чети и после коментирай *** си като бивш *** че и повече ако е възможноТакива като теб манипулатори са за военен Съд което скоро ще стане
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
supermario presidente
85
5
 
5
 
! Отговори
Новобранец преди 10 години
До анонимен Не е никакъв главнокомандващ тоя пръдлю напушен.от край време закона за Отбр и ВС казва че генералщаба парламента и правителството са отговорни за държавната позиция и пращане или непращане зад граница на войски и няма да участваме
84
4
 
10
 
! Отговори
Новобранец преди 10 години
Не му е работа на тоя мухуморко Плевнелийката да се меси в нещо което не му влиза в работата България няма да участва и това го решават шефа на генералщаба ген Симеонов и правителството като Ангел Найденов бе категоричен