След "Тракия" извинение на Терзиева и за тапата на "Хемус"

Виадуктите трябва да бъдат ремонтирани навреме, каза тя
Обновена: 9 сеп 2013 14:57 | 9 сеп 2013 14:57,
55
След "Тракия" извинение на Терзиева и за тапата на "Хемус"
Неделната тапа на "Хемус". Снимка: мРепортер

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева се извини за вчерашните километрични задръствания на автомагистрала "Хемус".

"Моля гражданите за търпение, извинявам се за неудобството, което сме създали, но виадуктите трябва да бъдат ремонтирани навреме. Предстои есенен сезон и със започването на валежите спират строително-монтажните работи", обясни тя.

Още по темата

По думите й образувалата се вчера близо 30-километрова колона по аутобана се дължи на липсата на обходен маршрут.

Dnes.bg припомня, че часове наред изнервени шофьори се редиха на опашка, започваща от 22-ия километър на автомагистралата, или след последния тунел Витиня, за да се приберат в столицата.

На въпрос ще бъдат ли помолени строителите да приключат дейностите по пътя по-рано, Терзиева каза днес, че строителите работят по договор и график и те са помолени за възможно по-ранно приключване на работата им.

"Възложила съм на Агенция "Пътна инфраструктура" да следи и контролира изпълнението на работата доста отблизо", допълни министърът.

Само преди дни от АПИ обявиха, че е започнал ремонтът на виадукта при село Елешница от автомагистрала "Хемус" - от км 4+150 до км 8+050.

Тогава оттам допълниха, че до 11 октомври ще бъде затворено изцяло лявото платно (посока Варна-София) и движението ще се осъществява двупосочно по другото пътно платно на виадукта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
52
 
! Отговори
ganeca преди 10 години
Значи тази жена за сетен път показа колко може е глупава. Не може в пика на сезона да затваря Тракия, при положение, че ремонта така и така ще бъде цяла година. После, затвориха АМ Хемус в сряда или четвъртък, при положение, че идваха 3 почивни дни, с хубаво време. Еми не можаха ли да изчакат 5 дена??!! Ама на хората които са стояли там с часове, едно извинявай да не ги оправя.
30
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От БСП да кажат в техния мандат,като имаха толкова пари излишък защо не направиха нищо ????Или тогава беше по-важно да крадат(приватизират).
29
18
 
4
 
! Отговори
аз преди 10 години
До EmigrantМоже в Скандинавия, но нали знаете какви са данъците там. Трябва да е ясно, че всичко се измерва с пари. И тук може да стане, но не и с 10% данък
28
1
 
40
 
! Отговори
Ц преди 10 години
Вчера минах по този път към 21:30ч и няколко неща не ми станаха ясни.1. Защо имаше само една полицейска кола в началото на задръстването?2. Защо бяха пуснали камионите след като има забрана в петък и неделя до 22ч?3. Не беше показан обходния маршарут по стария път под виадуктите.4. Както No 18 вече писа в едната страна няма жива кола а от другата 30 км задръстване ако има организация колите пътуващи от София можеше да бъдат спирани за определен период и пускани само тези към София.
27
3
 
44
 
! Отговори
pena124 преди 10 години
Освен мен, някой друг да е забелязал, че след като се смени правителството, освен всичко останало улиците се няводниха с катаджии. Всичките седянки, на входовете на СФ, които бяха махнали пак се подновиха и милиционерския тормоз се възроди с пълна сила....
26
5
 
44
 
! Отговори
пена преди 10 години
Като гласувахте за тая червена "министърка", свиквайте!
25
0
 
20
 
! Отговори
haze преди 10 години
Друг е въпроса , че новите другари от родната полиция можеше да се поразмърдат и да държат анариината лента празна като по този начин намалят създалия се хаус и осигурят нормално придвижване на линейки и на тях самите
24
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1. Нямаше адекватна сигнализация, например че след 10, 5, 3 км има ремонт /ако може повече хора да се натресат в задръстването/ 2. Няма нормален обходен маршрут3. Нямаше нито един работник 4. Имаше 1 лента към София и 2 ленти от София /и 'изненадващо' трафикът е КЪМ София/Освен, че явно много настояват да ни наказват, друго оправдание за затворения за 'ремонт' пътен участък няма. ОСТАВКА!!!
23
1
 
28
 
! Отговори
Emigrant преди 10 години
Що за глупости , в есенния сезон спирали да работят.В скандинавия как може посред зима да наливат бетон , прават си конструкция хората покриват отопляват за да работят поляците и не се спира, но на нас дай ни да се оплакваме ....Мързела ще направи от българите ***....
22
2
 
29
 
! Отговори
Егон преди 10 години
Какво ми се извинява. В най-натовареният сезон ли се правят тези ремонти. Да ги хванат от втората седмица на септември до първи сняг и после от рано на пролет. Изкарахме цяла неделя по къра.
21
2
 
34
 
! Отговори
Ico8105 преди 10 години
До АнонименГ-не вие явно наистина не сте добре,напълно прав е номер12 ако трябва и на 5 смени ще се въртят колкото се може по бързо да се свърши,а и не само в събота нямаше строителна техника и работници и в неделя беше същото,тази министърка е куха като марула и стига се е извинявала,тя по скоро трябва да помоли за извинение...Въобще не е за тази работа,ама.... все пак Станишко господства,партията обича смут и страх в народа.
20
2
 
32
 
! Отговори
Dan преди 10 години
Абе колко време ви трябва за да видите, че тази не става за министър? Това ли са ви "компетентните" кадри готови да управляват? Дойдохте на власт и една лентичка не можете да прережете без гаф-некадърници! На магистралата работели хора и те имали нужда от почивка, алоооу ти от къде падаш, ремонта на магистралата я извършва фирма която би трябвало да си назначи работници на три или четири смени , защото това е МАГИСТРАЛА така е по света, ама тука "БАТКО И БРАТКО" пак са захапали кокала явно!!!!!!
19
2
 
21
 
! Отговори
haze преди 10 години
Извинения не помагат. Трябва планиране и мисъл, които им липсват на сегашните управляващи. Вчера беше пиков ден за трафика към София. Коя тиква реши да прави ремонт преди това и да затвори цялото платно ?
18
0
 
20
 
! Отговори
М преди 10 години
Магистрала Хемус посока Варна с 2 платна + аварийна лента, посока София - едно платно и часове в чакане! За влизане Перник-Княжево се редят конуси, патрули сменя се движение, а за останалите входове?!
17
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само да припомня на индивида от пост 12 ,че работниците които работят на магистралата са хора и е нормално да имат почивни дни .На някой им се ще да се работи 24ч 7 дни в седмицата
16
4
 
31
 
! Отговори
1 преди 10 години
аман от некадърни управници и калинки, не се извинявай ами ОСТАВКА! Ти и цялото безумно правителство на ***! Писна ни!
15
1
 
26
 
! Отговори
marshrut преди 10 години
Някой някога някъде прочел ли е кога започват ремонти на Хемус? Някакви дати да е имало публикувани, срокове, и т.н.?????
14
1
 
37
 
! Отговори
:) преди 10 години
"Извинявайте" да не е нов синоним на "да ви ...майката"
13
45
 
9
 
! Отговори
Нямя кяк преди 10 години
Селяните, наводнили София, ще трябва да бъдат малко по-търпеливи когато се прибират от родните места. По-добре няколко часа в задръстването, отколкото да падне някой мост и да стане голяма беля.
12
2
 
58
 
! Отговори
апи преди 10 години
Г-жо министър, защо в събота на Хемус НИКОЙ не работеше?? Минах 2 пъти - и сутринта и вечерта! Извиненията ги запазете за съпруга си.